קיימת אפשרות שמוריס טלנסקי, שנחקר עתה בישראל על מתן כספים לכאורה לאהוד אולמרט, משמש גם מטרה לחקירה פדרלית בארה"ב על קשריו העסקיים עם מנהיגים זרים, כדי לבדוק אם לא נעברו עבירות על חוקים למניעת שוחד. כך מסר ניו יורק טיימס בסוף השבוע.
בראיונות שניתנו באחרונה לאמצעי תקשורת בישראל, הכחישו אולמרט וטלנסקי שעברו עבירות כלשהן על החוק בישראל.
מקור המידע על האפשרות שאף.בי.איי. חוקר את התנהלות טלנסקי הוא עו"ד וויליאם דייוויס, פרקליטה של קול-טק, חברה למיני-בארים שטלנסקי סייע במימונה, אך לימים הסתכסך עימה.
כזכור, ב-2007 הגישה קול-טק תביעה נגד טלנסקי לבית-משפט בחבל נסאו, בניו-יורק. החברה האשימה את טלנסקי שהוא גרם לכך שהחברה תחזיר לו, שלא כדין, 4417.49 דולר שהוא, טלנסקי, שילם לבית-המלון המפואר ריץ-קאלרטון בוושינגטון הבירה לכיסוי הוצאותיו של "חבר בכיר בממשלת ישראל שאין לו שום קשר לעסק".
שמו של "חבר הממשלה הבכיר" לא צויין בכתב-התביעה המקורי, אך דייוויס גילה בראיון קודם לטיימס, כי מדובר באהוד אולמרט. הוא ציין, כי ההזמנה לבית-המלון נעשתה ע"י שולה זקן, עוזרתו הווותיקה של אולמרט.
עורך הדין הדגיש, כי קול-טק ניתקה את קשריה עם טלנסקי לאחר שלמדה על התשלום לריץ קארלטון, בעיקר בגלל רצונה להתנער מכל חשד לעבירה על חוקים אמריקניים, כגון "חוק ההתנהלויות המושחתות", שאוסר על שיחוד פקידי רשות זרים.
דייוויס אומר עתה לטיימס, כי דווח לו, שאף.בי.איי. פתח בחקירה שחובקת את פעילויותיו של טלנסקי, אך ציין, כי הוא או מרשתו לא קיבלו שום זימון לתת עדות. הוא לא גילה מה מקור הידיעה הזו.
סלווה אוזלי, עורכת-דין מניו-יורק, שמרבה לכתוב על חקיקה נגד שוחד בארה"ב, אמרה לטיימס, כי תשלום חשבון במלון בארה"ב בעבור פוליטיקאי זר עלול להיות מנוגד לחוק האמריקני אם משלם החשבון הפיק תועלת כלשהי מאירוע.
"כדי שתשלום או מתנה ייחשבו בלתי חוקיים, עליהם לקדם את המטרה העסקית של המשלם", אמרה אוזלי.
בתשובה לשאלה לגבי האפשרות של חקירה נגד טלנסקי, אמר דובר של אף.בי.איי. בניו-יורק, כי מדיניות הבולשת הפדרלית היא לא לאשר או להכחיש קיום חקירות ספציפיות.
ניו יורק טיימס אף חושף מידע חדש על יחסיו של טלנסקי עם בית-החולים שערי-צדק, שאותו שירת כמגייס תרומות בארה"ב באמצעות אגודת ידידי ביה"ח בארה"ב. החזרי מס של האגודה (שניתן להם פומבי בגלל מעמדה כארגון צדקה פטור ממס) מראים שטלנסקי ואשתו, שעבדה אף היא באגודה, קיבלו יותר ממיליון דולר כ"דמי יעוץ" ותשלומים אחרים מהאגודה בשבע השנים שחלפו מאז עזבו אותה, ב-1997.
ניו יורק טיימס מציין, כי קריאות טלפון לביתו של טלנסקי בניו-יורק נותרו ללא מענה, וכי פרקליטיו בעבר לא נענו לקריאות הטלפון של הטיימס או אמרו שאינם יודעים דבר על האפשרות שנפתחה נגדו חקירה חדשה של אף.בי.איי.
ובינתיים, ביום ה' שעבר, הגישה קול-טק תביעה נוספת נגד טלנסקי לבית-המשפט העליון במנהטן. היא מאשימה אותו, שסייע לחברה מתחרה להשיג חוזה רב-שנתי לאספקת מיני-בארים לבית-מלון בניו-יורק ובכך הפר את חובת הנאמנות שלו לקול-טק. קול-טק טוענת, כי טלנסקי אמר למנהל המלון, שקול-טק רעועה מבחינה פיננסית ושהיא עומדת לפשוט את הרגל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.