גרמניה החליטה היום (א') לבטח פקדונות של אזרחים במוסד פיננסי מקומי פרטי שנקלע לצרות - והפכה בכך למדינה האירופית הגדולה והחשובה ביותר שנוקטת בצעד זה על רקע המשבר הפיננסי העולמי. עד כה, היו החסכונות הפרטיים היו מבוטחים עד 90% מערכם, עד ל-20 אלף אירו.
קנצלרית גרמניה, אנג'לה מרקל, הודיעה כי לא תרשה למשבר שאליו נכנסה ענקית המשכנתאות ומימון הנדל"ן הגרמנית הייפו לפגוע בשוק כולו, או לסכן את כספם של הלקוחות הפרטיים של הייפו. המהלך הגרמני יבטח פקדונות של יחידים בלבד - ולא של חברות מסחריות. כל זאת, לאחר שהייפו הודיעה כי מהלך מימוני להצלתה בסך 35 מיליארד אירו לא ייצא אל הפועל.
שר האוצר הגרמני, פיטר סטינברוק, חיזק את דברי הקנצלרית באמירה חד-משמעית: "לא יהיה אזרח אחד בגרמניה שיאבד אפילו יורו אחד מחסכונותיו בגלל המשבר הפיננסי".
שתי מדינות קטנות יותר באירופה, יוון ואירלנד, נקטו בצעד של ביטוח פקדונות האזרחים כבר בשבוע שעבר. בישראל בינתיים דוחה הצמרת הכלכלית והמדינית את הרעיון מכל וכל. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמנם הציע הערב לבטח את כספי הפנסיה של הציבור, אך נענה על ידי שר האוצר, רוני בר-און, כי צעד כזה מיותר ועלול לשגר מסר לא נכון של פאניקה מוגזמת לציבור החוסכים בישראל.
מרקל התארחה במוצ"ש האחרון אצל נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, במפגש שכלל גם את מנהיגי בריטניה ואיטליה. מנהיגי ארבע המדינות האירופיות הצהירו כי יתאמו צעדים כלכליים, בניסיון למנוע החמרת המשבר הפיננסי באירופה. עם זאת, המנהיגים נמנעו מהכרזה על חבילת סיוע אירופית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.