חברת הסטארט-אפ לוז 2, שהיא הגלגול המאוחר של חברת לוז שהקימה בשנות ה-80 בקליפורניה תחנות כוח תרמו-סולאריות הפועלות עד היום, תשיק מחר בשיתוף עם החברה האם האמריקנית שלה, BrightSource Energy, את אתר הפיילוט הסולארי שלה באזור דימונה. בחברה מקווים שהפעלת המתקן, שיכולת התפוקה שלו היא מגה-ואטים ספורים, תהווה הוכחת היתכנות ויעילות כלכלית.
"השלמת הפרויקט היא הוקרה לעשרות אלפי שעות עבודה קשות ולמסירות של אנשינו שהם צוות המומחים המבריק והמסור ביותר בתחום", מסר ארנולד גולדמן, יו"ר ומייסדBrightSource ולוז 2.
המתקן הסולארי כולל כ-1,600 מראות בגודל מלא ומגדל כוח שגובהו 60 מטר שבראשו ממוקם דוד חימום סולארי. המראות המקיפות את המגדל מרכזות את אנרגיית השמש הטבעית אל עבר הדוד ומחממות את המים שבתוכו עד לטמפרטורה הגבוהה מ-550 מעלות צלזיוס. במתקן בהיקף תפוקה מסחרי, הקיטור המחומם יועבר באמצעות צנרת מהדוד לטורבינה סטנדרטית, שבה לדברי החברה יופק החשמל ברמת יעילות תפעולית גבוהה יותר ובעלות נמוכה יותר מזו של מתקנים סולאריים אחרים.
מכאן יעבירו קווי הולכה את האנרגיה לבתים ולעסקים. כדי לשמר את המים שבתהליך, משתמשת החברה במערכות צינון אוויר כדי להפוך את הקיטור בחזרה למים, שישובו לאחר מכן לדוד וחוזר חלילה.
2008 היא שנה משמעותית בהתפתחותה של לוז 2 בת הארבע והחברה האם שלה, שכן במארס חתמה האחרונה על סדרת הסכמי רכישת אנרגיה עם Pacific Gas & Electric, חברת החשמל של צפון קליפורניה, להקמת שדות תרמו-סולאריים בעלי כוח ייצור של עד 900 מגה-ואט.
לשם כך פועלת ברייטסורס להקמת שדות תרמו-סולאריים במדבר מוהאבי שבדרום קליפורניה. התחלת הפעלת המתקן הראשון מתוכננת ל-2009. בחודש שעבר הודיעה ברייטסורס כי גייסה יותר מ-115 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי, כחלק מההיערכות להקמת השדות.
בשנתיים הראשונות לקיומה הושקעו בלוז 2 מיליון דולר על-ידי אנג'לים בריטים ועל-ידי גולדמן עצמו. בהמשך, באוקטובר 2006, היא גייסה 16.5 מיליון דולר לפי שווי של 49.5 מיליון דולר אחרי הכסף, כשאת הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקנית ונטג' פוינט ולצידה השתתפה גם הקרן האמריקנית DFJ. משקיעים נוספים שהשתתפו באותו הסבב היו JP מורגן ו-Chevron. במאי אשתקד גייסה החברה כמה עשרות מיליוני דולרים, כש-10 מיליון דולר מתוכם הגיעו מהמשקיעים הקודמים וממשקיעים קטנים יותר, ומעל 20 מיליון דולר הושקעו על-ידי בנק השקעות אמריקני מוביל.
לטענת ראשי לוז 2, הטכנולוגיה של ברייטסורס פועלת בצורה יעילה משיטות תרמו-סולאריות ותיקות יותר, עלות הקמתה פחותה והיא תשנה את האופן בו מופק חשמל. תחנות הכוח שברייטסורס פועלת להקמתן אמורות לספק את צריכת החשמל של כ-3.2 מיליון בתים ולמנוע פליטת גזים השווה לזו שמייצרות מיליון מכוניות.
לוז 2 ממוקמת בהר חוצבים שבירושלים, ומשרדיה של החברה האם שוכנים באוקלנד, קליפורניה. חלוקת העבודה בין שתי החברות משאירה בידי לוז 2 את האחריות לפיתוח הטכנולוגיה הסולארית ותכנון והנדסת המתקנים בעוד ברייטסורס פועלת מול משקיעים פוטנציאליים ומקדמת עסקאות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.