היום, כבכול יום ראשון, לא מתקיים מסחר במט"ח. האופציות על הדולר משקפות לו היחלשות 0.06% לרמה של 3.419 שקלים. שערו היציג של הדולר נקבע ביום שישי האחרון על 3.421 שקלים, לאחר שהוסיף כ-0.7% לערכו.
בסיכום של השנה העברית תשס"ח איבד המטבע האמריקני מערכו 16.6% והאירו איבד מערכו 11.7% כשננעל ביום חמישי בשער של 4.9998 שקלים מתחת לרף ה-5 שקלים.
בלידר שוקי הון, סבורים בסקירתם השבועית כי לאור השינויים האחרונים במסחר במט"ח, ולאור ההחלטות הקודמות של בנק ישראל צפוי הפרופ' סטנלי פישר לבצע בעתיד הורדה של הריבית. בנוסף ציינו בלידר לגבי המדיניות הפיסקלית כי לא צפוי שינוי במסגרת התקציב כפי שאושרה בממשלת אולמרט.
לגבי שוק האג"ח, אמרו בלידר כי הוא מושפע מבעיות נזילות בקרב גופים מוסדיים עקב פדיונות של הציבור. עוד הוסיפו בלידר כי שחיקת הנכסים הפיננסיים של הציבור תתרום להתמתנות בביקושים המקומיים ולכן תומכת באינפלציה נמוכה.
בלידר ציינו כי שוק האג"ח בישראל חושש מחריגה בגירעון וגידול בגיוסים. יחד עם זאת , העדר גיוסים באג"ח הקונצרניים תומך בשוק האג"ח הממשלתי.
על האג"ח הקונצרניות אמרו כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית כי התשואות שלהן עלו בחדות השבוע שעבר ונותרו ברמה גבוהה, למרות התיקון שנרשם, פרמיית הסיכון שדורשים המשקיעים גבוהה ומשקפת חשש מהשלכות המשבר בפרט בענף הנדל"ן.
כלכלני בנק לאומי ציינו כי השבוע פרסם בנק ישראל את המדד המשולב למצב המשק שעלה באוגוסט ב-0.1% ומשקף את ההאטה בהתרחבות הפעילות הכלכלית המקומית.
לגבי המסחר במט"ח, ציינו בבנק לאומי כי הפרסום האחרון של מכון הייצוא שבו נראה גידול בייצוא של כ-13% לכ-12.3 מיליארד דולר לעומת עלייה של 12% בלבד ביבוא לכ-4.8 מיליארד דולר. בלאומי הדגישו כי הגידול בעודף הסחר מול ארה"ב מזרים דולרים לארץ ותומך בעוצמתו של השקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.