בתום יום מסחר חסר תקדים, שבו מחיר הנפט הציג את נסיקתו התוך יומית - החדה ביותר מאז ומעולם, כשעלה במהלך המסחר בכ-25 דולר לחבית, ואף נגע ברף של 130 דולר לחבית, ננעל לבסוף המחיר מעל לרף 120 הדולר.
העלייה החדה והבלתי צפויה בנפט ניתנת להסבר בעיקר בשל הציפייה של המשקיעים לאישורה של תוכנית החילוץ לענף הפיננסים בארה"ב, שמועד אישורה קרב, אשר לוחצת את הדולר לכדי שפל של 7 שנים ומעודדת את המשקיעים לחזור אל חיק הזהב השחור והסחורות. כך השלים היום מחיר הנפט - כשעלה לשיא התוך יומי שלו, 130 דולר לחבית, יום רביעי רצוף של עלייה במחיר, בין השאר, בשל הערכות כי תוכנית החילוץ אותה מקדמת ממשלת ארה"ב והנאמדת ב- 700 מיליארד דולר, תביא להתאוששות השווקים הפיננסיים ולעליית הביקושים לנפט.
מאז יום שלישי שעבר, כשהגיע מחיר הנפט לשפל יומי של 91.15 דולר לחבית עלה מחיר הנפט בשיעור עלייה פשוט מדהים - של כ-42.6%. זאת, לאחר שבית המחוקקים האמריקני הבטיח לאמץ במהירות את תוכנית החילוץ של משרד האוצר האמריקני, לרכוש אג"ח מגובי משכנתאות מבנקים ובתי השקעות אמריקנים.
"קריסתם של מספר בתי השקעות לא צריכה להסתיר את העובדה שהביקוש לסחורות ימשיך להיות חזק הודות לצמיחה המהירה של השווקים המתעוררים", אמר הארי טצ'ילוגריאן, אנליסט אנרגיה וסחורות, בבנק BNP פריבה.
מוקדם יותר, כאשר עלה המחיר ב-10 דולר - נעצר המסחר לפרק זמן של 5 דקות, בהתאם לחוקי המסחר המקובלים, וחודש מיד לאחר מכן בעודו דוהר מעלה במהירות שלא ניראה כמותה מאז ומעולם.
מחיר החוזים העתידיים על הנפט למסירה באוקטובר שפקעו היום, ננעל בעלייה של 15.7% ל-120.92 דולר לחבית
[לאתר חוזים עתידיים] [לאתר חוזים עתידיים].
הדולר שנפל לשפל של שלושה שבועות ביחס לאירו, הגדיל בכך את האטרקטיביות של הסחורות כגידור מפני ירידת ערכו של המטבע האמריקני.
העובדה כי התוכנית החילוץ צפויה להגדיל משמעותית את הגרעון של ארה"ב, ובתוך כך גם את יחס החוב תוצר שלה, משפיעה באופן שלילי על הדולר, בעודה מרתיעה את המשקיעים הזרים מלהשקיע בשוק האמריקני, ולרכוש דולרים.
לכך מצטרף גם האיסור למכירה בחסר של 829 מניות פיננסיות ואחרות, על-ידי הרשות לני"ע האמריקנית, אשר אף היא מורידה מהיקף הביקושים של דולרים, בדמות אותם ספקולנטים אשר משקיעים את כספם בבורסה האמריקנית.
יצויין, כי החוזים העתידיים על הנפט למסירה בחודש אוקטובר פקעו היום, מה שהגביר את התנודתיות הטבעית בימים שכאלה. נזכיר, כי מחיר החוזים העתידיים על הנפט נגע במחיר שיא של 147.27 דולר לחבית, ב-11 ליולי השנה - מחיר שאותו יהיה מעניין לראות האם ישוב השוק לבדוק בעתיד הקרוב, לאחר נסיגה ממושכת שהפגין משיא זה בחודשיים וחצי האחרונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.