המסחר במט"ח התאפיין במגמה מעורבת; הדולר היציג ירד ב-0.14% ל-3.549 שקלים

האירו עלה ב-0.18% וושערו נקבע ב-5.0508 שקלים ; פריקו: הציפיות להורדת הריבית בארה"ב, עלייה במדד המחירים לצרכן, וההערכות באשר להעלאה קרובה בשער ריבית השקל, תמכו בחולשת הדולר

המסחר במט"ח עבר להתנהל היום במגמה מעורבת. בתחילתו וברוב שעותיו, שני המטבעות הזרים המובילים נחלשו מול המטבע המקומי, אך שעה-שעתיים לפני קביעת השערים היציגים, המטבעות עברו להתחזקות מול השקל, ועם קביעת היציג סיימו במגמה מעורבת, כשהדולר ירד מול השקל, והאירו עלה.

בתחילת יום המסחר האירו אפילו נסחר מתחת לרמת ההתנגדות של 5 שקלים, רמה בו לא היה בחמש השנים האחרונות, מאז ספטמבר 2003.

אמש החליט הבנק המרכזי האמריקני, הפדרל ריזרב, להותיר את הריבית על כנה, בשיעור של 2%, למרות הציפייה בשוק כי על רקע המשבר הגלובלי יודיע יו"ר הפד', בן ברננקי, על הורדה של הריבית ב-0.25%. עם זאת נציין כי ועדת השוק הפתוח בראשה הוא עומד, הודיעה כי תפעל בהתאם להתפתחויות, וכי ההאטה בצמיחה והאינפלציה, מהוות מקור משמעותי של דאגה.

נראה כי הפד' החליט לעזור למשבר בשווקים באמצעים אחרים שבידיו שאינם ריבית, מאחר ואמש פורסם כי הפדרל ריזרב החליט על העברה מאסיבית של כספים, בהיקף של 50 מיליארד דולר, על מנת לספק לשוק את הנזילות הדרושה לו.

המשבר הפיננסי בארה"ב, שבעוצמתו הגדולה הפך לחובק עולם, ממשיך לתת אותותיו גם על המסחר במט"ח. אמש היינו עדים לאירוע מכונן בכלכלה האמריקנית ובבורסות בעולם, כשבנקי ההשקעות הגדולים בארה"ב נקלעו למצוקה קשה - ליהמן ברדרס, ומריל לינץ'.

המשבר הפיננסי כל כך עצום בגודלו, כך שברור לכל המשקיעים שלא מדובר בבעיה נקודתית, שצפויה להיפטר בזמן הקרוב, אלא בכזו שדורשת טיפול שורש. זהו ללא ספק האירוע המכונן הראשון של הכלכלה האמריקנית במאה החדשה.

בזירת המט"ח: הדולר ירד מול השקל ב-0.14% ושערו היציג נקבע ב-3.549 שקלים. האירו עלה ב-0.18% וושערו היציג נקבע ב-5.0508 שקלים.

פריקו:

בזירת המט"ח נסחר הדולר בעולם בתנודתיות על רקע הציפייה להחלטת הפדרל ריזרב באשר לשער ריבית הדולר אמש, כאשר במהלך המסחר התחזקו ההערכות כי הנגיד האמריקני עשוי לנקוט במהלך של הפחתת הריבית בכ-% 0.25 לפחות במטרה לאושש את השווקים.

הציפיות להורדת הריבית הדולרית לצד עליית מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט בשיעור של % 0.8 וההערכות באשר להעלאה קרובה בשער ריבית השקל, תמכו אמש בחולשת הדולר בזירה המקומית כאשר שערו היציג נקבע ברמת 3.554 שקל לדולר. בהמשך הוסיף הדולר להיחלש בתנועה לעבר רמת 3.49 ואף פחות.

הנתונים הכלכליים בזירה המקומית ובראשם רמת טווי האינפלציה, כאשר בחודש אוגוסט נרשמה עליה של 0.8% במדד המחירים לצרכן ובחישוב שנתי מדובר על אינפלציה של כ-5.0% עורר את הציפייה כי בנק ישראל ימשיך במדיניותו ויעלה את שער ריבית השקל במטרה להחזיר את טווי האינפלציה לעבר תחום המטרה עליו החליטה הממשלה ברמת 1.0%-3.0%.

Easy-Forex:

השקל התחזק אמש מול הדולר וחזר להיסחר מתחת לרמת התמיכה החשובה ב-3.5 שקלים לדולר. יום לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן בארץ התחזק אמש השקל על רקע אפשרות כי נגיד בנק ישראל ימשיך לפעול כנגד האינפלציה ויעלה את הריבית בשבוע הקרוב. אמש זימן פישר ישיבה דחופה שתתקיים היום בבוקר, עם ראשי הבנקים בישראל על מנת לבחון את היקפי החשיפות של הבנקים הישראלים. עם תחילת המסחר הבוקר חזר הדולר להתחזק מול השקל ונסחר ברמות 3.515.

רמת התמיכה הבאה של צמד המטבעות תנוע בין 3.4 ל-3.48 שקלים לדולר, כשרמת ההתנגדות תנוע בין 3.6 ל-3.5 שקלים.

[לאתר המט"ח]