במהלך החודש האחרון ספגה טבע (סימול TEVA) ארבע תבוסות בהליכים משפטיים, האחרונה שבהם הייתה ביום שישי האחרון במסגרת הליך משפטי שנוגע לתרופת ה-Aricept לטיפול באלצהיימר, שמייצרת חברת Eisai היפנית.
בית המשפט הפדרלי של מחוז ניו ג'רזי בארה"ב נעתר לבקשת Eisai, והטיל צו מניעה זמני על בקשתה של טבע לייצר ולשווק את הגרסה הגנרית לתרופה במינונים של 5 ו-10 מ"ג. טבע טענה שהפטנט האמריקני הקשור לתרופה זו אינו ניתן לאכיפה (unenforceable), אך בית המשפט קיבל את טענת החברה היפנית והוציא כאמור צו מניעה. טבע קיבלה בתחילת השנה מה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) אישור מותנה לשיווק הגרסה הגנרית של ה-Aricept, ואיתה קיבלו את האישור שתי חברות גנריות נוספות, רנבקסי ההודית ו-Par מארה"ב.
טבע מציינת שטרם נקבע תאריך למשפט, אך אם שואלים את השופט בבית המשפט בניו ג'רזי, סיכוייה לנצח אינם גבוהים. "אין ספק שטבע הפרה את הפטנט התקף של Eisai", קבע השופט הארולד אקרמן. "סביר להניח ש-Eisai תנצח במשפט".
תרופת ה-Aricept תרמה 38% מהכנסות חברת Eisai בשנה שהסתיימה במארס 2007, ומכירותיה ברחבי העולם הגיעו ל-2.16 מיליארד דולר. המכירות בארה"ב, בשנה שהסתיימה בספטמבר 2007, הגיעו ל-1.6 מיליארד דולר, כך על-פי נתוני IMS Health.
ביום שישי איבדה מניית טבע כ-1.4% מערכה בנאסד"ק, למחיר של כ-46 דולר. טבע נסחרת במקביל בנאסד"ק ובבורסה של תל-אביב לפי שווי שוק של 35.3 מיליארד דולר. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.