משבר האשראי בארה"ב מתרחב אל מעבר לסקטור הפיננסי

ארנולד שוורצנגר, מושל קליפורניה, אמר כי מדינתו ומדינות אחרות בארה"ב ייאלצו לקבל הלוואות פדראליות עקב קשיי מימון ; היקף ההנפקות של אג"ח קונצרניות בארה"ב ירד ב-4 השבועות האחרונים ב-1.25 מיליארד דולר - הירידה החדה ביותר מאז 1999

יו"ר ה'פדרל ריזרב', בן ברננקי, מתכונן להתמודד עם התכווצות האשראי למדינות ותאגידים בארה"ב. החשש הוא מכך שתאגידים ומדינות בארה"ב שהקשר שלהן למשבר עד עתה היה רופף יתקשו להשיג מימון בכדי לגלגל חובות ולבצע את פעילותן השוטפת כמו תשלום משכורות ותשלום לספקים.

תאגידים שנהנו עד עתה מחשיפה אפסית למשבר המשכנתאות, כמו ענקית הצמידים גוד ייר , דיוק אנרג'י , גאננט וקטרפילר מאולצות עתה להזרי הון בגלל הקושי הרב שלהן להשיג מימון לפעילויות השוטפות שלהן.

המשך ההתכווצות של שוק האשראי פוגעת בחברות היצרניות בארה"ב ויכולה לאלץ את בן ברננקי ופולסון לכבות שריפות נוספות מעבר לסיוע למגזר הפיננסי שאושר בסך של 700 מיליארד דולר.

היקף ההנפקות של אג"ח קונצרניות בארה"ב ירד בארבעת השבועות האחרונים ב-1.25 מיליארד דולר, הירידה החדה ביותר מאז 1999.

גם הריבית על הלוואות בין הבנקים זינקו בשיעור חד של 2.8% עקב העלייה באי הוודאות לגבי האפשרות לחדלות פירעון של הלווים. ג'רי מורן, חבר בית הנבחרים הרפובליקני המייצג את קנזס, אמר בריאיון ל"בלומברג" כי "על ה'פד' לשקול לבטח את ההלוואות בין הבנקים".

קורט קרל, כלכלן ב-Swiss Reinsurance אמר ל"בלומברג" כי "שאר כלכלת ארה"ב נפגעת ממשבר האשראי וצוברת מומנטום שלילי שמזיק כמעט לכל העסקים בארה"ב".

דיוק אנרג'י, בעלת מפעלים ב-5 מדינות בארה"ב הזרימה בשבוע שעבר מיליארד דולר מתוך הסכמי אשראי של 3.2 מיליארד דולר בגלל קשיים בקבלת מימון.

מיקי לוי, הכלכלן הראשי של בנק אוף אמריקה, אמר על תוכנית החילוץ, כי "התוכנית לא תפתור את כל הבעיות ואין לצפות למהפך במגמה השלילית. הבנקים באופן טיפוסי מהדקים את החגורה ומעלים את הדרישות מהלווים בתקופה זו".