נדל"ן מכוכב אחר

האם יש תמורה נאותה למיליונים בנכסים הנוצצים של לוס אנג'לס? היכן מעדיפים הסלבריטאים של העולם להתגורר? מיהן המתווכות הזוהרות של בברלי הילס? מהו שיא מספר חדרי השירותים בהוליווד רבתי, וכיצד כוכבנים קונים, משפצים ומוכרים נכסים עם שם ברווח אדיר * הכל על שוק הנדל"ן הנוסק והנוצץ בעולם

מי שעושה דרכו בסופי שבוע על שדרות סנסט לכיוון בברלי הילס, לא יכול להחמיץ נערים ונערות העומדים ליד הצמתים המרכזיים ומנפנפים בידיהם. למי שיעצור, יוצע לרכוש את מפת בתי הכוכבים, המפה שתוביל אותו לבתיהם של הסטארים בשכונות היוקרה של לוס אנג'לס: מהאנקוק פארק ולוס פיליס ההיסטוריות במזרח, דרך סנסט סטריפ, בברלי הילס, הולמבי הילס, בל אייר וברנטווד הנוצצות על הגבעות במערב ועד לפסיפיק פאלסייד ומאליבו, על חוף האוקיינוס.

בכניסה לבברלי הילס מכריז שלט הדור על הכניסה לטריטוריה היוקרתית. הנהיגה מערבה על שדרות סנסט גדושות הדקלים והמדשאות חושפת טפח משכונות הכוכבים השוכנות לאורכן עד לחוף האוקיינוס. מדרום לשדרות ממוקמים בתי מידות צנועים יחסית (3-8 מיליון דולר) של "בברלי הילס השטוחה" (the flats), ומצפון הטירות על הגבעות. הבתים מוקפים חומות גבוהות שמחרכיהן אפשר להבחין בדרכים פרטיות המובילות לבתים בשלל סגנונות.

מי שמצפה לחזות בטום קרוז בנעלי בית או בבריטני ספירס עם כוסית וודקה, יתבדה. למבקרים לא רצויים ובמיוחד לפאפראצי ממתינים שערי פלדה גבוהים המצוידים במצלמות אבטחה ושומרים המפטרלים ברכבם יום ולילה. כל ההילה הזוהרת הזו משחקת תפקיד לא קטן בשוק הנדל"ן של האלפיון העליון, שחסין כמעט לחלוטין למשברים המתרגשים על הענף. העובדה שקרוב למיליון בעלי בתים בארה"ב מתקשים לשלם את המשכנתאות ועלולים לאבד את ביתם, כלל לא עולה כאן על סדר היום.

שוק הנדל"ן בלוס אנג'לס בכלל הכפיל ואף שילש את שוויו מאז שלהי שנות ה-90, למרות הירידה במספר העסקאות בשנה האחרונה. הוא ממשיך לרשום שיאים, כשמחיר בית ממוצע במחוז לוס אנג'לס נוסק ליותר מ-530 אלף דולר. נישת הנדל"ן היוקרתי במחוז כמובן אינה יוצאת נפסדת.

אמנם מחירי שיא נרשמים גם בשאר ריכוזי העשירים והמפורסמים - מנהטן, האמפטונס, פאלם ביץ' ואספן קולוראדו, כמו גם אתרטון ופאלו אלטו בעמק הסיליקון, אך כל הנ"ל נעדרים את ההילה והמוניטין שבנו את המיתולוגיה ההוליוודית. בשכונות הכוכבים בלוס אנג'לס משלמים הקונים בלי להניד עפעף מעוצב, 5, 10, 25 ואפילו 35 מיליון דולר עבור נכס מגורים, לא כולל מיליונים נוספים המושקעים בשיפוץ (לעיתים אף הריסה ובנייה מחדש) ושכירת מעצבי ואדריכלי על לעיצוב הבית על פי טעמם.

הם מקבלים בית מידות בשטח של 500-2,000 מ"ר בנוי, עם כל הפינוקים האפשריים ובאיכויות בלתי מתפשרות: בריכת שחיה, מדשאות וגינות מטופחות, דרך פרטית, מגרש טניס, חדר כושר, אולם קולנוע פרטי, מטבח גורמה וכמובן מוסך גדול דיו שיכיל את המרצדס, הבנטלי, הפרארי ואת הלנדרובר של האישה.

מדיווחי מתווכי נדל"ן בלוס אנג'לס עולה, כי בשנה שעברה נרשמו במערב היוקרתי של לוס אנג'לס 617 עסקאות של 3-10 מיליון דולר, ו-57 רכישות של בתים בשווי של לפחות 10 מיליון דולר (לעומת 35 עסקאות ב-2005). גם לא מעט נכסים בשווי של יותר מ-30 מיליון דולר החליפו ידיים.

20 חדרי שירותים

רק השנה שילם ג'ף בזוס, מיסד ומנכ"ל אמזון דוט קום, קרוב ל-30 מיליון דולר עבור אחוזה בת 8 דונם בבברלי הילס. הנכס כולל בית בסגנון ספרדי המשתרע על פני 1,100 מ"ר וכולל 7 חדרי שינה, 7 חדרי שירותים, חדר מדיה, חדר כושר, מדשאות נרחבות, בריכה, מגרש טניס, בית אורחים וחניון מכוניות. טום קרוז ואשתו השחקנית קתי הולמס רכשו בית בבברלי הילס תמורת 35 מיליון דולר. הבית, המשתרע על פני אלף מ"ר ובו 7 חדרי שינה ו-9 חדרי שרותים, נבנה במקור ב-1937. הנכס, שכלל לא הוצע למכירה לציבור, משתרע על פני 5 דונם וכולל כמובן גם מגרש טניס ובריכה.

אפילו מחירי האדמות במערב לוס אנג'לס קובעים שיאים, כשהמיליארדר ואיש הפרייבט אקוויטי טום גורס (יליד נצרת), שילם 35.6 מיליון דולר עבור חלקה (בלבד) בת 32 דונם בבברלי הילס. ע"פ הלוס אנג'לס טיימס, המקור העיקרי לדיווחי עסקאות כאלה בלוס אנג'לס, שחקן הטלוויזיה קלסי גריימר (פרייזר) מכר את ביתו בבברלי הילס תמורת 24 מיליון דולר, ומל גיבסון שילם אותו סכום עבור בית במאליבו, על חוף האוקיינוס. המנצח זובין מהטה, שגם החזיק בית במאליבו, מכר את ביתו בשנה שעברה תמורת 8 מיליון דולר.

אניסטון ופיט מתחלקים

אחת העסקאות המסקרנות והמדוברות בתקופה האחרונה היתה זו של הכדורגלן דיויד בקהאם ואשתו ויקטוריה, שעקרו ללוס אנג'לס בעקבות הצטרפותו של בקהאם ללוס אנג'לס גאלאקסי. השניים שילמו 22 מיליון דולר עבור בית בבברלי הילס, המוגדר כוילה איטלקית מוקף חומה ושערי פלדה, ומשתרע על פני 1,200 מ"ר בנוי.

"2006 היתה שנה לא רגילה. השוק ממשיך לתפוס תאוצה, ולי אין זמן לנשום", אומרת שרונה אלפרין, מתווכת נדל"ן לסטארים בעיר מזה למעלה מעשור הפועלת בחסות חטיבת הנדל"ן של סוטביז אינטרנשונל.

ג'ייד מילס, המתווכת המובילה בשכונה של חברת קולדוול באנקר, מדווחת על תנועה ערה של סלבריטיז בשוק היוקרתי. "הבעיה", היא טוענת, "שיש מעט מדי בתים ברמה גבוהה מאוד, והם נמכרים מיד".

מילס אגב מייצגת את אחד הנכסים היקרים בלוס אנג'לס, וילה מדהימה המשתרעת על 3,200 מ"ר וכוללת 9 חדרי שינה ו-20 חדרי שירותים, בריכה חיצונית ומקורה, חדר כושר, בית אורחים, אולם הקרנה, משחקים, אולם כדורת, גן שושנים ועוד כהנה וכהנה פינוקים גראנדיוזיים, עבורם ידרשו הקונים לשלם לא פחות מ-53 מיליון דולר.

בליגה הזו מסתבר שלרבים יש די מזומנים גם במחירי השוק המטורפים. לדברי אלפרין, במרבית המקרים אכן מדובר בעסקאות מזומן. על משכנתאות לא מדברים, אולי משום שהן מוגבלות ל-1.3 מיליון דולר בלבד. כמובן שעם בטחונות מתאימים ישמחו להלוות לך כמה עשרות מיליונים לרכישת בית או אחוזת חלומותיך.

הציפייה לנפילה בשוק הנדל"ן היוקרתי בלוס אנג'לס התבדתה גם היא. ע"פ מילס, המלאי הנמוך והביקושים הגבוהים הותירו את המחיר הגבוה בעינו, ודווקא כששערי המניות נמצאים בירידה גובר זרם הקונים. "הם מאמינים שהשקעה בנדל"ן טובה יותר, אבל כשהבורסה עולה, עוצרים את הקנייה". מסתבר שגם בנישה היוקרתית יש פשיטות רגל, ואלה מנוצלות ע"י משקיעים הסבורים שגם במחירים של 10 מיליון דולר פלוס אפשר למצוא מציאות.

כך למשל, המתווכת הצעירה אורה דיין (24), ייצגה (יחד עם איתן סגל, מתווך צעיר ובן לישראלים) את הקונה במכירה פומבית מפשיטת רגל של טירה דו קומתית בת 8 חדרי שינה, תריסר חדרי שירותים ושטח אדמה כולל בן 20 דונם בבברלי הילס. הנכס נבנה בשעתו ע" מנכ"ל אולפני MGM דאז, אלכס ימנידיאן, ולאחר שהחליף בעלים שלא יכלו לעמוד בתשלומים נמכר בסופו של דבר ב-17 מיליון דולר לאיש עסקים מקומי. דיין מייצגת כעת נכס צנוע יותר בבברלי הילס, המוצע בכ-10 מיליון דולר.

אם אפשר לאפיין את הקונים בליגה הזו, הרי שפרט ליכולת הכלכלית ונטייה לנפנף בה, שיקוליהם נובעים גם ממצבם המשפחתי, ולא רק מהטרנד המקובל. סלבריטיז ובעלי ממון צעירים ורווקים למשל, מעדיפים להתגורר על גבעות הוליווד והסנסט סטריפ (מעל ובקרבת רובע הבילויים הטרנדי), בעוד בעלי משפחות מבכרים את אזורי היוקרה המובהקים, בברלי הילס, בל אייר ופסיפיק פלסיידס. אלפרין: "על הגבעות יש את הפרטיות, הנוף והמרחבים, ולא את התחושה הזו של פגוש ליד פגוש. זוגות צעירים עם ילד בדרך כלל מעדיפים לקנות בתים באזורים שטוחים, היכן שיש מדרכות ובקרבת בתי ספר ומרכזים קהילתיים".

התקשורת הזכירה את ליאונרדו דה-קאפריו, קלייר דיינס וג'וליאן מור כלקוחות של אלפרין, אך היא מסרבת להגיב על השמועות ולנפנף בשמות. כמי שעובדת מקרוב גם עם סלבריטיז צעירים בשיא או בתחילת תהילתם, היא מבחינה בצרכים המיוחדים שלהם. "מאחר וכולם מכירים אותם, הם זקוקים לפרטיות. לבית חייבת להיות חומה ומצלמות אבטחה. חלקם זקוקים גם ליציאה אחורית, היכן שלא ממתינים הפאפרצי".

במקרה או שלא, בשנה שעברה נרשמו גם לא מעט גירושים הוליוודיים מתוקשרים, שהובילו למכירת הרכוש המשותף כדי שיתחלק בין בני הזוג. הדעה הרווחת היא שאם כבר נפרדים, מדוע לא לנצל את השוק התוסס ולפחות לצאת מהמשבר עם כיסים מלאים. מילס מזכירה כדרך אגב, כי ייצגה לקוח ידוע במכירת נכס אחרי גירושים, אך אינה מרחיבה מטעמי דיסקרטיות מקצועית. לאחר מכן מתברר כי מדובר בג'ניפר אניסטון, גרושתו של בראד פיט. לדברי ה-ל.א. טיימס, השניים מכרו את ביתם בבברלי הילס, הממוקם בשכנות לטירות של דיויד גפן ודני דה ויטו, תמורת 22.5 מיליון דולר (הוזל מ-28 מיליון דולר). הם רכשו את הנכס ב-2001 מקן זיפרן, עו"ד הוליוודי בולט, תמורת 13 מיליון דולר בלבד.

הזמרת בריטני ספירס, שנפרדה מבעלה קווין פדרליין וסיפקה שפע של כותרות לא מחמיאות בחודשים האחרונים, כבר מעמידה למכירה את ביתה המשופץ במאליבו, המשתרע על פני 820 מ"ר וכולל 8 חדרי שינה, מגרש טניס, חדר כושר ובריכה, תמורת 13.5 מיליון דולר. היא רכשה אותו ב-2004 תמורת 6.9 מיליון דולר, ובינתיים לא המתינה עד למכירתו אלא רכשה בית נוסף בבברלי הילס תמורת 7.2 מיליון דולר.

כוכבים משפצים ומוכרים

כשמדובר בסטארים מן השורה הראשונה ובית עם זיקה הוליוודית וטאץ' סלבריטאי, שווי הנכס תופח עוד יותר ויש די קונים עם כיסים עמוקים, לא בהכרח סלבריטאים, שמוכנים לשלם נכס עם הילה הוליוודית.

הזמרת שר מתבססת על ההנחה הזו מזה שנים, ורוכשת בתים כדי לשפץ אותם ע"פ טעמה ולמכור אותם ברווח ניכר. לא מכבר היא העמידה למכירה בית בן 4 חדרים ששיפצה בעיר הנופש פאלם ספרינגס (דרומית ללוס אנג'לס) תמורת 2.5 מיליון דולר, לאחר שרכשה אותו ב-2004 עבור 650 אלף דולר. היוזמה הזו, שמכונה פליפ (flip), שירתה נאמנה גם את השחקנית קורטני קוקס (מוניקה מ'חברים'), ששיפצה בית בן 4 חדרים כולל חוף פרטי במאליבו, אותו רכשה תמורת כ-10 מיליון דולר. כעת היא דורשת תמורתו 33.5 מיליון דולר!

"קורטני ושר עושות את זה כי יש להן טעם טוב. הן יודעות איך ליצור סגנון ולגרום לדברים להראות באמת מעניינים", טוענת שרונה אלפרין. אכן, חמישה חודשים לאחר שהופיע בשוק נמצא קונה, פרנק מקקורט, הבעלים של קבוצת הבייסבול ל. א. דודג'רס, ששילם את המחיר המבוקש בלא להניד עפעף.

אפילו זוכה האוסקר ניק קייג', שמשתכר למעלה מ-10 מיליון דולר לסרט, לא מהסס לבצע "פליפ". לפני 8 שנים הוא שילם 7 מיליון דולר עבור ביתו של הזמר הבריטי הוותיק טום ג'ונס בבל אייר, שהיה שייך פעם לזמר המנוח דין מרטין. כעת הוא מעמיד אותו למכירה תמורת 35 מיליון דולר.

לאור כל האמור, אי אפשר שלא לתהות על-פי מה נקבע שוויו של הנכס, והאם זה עדין הכלל המסורתי בנדל"ן, שדוגל בשלושה מרכיבים עיקריים לשווי: Location Location Location. "זה עדין לוקיישן", קובעת אלפרין, "אבל כשאתה רוכש אדמה אתה קונה חלקת אלוהים קטנה, ויש חישובים נוספים. למשל הסגנון של הבית והאם הנכס היה שייך לסלבריטי או אם הוא ממוקם ליד שכנים ידועים".

יש נכסים היסטוריים

הכלל הזה לא בהכרח תופס באשר לבתים ה"היסטוריים", שבהם התגוררו כוכבי העבר של הוליווד. אלה תמיד מעוררים עניין בשל נופך המסתורין ואילן היוחסין ההיסטורי. כך למשל, ה-Falcon Lair, הבית בסגנון ספרדי שבו התגורר כוכב הקולנוע האילם רודולף וולנטינו, נמכר תמורת 5.9 מיליון דולר ויעבור הרחבה ושיפוץ אינטנסיביים כדי להתאים אותו לצרכי הקונים החדשים. אחת מבעליו הקודמים אגב היתה יורשת אימפריית הטבק דוריס דיוק, שאף הוסיפה למבנה שחזור של חדר המלחמה של נפוליאון בונפארטה. אלה שחושקים בנכס כזה מוזמנים להגיש הצעות רכש לבית בבברלי הילס שבו התגוררו פעם ריטה הייוורת וג'ין הארלו. הבית בסגנון ספרדי קולוניאלי נבנה ב-1928, מכיל 5 חדרי שינה וכולל גם בריכה, ספא ומגורי אורחים נפרדים. המחיר המבוקש: 4.3 מיליון דולר.

למכירה מוצעת גם דירתה של המגה סטארית דאז בט דיוויד, בבית דירות היסטורי בשכונת ווסט הוליווד הסמוכה לבברלי הילס. בבניין מחזיקים דירות גם ג'ודי פוסטר וג'ניפר לופז. דיוויס התגוררה בדירה עד ליום מותה ב-1989. ב-2004 רכש אותה התסריטאי טדי סאראפיאן (שליחות קטלנית 3), ששיפץ אותה ודורש כעת 2.3 מיליון דולר.

אולי הנכס ההיסטורי הידוע ביותר בבברלי הילס היה אחוזת פיקפורד, שהיתה עד לאחרונה בבעלות הישראלי לשעבר משולם ריקליס. האחוזה נרכשה ע"י הזוג המלכותי של הוליווד בשנות ה-20, צמד כוכבי הסרט האילם מרי פיקפורד ודאגלס פיירבאנקס.

השניים שכרו את שרותיו של מעצב העל וואלאס נאף (Neff), שאחראי לאין ספור בתי כוכבים קלאסיים משנות ה-30 וה-40. נאף הפך אותה לטירת חלומות בת 22 חדרים שאירחה את כל המי ומי בצמרת ההוליוודית והפוליטיקה של אותם ימים.

לאחר גירושיה מפיירבאנקס, חילקה פיקפורד את החלקה בת 72 הדונמים למיני חלקות ומכרה אותם. לאחר מותה ב-1979 רכש את הטירה ג'רי באס, הבעלים של הלוס אנג'לס לייקרס, תמורת 5.4 מיליון דולר. ב-1988 היא עברה לידיו של איש העסקים משולם ריקליס, ששילם 7 מיליון דולר והעניק אותה כמתנה לאשתו דאז, השחקנית והזמרת פיאה זאדורה. העיסקה עשתה כותרות לא מעטות, אך כשהתברר כי ריקליס הרס את הטירה המקורית ובנה חדשה תחתיה - ולא שיחזר ושיפץ כמובטח - הוא ספג קיטונות של ביקורת. ריקליס החזיק בנכס גם לאחר גירושיו מזאדורה, עד שב-2005 מכר אותו לחברה פרטית Unicom International, תמורת כ-20 מיליון דולר. ריקליס הוא לא הישראלי לשעבר היחיד המתגורר באחוזת פאר. ה"שאטו" של סבן בבברלי הילס קיבל כיסוי לא מבוטל בעיתונות הישראלית, בעוד בעיתונות האמריקאית דווח בקצרה על חווילת ה-20 מיליון דולר של אבי ארד, מפיק ספיידרמן.

עם כל הכבוד לבברלי הילס, מאליבו על חוף האוקיינוס, מערבית ללוס אנג'לס, היא האתר המבוקש ביותר בקרב בעלי הממון הכבדים ביותר. מרביתם מחזיקים כבר בנכס אחד או שניים במקומות אחרים, ורוצים פיסת חוף פרטית משלהם.

למיליארדרים חיים סבן, ארנון מילצ'ן, טום גורס ודייוויד גפן הצטרף בשנים האחרונות עמיתם המיליארדר ומייסד ענק התוכנה אורקל, לארי אליסון. זה רכש שטחים ונכסים על החוף בזה אחר זה תמורת כ-200 מיליון דולר, למרות שהוא מתגורר בבית מידות בפרבר של סן פרנסיסקו, שעלות בנייתו מוערכת ביותר 100 מיליון דולר.

כמובן שלא כולם יכולים או מעוניינים לרכוש נכסים יוקרתיים. אלו שמעדיפים לשכור בית מידות בשכונות היוקרה של לוס אנג'לס, יתבקשו לשלם 20-100 אלף דולר לחודש. בעלי בתים במאליבו משכירים את בתי החוף שלהם בחודשי הקיץ ללא בעיות ב-50 אלף דולר ומעלה לחודש.

הלוס אנג'לס טיימס דיווח לאחרונה, כי כלת האוסקר הלן מירן ובעלה הבמאי טיילור הקפורד (ריי) החליטו להשכיר את ביתם בבברלי הילס, בעוד הם מבלים בביתם המשופץ בניו אורלינס. שכר הדירה המבוקש 40 אלף דולר לחודש.

עשרות אלפי דולרים לחודש עבור שכר דירה בהחלט אינם דבר חריג. אלפרין מספרת על לקוח שרוצה למכור בית ב-5 מיליון דולר, וכבר מזדרז לשכור אחר ב-17 אלף דולר לחודש ל-4 שנים, עד שירכוש בית.

היא גם השיגה לשחקן פוטבול בית צנוע יותר ב-7,000 דולר לחודש, מאחר והוא אינו מרבה לשהות בעיר. השחקן הזה, שאותו היא מגדירה "מהטובים בליגה כיום" ואת שמו אינה יכולה לפרסם, הוא אחד מהסטארים והמנהלים הבכירים השוהים בעיר לפרקי זמן קצרים יחסית, ומעדיפים לשכור בתים בשכונות יוקרה. את החשבון פורעים לרוב האולפנים או המעסיקים.

בין המבקרים בעיר יש גם לא מעט סלבריטיז ובעלי ממון, שבסיסם באירופה או בחוף המזרחי ומבכרים לרכוש דירות משלהם ולא לדלג בין בתים שכורים או בתי מלון יוקרתיים. הם ישקיעו כמה מיליונים ברכישת דירה במגדלים יוקרתיים (מוגנים בפני רעידות אדמה) בשדרות ווילשר (הפארק אווניו של ל.א.) או ברחוב דוהיני על שדרות סנסט בווסט הוליווד, היכן שרבים מצעירי הוליווד שעדין לא התבייתו, מתגוררים.

אחת מהם, חביבת הצהובונים לינזי לוהאן מכרה את דירתה בת שלושת חדרי שינה בקומה ה-27 בסיירה טאוארס הטרנדיים בדוהיני, תמורת 2.49 מיליון דולר בלא שאפילו טרחה לשפץ את הדירה. בין 146 בעלי הדירות בבניין בן 32 הקומות גם הזמרת שר והשחקן מתיו פרי (חברים).

"המגדלים בדוהיני מלאים בסלבריטיז", מאשרת אלפרין שתיווכה בכמה עסקאות כאלה, "יש גם כאלה שמרבים בנסיעות ורוצים כתובת ושוער בלובי שאליו תשלח חבילה עבורם. הם יכולים לנעול את הדירה, לצלם סרט מחוץ לעיר ששה חודשים, לחזור ולא לדאוג לבריכה ולדשא".

הסטנדרט רק עולה

השיטוט בין הנכסים היוקרתיים בלוס אנג'לס אינו דבר של מה בכך, בהתחשב בריכוזם בחלק ההררי המערבי של לוס אנג'לס ובסבך הדרכים הצרות והמפותלות המובילים אליהם. אלפרין מבלה שעות ארוכות בשיטוט בהרים (בב.מ.וו. 750 השחורה הנוצצת שלה) לבדיקת נכסים עבור לקוחותיה ובסיור עם לקוחות שכולל 5-10 בתים במספר שעות דחוסות. אחרי שמצאו את בית חלומותיהם, נותרה כמובן שאלת המחיר. דיין סבורה שקונים רבים ישלמו ע"פ צורכיהם ויכולתם הכלכלית, אך לדבריה, הסטנדרט של בעלי הממון עולה בהתמדה. "יש שרוכשים את הנכסים היקרים כי זה מה שמשמח אותם, או פשוט כדי להראות שיש להם כסף".

הכלל של תמורה נאותה בעד הכסף, או במילים אחרות "דיל טוב", כמובן תופס גם בליגה הזו אך הסברה היא שמחירים שערורייתיים אינם מחסום ממשי בפני בעלי יכולת. "הכסף לא משנה ממש למי שבאמת רוצה את הנכס", קובעת מילס.

ולידיעת הקונים חסרי המעצורים, הנכס היקר ביותר המוצע כיום למכירה בלוס אנג'לס הוא ה-Fleur de Lys, טירת פאר בסגנון ארמונות ורסאי בבל אייר. בעליה, סוזאן סאפרסטין, גרושתו של המיליארדר הטקסני דיויד סאפרסטין, דורשת תמורתו 125 מיליון דולר. הנכס כולל מבנה בן 4,200 מ"ר ובו 12 חדרי שינה ו-15 חדרי אמבטיה. בין הפינוקים המאפיינים את הארמון של הגברת ספרסטיין אפשר להצביע על קירות שיש עם עיטורי כתרים מזהב, רצפה מאבן סיד צרפתית ותקרות גבוהות בנוסח אולם ריקודים.

הרוכש יזכה גם לספריה הכוללת הוצאות ראשונות של ספרים נדירים, צמד מטבחים, חדר הקרנה פרטי בן 50 מושבים, מבנה נפרד ובו בריכה מקורה ומטבח נוסף, חדר עיסוי ואולם כושר. על השטח בן 20 הדונמים עומדים לרשות הדיירים גם בית מגורים בן שלושה חדרי שינה למנהל הבית, מבנה מגורים ל-10 משרתים, חניון ל-9 רכבים ומסלול ריצה פרטי. אם הגברת סאפרסטין תקבל 125 מיליון הדולר שהיא דורשת, היא תקבע שיא מכירות בארה"ב שינפץ את זה של המיליארדר רון פרלמן, ששילם 70 מיליון דולר עבור אחוזה בפאלם ביץ' פלורידה, וישתווה למחיר שדורש דונאלד טראמפ עבור טירתו בפאלם ביץ'. יחד עם זאת, הוא נופל מ-135 מיליון הדולר שדורש הנסיך הסעודי בינדאר בן סולטאן עבור אחוזתו בת 400 הדונמים באספן קולורדו.

מילס סבורה, שאם הנכס לא נמכר בפרק זמן סביר על המוכרים לעשות מה שכולם עושים: להוריד את המחיר. היא שכנעה את המיליארדר קירק קרקוריאן לקצץ 28% (או 7 מיליון דולר) ממחיר אחוזתו בבברלי הילס לאחר שלא הצליח למכור את הנכס מזה יותר משנה.

כעת הנכס המשתרע על פני 120 דונם וכולל בית בסגנון ים תיכוני, צמד בתי אורחים וצמד מגרשי טניס. הוא מוצע ב-18 מיליון דולר, אך עדין לא נמכר.

ומה עלה בגורלה של אחוזת החלומות ב-53 מיליון דולר שהיא מייצגת? "הורדנו את המחיר ל-29 מיליון דולר", היא מבשרת, "וכבר יש עניין לא קטן, כי זה בהחלט עניין של מחיר, גם בליגה הזו". "

סוכנות חטובות ונמרצות

בעיר שבה כמעט לכל אחד יש סוכן (אמנותי), גם לקונים ולמוכרים יש מי שמייצג אותם, ובכלל באנגלית נשמע הרבה יותר טוב לומר "הסוכן שלי" או "הברוקר שלי", מאשר "המתווך שלי". נותני הטון בנישה היוקרתית הזו הן סוכנויות תיווך פרטיות קטנות עד בינוניות, שבמקרים לא מעטים נבלעות ע"י מותגי ורשתות גדולות המתמחות יותר בנדל"ן יוקרתי מאשר בנדל"ן להמונים.

לא בהכרח רימקס או סנצ'ורי 21, אלא קולדוול באנקר, סוטביז אינטרנשיונל וקריסטיז אסטייטס, שנתנה את חסותה לבוטיק הנדל"ן הילטון אנד היילנד. יחד עם זאת, בסוכנות מסרבים לפרט את טיב הנכסים שמכרו להם.

שרונה אלפרין או ג'ייד מילס הן לא בדיוק האב טיפוס של המתווך השכונתי הישראלי. כמו לא מעט מעמיתיהן בזירת הנדל"ן היוקרתית, הן נאות, מטופחות, כריזמטיות ומצויות ברזי המוזריות באותה מידה שהן מתמצאות בדרכים ההרריות בגבעות בל אייר. שתיהן מדגישות עד כמה ליחסי האנוש, לתשומת הלב ולקשרים האישיים עם הלקוחות יש השפעה מכריעה על הנאמנות של לקוחות, שמובילה לעסקאות נוספות (מכירה וקנייה) ויחסי עבודה ארוכי טווח.

אורה דיין, שאינה ישראלית, בסך הכל בת 24 (פועלת בענף מאז גיל 16 כעוזרת למתווך), כבר יודעת את כללי המשחק ומצהירה בביטחון של ותיקה כי "הם זקוקים למתווך שיוכלו לבטוח בו לחלוטין".

מילס, בעלת חזות זוהרת שלא היתה מביישת כוכבת אופרת סבון, פועלת בענף מאז תחילת שנות ה-90, וכ-5 שנים בליגת העל. היא אם ל-4, ולמרות זאת מובילה את דרוג הסוכנים של קולדוול באנקר בבברלי הילס. אלפרין, יהודיה עם זיקה לישראל, היא אישה כריזמטית ומצודדת בתחילת שנות ה-40 לחייה. היא היתה בעצמה סלבריטי, ושמשה כהשראה ללהיט הרוק My Sharona, של להקת הרוק Knack שסולנה היה בן זוגה. השיר אגב מתנגן בכניסה לאתר שלה.

את הקריירה הנדל"נית היא השיקה לגמרי במקרה, כשביקשה לרכוש לבן זוגה בית וגילתה כי יש לה כשרון טבעי לאתר נכסים עבור אחרים. מאז היא נחשבת ליעד עבור סלבריטאים, בעיקר צעירים מהוליווד ועולם הספורט, המבקשים לרכוש את ביתם הראשון.

היא רשמה מספר שיאי מכירות והשכילה לטפח דור שלם של לקוחות מרוצים ונאמנים, שהמשיכו עמה גם לרכישות הבאות. היא מזכירה לקוחה ותיקה, מפיקת הסרטים סטייסי שר, לה סייעה לרכוש את דירתה הראשונה ונכסים נוספים כולל בית המידות בו היא מתגוררת כיום.

שלא כמו בישראל, בעסק התיווך בארה"ב גובים עמלה בסך 5%-6% מהמוכר בלבד, וזו מתחלקת בין המשרד למתווך. המתווך אגב מממן מכיסו את הוצאות הפרסום, ובליגה הזו רכישת עמוד שלם במוסף הנדל"ן השבועי של הלוס אנג'לס טיימס הוא חובה.

בסופו של דבר, כשמדובר בעסקאות בהיקף של כמה עשרות מיליונים בשנה (למתווך), גם בניכוי הוצאות פרסום עמלת התיווך מאפשרת גם להם להתגורר בבתי מידות, כי בבברלי הילס גם הסנדלר לא הולך יחף.