בעקבות המשבר הכלכלי, כלכלני קבוצת BDI מציינים כי ישראל היא בין המדינות הבודדות שטרם הנהיגו ביטוח פורמלי, קיים סיכון משמעותי במדיניות הנוכחית לבריחת פיקדונות למדינות בהן מונהג הסדר ביטוחי - בעיקר מיהדות התפוצות. בסוף 2007, מציינים עוד ב-BDI, סה"כ פיקדונות של תושבי חוץ הגיע לרמה של 23.2 מיליארד דולר.
ב-BDI כותבים כי חלק גדול מהמדינות המפותחות הנהיגו תכניות ביטוח פיקדונות לפני המשבר הפיננסי, וביניהן ארה"ב, קנדה, יפן, צרפת, איטליה, גרמניה, בריטניה ושוויץ. ברוב, המדינות הביטוח הפורמאלי לפני המשבר הגיע לכ-100 אלף דולר, ומרביתן החליטו לאחרונה להעלות את סכום הביטוח על הפיקדונות. ארה"ב אף הכפילה את סכום הביטוח מ-100 אלף דולר ל-250 אלף דולר לפיקדון. זאת ועוד, בימים האחרונים, לפחות שלוש מדינות החליטו להנהיג ביטוח בלתי מוגבל על פיקדונות אלה - גרמניה, דנמרק ואירלנד. אחרות שוקלות צעדים בכיוון זה.
על-פי הודעת ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, הנהגת רשת ביטחון פיננסית מורכבת משלושה אלמנטים עיקריים הקשורים אחד בשני: רגולציה ופיקוח (מונהג בישראל), אפשרות להעניק הלוואות למערכת הבנקאית (מונהג בישראל) וביטוח פיקדונות.
על פי ה-OECD, כותבים כלכלני BDI, מדינה שבה מונהגים שניים מתוך שלושת האלמנטים הללו עלולה להתמודד עם קשיים משמעותיים במניע או בפתרון של משבר פיננסי במערכת הבנקאית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.