גם במגזר הפרטי יקבלו תוספות: ההסתדרות חתמה על הסכמי שכר במפעלי דובק, אסם, טמפו ועוף הגליל

בסך-הכול ייהנו מן ההסכמים כ-500 עובדים בארבעת המפעלים * בשלב זה מדובר בתוספות של 1%-3%, בלבד

לא רק במגזר הציבורי זוכים לתוספות שכר. הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, בראשות הרצל יאקה, חתמה לאחרונה על הסכמי עבודה חדשים מול ההנהלות של אסם, טמפו, דובק ועוף הגליל. בסך הכול ייהנו מן ההסכמים כ- 500 עובדים בארבעת המפעלים.

150 עובדי דובק, יצרנית הסיגריות הגדולה בארץ המשווקת בין היתר את "טיים" ו"נובלס", יזכו לתוספת שכר של 3% באופן רטרואקטיבי מיוני 2006 ועד סוף מארס 2008. בתום תקופה זו, תנהל ההסתדרות מו"מ מול ההנהלה על הסכם נוסף. העובדים יזכו להטבות נוספות, בהן הגדלת סכום דמי ההבראה על פי ותק. כך למשל, בעלי ותק של עד 5 שנים יזכו ל- 318 שקל עבור יום הבראה כפי שקבוע בחוק, אולם בעלי ותק של 5-10 שנים יזכו בדמי הבראה של 358 שקל ליום. בעלי ותק של 10 שנים ויותר, ייהנו מתעריף של 413 שקל ליום.

70 עובדי טמפו בפתח תקווה ייהנו מתוספת שכר צנועה יותר של 1% באופן רטרואקטיבי מאז אפריל 2006 ועד יולי 2007. מיולי האחרון יזכו העובדים לתוספת של 0.5% נוספים. כמוכן נקבע כי אם תשיג החברה רווח תפעולי שבין 17-35 מליון ₪ ב- 2007, תינתן לעובדים עוד תוספת של 0.5%.

200 עובדי מפעל עוף הגליל בקרית שמונה יזכו לתוספת שכר של 2% על התקופה מאז אפריל 2007 ומאפריל 2008 יזכו ל- 2% נוספים. 80 העובדים במפעל "אסם פרומין" יזכו לתוספת של 1.5% לשכרם. "תוספות השכר וההסכמים מבטאים את המשך המגמה של יחסי עבודה בהידברות בענף, המביאה להישגים עבור העובדים", אמר היום יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, הרצל יאקה.