האחים משה ויגאל גינדי השלימו את העסקה למכירת 75% מקניון הזהב בראשון לציון, לקבוצת מגדל תמורת מיליארד שקל (לפי שווי של 1.25 מיליארד שקל). 25% הנותרים, יישארו בידי האחים. מגדל מתכוונת לממן את רכישת הקניון ע"י השקעת כספי העמיתים. ההסכם נחתם לאחר משא ומתן שארך שלושה חודשים והתעכב על רקע דרישת הגופים המוסדיים, המחזיקים באג"ח של הקניון בהיקף של 250 מיליון שקל, לקבל מהאחים גינדי פיצוי הולם עבור פירעון מוקדם של האג"ח.
בעיית אג"ח
על פי הוראות משרד האוצר, גוף מוסדי אינו יכול לרכוש נכס שיש עליו שעבוד ולכן מתווה העסקה שהחל להירקם בין האחים משה ויגאל גינדי למגדל בחודש מארס נעשה בנטרול החוב לבעלי האג"ח.
האחים גינדי ניהלו בזמן זה משא ומתן עם הגופים המוסדיים שהחזיקו את האג"ח של הקניון, אג"ח לא סחיר שנשא ריבית שנתית של 5.4% צמוד למדד עם מח"מ של 6.5 שנים והציעו להם פיצוי בגובה של עשרות מיליוני שקלים.
בין החלופות שהועלו לפתרון הבעיה הייתה החלפת האג"ח באג"ח של קניון אבנט, אך כאמור לבסוף הוחלט לרכוש בחזרה את האג"ח. דרישת הגופים המוסדיים בוצעה על רקע רמות המחירים בהן נחתמו העסקאות האחרונות שבהן היו מעורבות חברות ביטוח.
קניון הזהב, שנפתח לפני 15 שנה במערב ראשון לציון, כולל 300 עסקים ובהם רשתות אופנה, רשתות בתי קפה, בתי קולנוע, חנויות בוטיק ומתקני בידור, על פני שטח כולל של 38 אלף מ"ר.
בשנה שעברה הוקם מתחם חדש בתחום ילדים ותינוקות על פני 3,500 מ"ר, שמכיל בתוכו 20 חנויות שמתמחות במוצרי ילדים ותינוקות ומתקני שעשועים לילדים.
מחזור של 480 מיליון שקל
בחודשים האחרונים מוקם שלב ב' של הקניון על שטח של 70 אלף מ"ר, עליהם יוקמו 220 בתי עסק נוספים בהשקעה של 550 מיליון שקל. מדובר במהלך שיהפוך את הקניון הזהב לקניון הגדול ביותר בארץ.
בדיקה שערכה הנהלת הקניון בסוף 2007 העלתה שמחזור המכירות במהלך השנה הסתכם ב-480 מיליון שקל. מנכ"ל הקניון, גיל גזית, אמר לפני שלושה חודשים כי דמי השכירות להשכרת שטחי מסחר בקניון עלו מאז סוף 2007 ב-30% בממוצע בעקבות תחילת שיווק שלב ב'. לדבריו, "אם עד לאחרונה נעו דמי השכירות בקניון בין 75 דולר למ"ר ו-100 דולר למ"ר, הרי שכעת הם נעים בין 90 דולר למ"ר ו-150 דולר למ"ר".
בין יתרונותיו של הקניון ניתן למנות מגרש חנייה פתוח המכיל 1,750 מקומות ללא תשלום, קירבה לצירי תנועה ראשיים ופיתוח עתידי של תחבורה ציבורית לאזור.
מקורב לקבוצה אמר ל"גלובס" כי האחים גינדי החליטו למכור את הקניון "לאור החלטתם להשקיע בעסקים גדולים בחו"ל ובישראל בתחום הנדל"ן המניב". כשנשאל המקורב מהו לדעת האחים סוד הצלחתו של הקניון הוא השיב כי "סוד ההצלחה טמון במיקום, ניהול והרכבת תמהיל עסקים נכון המותאם לקהל ולחתך הסוציו-אקונומי של האוכלוסייה".
רוב ההשקעות של האחים גינדי מתבצעות בארצות הברית ובהונגריה, בשותפות עם ישראל בן יקר וחברת גינדי השקעות הציבורית. האקזיט יאפשר להם, בין השאר, להרחיב את הפעילות בחו"ל.
גיל גזית: "אם עד לאחרונה נעו דמי השכירות בקניון בין 75 דולר למ"ר ו-100 דולר למ"ר, הרי שכעת הם נעים בין 90 דולר למ"ר ו-150 דולר למ"ר". *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.