יבואני הרכב טרם הגיעו להסכמה עם הממונה על ההגבלים העסקיים לגבי המשך הצו המסדיר את התחרות בענף - כך דיווח היום איגוד יבואני הרכב. תוקף הצו הקודם, שהושג בהסכמה בין היבואנים לממונה בשנת 2002, היה חמש שנים, והוא פקע באפריל השנה.
אולם, האיגוד מדווח כי למרות שבמהלך תקופה ארוכה התקיימו מגעים בין האיגוד לממונה על ההגבלים העסקיים לצורך הארכת הצו לתקופה נוספת. עד כה לא הבשיל הדיון לכדי הסכמה כלשהי בנושא.
האיגוד מסר, כי למרות שבסוף אפריל נוצב מצב של "וואקום משפטי" עקב פקיעת הצו הקודם ואי חידושו, כלל יבואני ממשיכים לקיים את הוראות הצו הקודם כפי שעשו בחמש השנים הקודמות. בענף מעריכים כי יעברו עוד מספר חודשים עד שהממונה על ההגבלים העסקיים ימסור את מסקנותיו לגבי התחרות בענף הרכב.
במקביל מתחו היום יבואני הרכב ביקורת על משרד התחבורה בנושא הייבוא האישי, וטענו כי במהלך השנים האחרונות נמנע משרד התחבורה בעקביות מלאכוף את תקנות הייבוא האישי. תקנות אלו אוסרות לייבא כלי רכב בתקינה אמריקנית, שאינם מיוצרים בצפון אמריקה. לטענתם, התקנות האחרונות, שאוסרות ייבוא כזה, הן בבחינת "שינוי מדיניות מבורך" אולם עדיין אינו פועל לבלימת ייבוא מסחרי במסווה של ייבוא אישי.
האיגוד פרסם לראשונה את פירוט כלי הרכב שיובאו בייבוא אישי בשנת 2007. מדובר ב-1102 כלי רכב, שרובם רכבי יוקרה. המותג החביב ביותר על היבואנים האישיים בשנת 2007 היה קרייזלר עם 190 כלי רכב. אחריו נמצאת טויוטה עם 165 כלי רכב, מרצדס עם 148 כלי רכב ופולקסווגן עם 133 יחידות.
מהנתונים עולה גם כי ב-2007 הגיעו לארץ בייבוא אישי לא פחות מ-64 מכוניות של פורשה יותר מהמכירות של סוכנות הייבוא הסדירה של פורשה באותה שנה. כמו כן הגיעו לארץ בייבוא אישי בשנה שעברה שתי מכוניות "פרארי", רולס רויס אחת, ו-18 מכוניות של קדילק. באיגוד אומרים כי המלחמה של חברת הכנסת רונית תירוש למען פתיחת הייבוא האישי "אינה מלחמה למען ההמונים אלא משרתת ציבור קטן של בעלי ממון, שמייבאים רכבי יוקרה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.