uri-s@globes.co.il
ין יותר מדי ישראלים שפעילים בתחום הנדל"ן באוסטרליה, ואם להיות יותר מדויקים - אין כמעט אף אחד. האמת, קל מאוד להגן על המשקיע הישראלי, שממעט לחשוש מאתרי הנדל"ן האוסטרליים.
בראש רשימת התירוצים הוא המרחק הגיאוגרפי הרב שבין ארץ הקודש לבין היבשת השלווה. כדי להגיע מתל אביב לסידני על הישראלי להתכונן למסע מפרך שאורך שעות ארוכות, שלאחריו דרוש עוד שבוע בערך על מנת להתאושש מהג'ט-לג. בנוסף, עובדת היותו שוק מפותח לכל דבר מונעת מהיזם הישראלי לעשות את מה שהוא מתמחה בו - לזהות עיוותי שוק ובאמצעותם להעצים את הרווח שלו עצמו.
למרות מיעוט הביקורים של אנשי ארץ ישראל בנדל"ן האוסטרלי, לעם שלנו יש נציג מפורסם ביותר באוסטרליה, ששם אותנו במקום של כבוד ברשימה - הפעם לא מדובר על רשימת התירוצים, אלא על רשימת העשירים. הכוונה היא כמובן לפרנק לואי, איש העסקים היהודי-ישראלי-ציוני-אוסטרלי (תבחרו את ההגדרה המתאימה לכם) שהפך לאחד האנשים העשירים ביותר באוסטרליה עם הון מוערך של למעלה מ-3 מיליארד דולר.
הכותרות הצבעוניות לגבי קשריו של המיליארדר האוסטרלי עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, ומידת השפעתן על תוצאות המכרז על בנק לאומי, משכיחות במעט את העובדה שאת הונו ושמו יצר לואי מעסקי הקניונים באוסטרליה. אז איך הפך לואי (שנולד כפנחס לוי) למהגר המוצלח ביותר של אוסטרליה, כפי שכינה אותו אחד מהעיתונים המקומיים? היהודי היקר בן ה-77 נחשף לתחום הריטייל כבר מינקותא, כאשר עזר לאימו בחנות המכולת שלה בצ'כוסלובקיה.
לאחר ששרד את מלחמת העולם השנייה בהונגריה, עלה לפלסטינה והתגייס לפלמ"ח ולאחר מכן הצטרף לגולני. באזרחות ניסה לואי את מזלו בתור כספר בבנק איגוד, אך הבין מהר מאוד כי אם לא נולדת עשיר, או אם אינך מקורב לצלחת, קשה מאוד להתעשר בארץ הקודש ולכן הצטרף למשפחתו שהיגרה לאוסטרליה הרחוקה.
את דרכו ביבשת הקנגורו החל לואי בתור נהג משאית ולאחר תקופה מסוימת רכש, ביחד עם חברו ג'ון סונדרס, מעדנייה קטנה בבלקטאון אשר בסידני. ממעדנייה אחת צמח העסק למרכז קניות, שהפך לרשת מרכזי קניות ממותגת בשם WESTFIELD SHOPPING TOWN. הרשת הפכה לציבורית בשנת 1960. "כשהאוסטרלים הולכים לקניות, הם לא אומרים שהם הולכים לקניון אלא שהם הולכים לווסטפילד", אמר איל ההון בעבר.
לאחר שביסס את מעצמת הקניונים באוסטרליה נדד לואי בשנות ה-30 אל עבר ארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות, וכבש באמצעות המותג האוסטרלי גם את השוק האמריקני. שני עשורים מאוחר יותר רשת הקניונים שלו הפכה לשלישית בגודלה בכל ארה"ב. בהמשך, גם אזרחי ניו-זילנד ובריטניה זכו להכיר את לואי הודות להגעת רשת הקניונים שלו גם אליהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.