הכלכלה הגלובלית מתקרבת למיתון במקביל להתמשכותו והעמקתו של המשבר הפיננסי העולמי, שמתאפיין במחסור חמור בנזילות וירידות חדות של המדדים המובילים בבורסות ארה"ב, אירופה ואסיה.
על כן, ב-UBS מעדכנים מטה את תחזית הצמיחה הגלובלית ל-2.2% ב-2009 מתחזית קודמת של 2.8%. נציין כי ב-UBS מתייחסים לקצב צמיחה גלובלי של פחות מ-2.5% כאינדיקטור למיתון.
ברמת המדינות, הבנק השווייצרי הוריד את תחזית הצמיחה בארה"ב לקצב שנתי של 0.3% ב-2009, מ-1.2% בתחזית הקודמת, כשהוא העריך כי החל מהרבעון השלישי של 2008, התמ"ג של ארה"ב יציג צמיחה שלילית במשך שלושה רבעונים ברציפות. כמו כן, ב-UBS עדכנו מטה את תחזית הצמיחה של סין לקצב שנתי של 8% ב-2009 מ-8.8% בתחזית הקודמת. התמ"ג של יפן צפוי להציג גידול של 0.7% בממוצע ב-2009, מ-1.2% בתחזית הקודמת.
מדינות מרחב האירו צפויות להציג קצב צמיחה של 0.3% ב-2009 מ-0.7% בתחזית הקודמת, ובריטניה צפויה להציג צמיחה שלילית במשך ארבעה רבעונים ברציפות, החל מהרבעון השלישי של 2008. התמ"ג של בריטניה צפוי להצטמצם ב-0.3% ב-2009.
ב-UBS השתמשו במדד מנהלי הרכש (PMI) המתאר את הפעילות הכלכלית במשק, כדי לסווג את מצבן של מבחר מדינות ל"טוב רע ומכוער". על פי שיטת המדידה, ערכים מעל 50 נקודות מתארים התרחבות ("טוב"), ערכים שבין 45 ל-50 נקודות מתארים האטה ("רע"), כשערכים מתחת ל-45 נקודות מתארים האטה חדה ("מכוער").
הודו, יוון סינגפור וברזיל נמצאות בקטגוריה "הטובה", רוסיה טורקיה, הולנד, שוויץ, סין, גרמניה, אוסטרליה, ישראל, אוסטריה וניו זילנד נמצאות בקטגוריה "הרעה", ובקטגוריה של הכלכלות "המכוערות" נמצאות מדינות גוש האירו, ארה"ב, פולין, איטליה, יפן, אירלנד, צרפת, דרום אפריקה, בריטניה וספרד.
על פי חלוקה זו, ישראל נמצאת בקטגוריה הרעה: מדד מנהלי הרכש בישראל עמד באוגוסט על 46.9% לעומת 46.7% ביולי (נתונים מנוכי עונתיות), עלייה של 0.2%. כך נמסר מבנק הפועלים שהתחיל בחודש שעבר לפרסם את המדד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.