פרטנר שוב במו"מ על HOT: החלה בשיחות עם בעלי מניות בגרעין השליטה של החברה

על רקע השיפור המשמעותי בתוצאות HOT והעלייה ברווחיותה, בודקת פרטנר את נכונות בעלי המניות בחברת הכבלים למו"מ חוזר * אם העסקה תצא לפועל, תבצר פרטנר את מעמדה כחברת התקשורת השנייה בגודלה במדינה אחרי בזק

חברת פרטנר מנהלת מגעים ראשוניים לרכישת השליטה בחברת הכבלים HOT . כך נודע ל"גלובס". מדובר בשיחות ראשוניות שניהלו בכירים בפרטנר עם מספר בעלי מניות בגרעין השליטה של HOT, במטרה לרכוש את השליטה בחברה.

בפרטנר התגבשה הערכה לפיה רכישת השליטה ב-HOT תאפשר לה להפוך לגוף תקשורת מהגדולים בישראל, ותחבר אותה לחברת תשתיות קוויות ותוכן, שייצרו סינרגיה מקסימלית לפעילותה הסלולרית.

מדובר בסיבוב שני של מגעים בין בעלי המניות של החברות. בתקופתו של מנכ"ל פרטנר לשעבר עמיקם כהן, ניסתה פרטנר לרכוש את השליטה ב-HOT וניהלה מו"מ ממושך עם בעלי המניות שלה. העסקה לא יצאה אל הפועל, בעקבות המחיר הגבוה שבו נקבו.

כעת מנסה פרטנר, בראשות המנכ"ל דוד אבנר, לחזור ולבדוק האם יסכימו בעלי המניות של HOT להיכנס למו"מ חוזר. זאת, על רקע השיפור המשמעותי בתוצאותיה של HOT, בניהולו של דוד קמיניץ, והעובדה שרווחיותה של החברה משתפרת מרבעון לרבעון. יצוין כי מתעניינים רבים רצו לרכוש בשנה האחרונה את מניות הבנקים ומניות בעלי השליטה ב-HOT, בעיקר על רקע השיפור בתוצאות החברה.

אם העסקה תצא אל הפועל, תבצר פרטנר את מעמדה כחברת התקשורת השנייה בגודלה במדינה לאחר בזק, ותעמיד בבעיה את סלקום.

גם בפעם הקודמת, לפני יותר משלוש שנים, ההיגיון של העסקה עבור פרטנר היה דומה: כניסה לעולם התוכן הטלוויזיוני והיכולת להשתמש בתוכני HOT גם בסלולר, יכולת להציע מבצעי "באנדל" של שירותי סלולר וטלפוניה נייחת בבתים ועוד. סלקום נלחצה אז מהמהלך ופרסמה מסרי הרגעה לעובדים ולבעלי המניות, בגלל החשש הכבד מהשלכות המהלך. כאמור, העסקה לא יצאה אל הפועל.

מחברת פרטנר סירבו להתייחס לידיעה. HOT מסרה בתגובה שהחברה לא מגיבה על תהליכים של בעלי המניות, ומשקיעה את מיטב מרצה כדי להמשיך את הצלחתה.