מנכ"ל בריטיש ישראל: "עסקת מגדל ועוגן היא עיסקה שלא היינו עושים"

"בניגוד לחלק מהשחקנים בשוק הזה, אנחנו, בריטיש ישראל, לא שחקני תשואה, לא קונים ב-7%-8% בשביל ליהנות אחר כך מהרווח שבין הריבית לתשואה"

"השוק הישראלי המסחרי יישאר בעוצמתו כמו היום, ישראל לא נפגעה ממשבר האשראי כי לא התפתחה פה בועה כמו בחו"ל והמחירים פה לא הרקיעו שחקים כמו בחו"ל. אצלנו שכר הדירה בקניונים הטובים עומד על 40 דולר למ"ר כשבחו"ל מחיר זה הוא בדיחה, שם מדברים על 100 אירו למ"ר ומעלה", כך אמר היום מנכ"ל בריטיש ישראל, עמיר בירם, בכנס ארגון המתווכים המסחריים בישראל התקופתי שנערך במועצה לישראל יפה.

לדבריו, "בניגוד לחלק מהשחקנים בשוק הזה, אנחנו, בריטיש ישראל, לא שחקני תשואה, לא קונים ב-7%-8% בשביל ליהנות אחר כך מהרווח שבין הריבית לתשואה. אנחנו שחקני השבחה, משנים את התמהיל ומשפרים את התשואה. עסקת מגדל ועוגן נדל"ן באסותא היא עסקה שלא היינו עושים.

"קניונים זה לא נכסים מניבים, זה עסק. אנחנו מעסיקים במשרד 20 איש שמתעסקים בניהול השוטף של הקניונים. חברות הביטוח עכשיו הבינו שזה לא רק לקנות קניון, קשה להתחרות בשחקנים הגדולים".

״אין בעיה לגייס״

הוא הוסיף, כי "בישראל, יחסית למה שיש בעולם, עדיין הפער בין תשואה ממוצעת לבין הריבית הוא פער חיובי שלא נראה במקומות אחרים בעולם. בבנקים אני לפחות רואה שאין שום בעיה לגייס בריבית מצוינת, אנחנו עובדים על 75% ביחס בין הון עצמי והלוואה. אנחנו פועלים ב-16 קניונים וכל חודש מקבלים את הפדיונות. בחודש יוני בכל הקניונים של הקבוצה היתה עלייה של 6% בפדיונות לעומת יוני אשתקד.

"ישראל היא מקום חמישי-שישי בעולם בצפיפות קניונים ביחס לאוכלוסיה ועדיין יש הרבה מקומות שחסרים בהם קניונים. אנחנו מאמינים ברחוב - בירושלים אנחנו פועלים ברחוב יפו, שם העירייה עושה רבות להחזרת הרחוב לחיי הקונים, אבל למרות שהחזרה לרחוב היא פרויקט מאוד יפה, ברחובות אין שטחים ולכן לא תהיה חזרה לרחוב".

מנכ"ל אנגלו סכסון ת"א, עמוס גלזר, המכהן כנשיא ארגון המתווכים המסחריים, השיב, כי "אם תלכו לקניונים ותדברו עם בעלי החנויות תגלו הם מוכנים לעזוב היום את הקניונים, מכיוון שהרווח הקמעונאי נשחק כתוצאה מדמי הניהול ושכר הדירה". לדברי עודד צידון, יו"ר ארגון המתווכים, הארגון יוזם בימים אלה, הקמת בית ספר גבוה לנדל"ן, שיציע בין השאר קורסים בתיווך. *