אזורים מכרה לדמרי קרקע בנתניה ב-123 מיליון שקל; מנכ"ל החברה: "שוק המגורים בארץ במצב מצויין"

העסקה האחרונה נובעת ממפגש רצונות בין דמרי שביקשה להשיג קרקע איכותית הצמודה לשמורת הטבע באזור המבטיחה שהנוף לים לא יופרע בעתיד, ובין אזורים שזכתה לרווח הון מרשים

החשש בתקופה האחרונה בשוק הנדל"ן מפני האטה במכירות לא מנע היום ביצע עסקה גדולה בין שתי חברות יזמות מובילות. אזורים שבשליטת שעיה בוימלגרין מכרה לי.ח. דמרי, 15 דונם במתחם עיר ימים בנתניה עם זכויות בנייה להקמת 215 יחידות דיור תמורת 123.4 מיליון שקל במזומן, עלות קרקע של 754 אלף שקל ליחידת דיור.

בעקבות מימוש הקרקע, אזורים צפויה לרשום בדוחות הרבעון השני רווח של 70 מיליון שקל לפני מס, רווח משמעותי שישפר את מצב הנזילות בקופת החברה. בנוסף, החברות סיכמו על אופציה לפיה דמרי תרכוש מאזורים קרקע נוספת בעיר ימים עליה ניתן להקים 103 יח"ד בתמורה ל-55.5 מיליון שקל. מימוש האופציה יביא את התמורה הכוללת לכ-180 מיליון שקל ולרווח נוסף של 33 מיליון שקל לפני מס לאזורים.

לאחר הרכישה, לדמרי יהיו זכויות לבניית 665-768 יחידות דיור בעיר ימים. גם לאזורים ייוותרו לאחר המכירה עתודות קרקע נוספות לבניית למעלה מאלף יחידות דיור בנתניה, חלקן בעיר ימים.

עיר ימים ממוקמת לאורך חוף ימה הדרומי של נתניה, דרומית לשמורת האירוסים ומצפון לשמורת נחל פולג, והיא מהווה כיום את אחד ממתחמי הבנייה המרכזיים בישראל (לצד שכונות בפתח תקווה ובמודיעין) בו פועלות חברות יזמות רבות הבונות מאות אלפי מ"ר של מגורים, וכן של מסחר ותיירות. בפברואר השנה הצטרפה אפריקה ישראל מגורים כשותפה שווה בפרויקט Sky2 של ב.יאיר תמורת 57.5 מיליון שקל.

העסקה האחרונה נובעת ממפגש רצונות בין דמרי שביקשה להשיג קרקע איכותית הצמודה לשמורת הטבע באזור המבטיחה שהנוף לים לא יופרע בעתיד, ובין אזורים שזכתה לרווח הון מרשים (בקרקע היסטורית שנרכשה לפני עשרות שנים).

דמרי התחייבה להעביר לאזורים עד מחר, תוך 48 שעות מחתימת ההסכם, את כל התמורה במזומן. הקרקע הנמכרת הייתה בעבר בשותפות של שיכון עובדים שבשליטת שרי אריסון ושל אזורים, אך החברות הפרידו את אחזקותיהן.

מתי דב מנכ"ל אזורים אמר ל"גלובס" כי החברה מנצלת קרקעות היסטוריות שניתן למכור ברווח נאה, לצד המשך רכישת קרקעות המיועדות לבנייה מיידית, לאור אמונתה של אזורים בחוזק השוק, ולאור ציפיותיה להמשך עליית קצב המכירות.

לדבריו, "הרעיון היה לממש רווח מנתניה ומקרקעות שכבר עשינו עליהן רווח גדול, ופה הייתה הזדמנות כזו. שוק המגורים בארץ במצב מצוין. ברבעון הראשון מכרנו 225 יחידות דיור בקצב רצחני והקצב השנתי עומד על 900-1,000 דירות, עלייה של 20% לעומת 2007, כאשר המחירים עולים כל הזמן וכשהרווח הגולמי עלה ל-20%. לדעתי אנחנו החברה שמוכרת היום הכי הרבה דירות בישראל". *