תושבי שכונת פלורנטין בתל אביב מתנגדים לתוכנית העירייה להוסיף 418 יחידות דיור בשכונתם, במסגרת תוכנית לפינוי בינוי של שני מתחמי מוסכים.
לטענת התושבים, להם מסייעת החברה להגנת הטבע, השכונה, בה חיים 7,000 איש, סובלת כבר כיום ממחסור חמור בשטחים פתוחים, לכן תוספת של יחידות דיור רק תחריף את המצב. התושבים מדגישים שהם אינם מתנגדים לרעיון הפינוי בינוי, אך דורשים להתנות את אישור התוכנית בהתחייבות העירייה לתוספת שטחים פתוחים. הדיון בתוכנית יתקיים בוועדה המקומית מחר (ד') והתושבים כבר הגישו את התנגדותם.
תוכנית העירייה כוללת פינוי שני מתחמים: מתחם אילת אברבנל, בו מתוכננות 167 יחידות דיור ומתחם החרש אומן, בו מתוכננות 314 יחידות דיור.
לטענת תושבי השכונה, בעוד שהוראות משרד הפנים קובעות שלכל תושב מגיע שטח ירוק של שבעה מ"ר, תוכנית העירייה מציעה הרבה פחות מכך.
לפני מספר חודשים ארגן יו"ר הוועדה המקומית, סגן ראש העיר, דורון ספיר, דיון סביב שולחן עגול עם תושבי השכונה במטרה להגיע להבנה.
לטענת התושבים הדיון לא העלה דבר, שכן העירייה לא היתה מוכנה להתחייב ללוחות זמנים. חשש התושבים הוא שבסופו של דבר העירייה תתנער מאחריותה לרכוש שטחים לטובת פיתוח גינות ציבוריות לתושבי השכונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.