צמד המנהרות החדש בכביש 60, מנהרות הגליל, ייחנכו לתנועה באוקטובר השנה ויאפשרו לראשונה נסיעה בכביש דו מסלולי מהיר בין עפולה לנצרת ונצרת עילית.
הפרויקט, אותו מקימה החברה הלאומית לדרכים (מעצ) בהשקעה של 400 מיליון שקל, נמשך כארבע שנים ובשנתיים הראשונות התנהל בקצב איטי בשל סכסוך עם קבלן זר, מומחה לכריית מנהרות, שעזב את השטח באמצע העבודה. הקצב האיטי הושפע גם מרגישות העבודה באזור של שבר גיאולוגי, מפולות ודיונים משפטיים סביב הפקעות קרקע.
הפרויקט כלל פריצת שתי מנהרות באזור הכפר אכסאל, כחלק מכביש דו מסלולי בעלייה הדרומית לנצרת, שיחליף את תוואי הכביש הקיים המפותל בין העמק לגליל התחתון. באזור הכפר אכסאל יעברו הנוסעים בתוואי המורכב ממנהרה המובילה אל גשר ולהפך, בנסיעה מעפולה לגליל. אורכן של כל אחת מהמנהרות הוא 310 מטר וגובהן 7 מטר. לצדן מתוכנן מבנה בקרה, ממנו יבוצעו התפעול והאחזקה של מערכת המנהרות.
פרויקט נוסף בכביש 60, שמוקם ממערב לצמד המנהרות, הוא הקמת הגשרים המובילים למנהרות באורך של כ-400 מטר כל אחד, שתוכננו ובוצעו על-ידי חברת סולל בונה בטכנולוגיות מתקדמות.
מנכ"ל החברה הלאומית לדרכים, אלכס ויז'ניצר, אמר כי "עבורנו מדובר בפרויקט בעל משמעות לאומית. האתגר הראשון במעלה הוא חיבור בין בירת העמק עפולה לבירת הגליל - נצרת ונצרת עילית. הכביש מחזק את שני היישובים ומאפשר לתושביהם נסיעה נעימה וקלה יותר. השקענו מחשבה רבה ולא חסכנו במאמצים על מנת שהפרויקט ישתלב בנוף בצורה הטובה ביותר.
"היה לנו כאן קבלן שהתקשה להתמודד עם הקשיים, ונאלצנו להחליפו באחר. הצלחנו בסופו של דבר לעמוד בלוחות הזמנים, למרות שהקרקע כאן קשה לעבודה, בשל שבר גיאולוגי וסדקים פעילים שהתגלו באזור הר הקפיצה".
הפרויקט תוכנן על-ידי משרד יינון תכנון, ייעוץ ומחקר, ששימש כמתכנן ראשי, ועל-ידי ארנון רוזן, ששימש כמתכנן המנהרות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.