צמצומים באינטרנט: עשרות חברות מעבר לים קיצצו בכוח-אדם בחודש האחרון

מאז תחילת אוקטובר, 22 חברות אינטרנט פיטרו או הודיעו על פיטורים צפויים, ומספר העובדים המפוטרים מסתכם בכ-3,700 ; בין החברות: יאהו שתפטר 1,500 מעובדיה; Wikia, שפיטרה 10%; אתר המוזיקה פנדורה, שפיטר 20 איש, והרשת החברתית hi5, שפיטרה 15 איש

בעוד שבענף האינטרנט הישראלי מתגברות ההערכות על גלי פיטורים, בחברות האינטרנט הזרות המשבר כבר מורגש.

כשבועיים עברו מאז שג'ייסון קאלקאניס, מייסד שותף של כנס האינטרנט הפופולרי TechCrunch50 (לצד מייקל ארינגטון) ומייסד מנוע החיפוש האנושי Mahalo, יצא בהכרזה שערערה את עולם הסטארט-אפים. "80% מחברות הסטארט-אפים בתחום הווב 2.0 שביצעו סבב גיוסים ראשון או שני לא יגיעו לסבב הגיוסים הבא או לרווחיות", הוא התריע. כעת קאלקניס חווה את המשבר על בשרו.

שלשום (ד') הודיע כי הוא נאלץ לפטר 10% מעובדי החברה, והודה כי המשבר אף חמור ממה שהעריך קודם לכן. "ציפיתי והתכוננתי ל'חורף האינטרנטי' שאנחנו מתמודדים עימו כעת, אך לא הצלחתי להפנים עד כמה גרוע המצב יהיה", כתב בבלוג שלו.

Mahalo, שגייסה עד היום 21 מיליון דולר, לא נמצאת לבדה במערכה. אתר המוזיקה imeem הודיע אתמול גם הוא כי יפטר 20 עובדים, המהווים 25% מעובדי החברה, ובתעשייה מעריכים כי החברה אף מחפשת אחר קונים פוטנציאליים. Imeem אינו אתר שולי - כ-25 מיליון משתמשים פעילים מבקרים באתר מדי חודש, ו-85 מיליון גולשים נוספים נהנים משירותי המוזיקה שהיא מציעה באמצעות הווידג'טים שמופיעים במייספייס.

אם מתחשבים בכך שהחברה גייסה 50 מיליון דולר מקרנות ידועות כדוגמת סקויה ו-DAG, הרי שייתכן שהמשבר הנוכחי פוגע גם בחברות מצליחות ולא רק בסטארט-אפים חדשים.

על-פי TechCrunch, מאז תחילת חודש אוקטובר, 22 חברות אינטרנט פיטרו עובדים (או הודיעו על פיטורים צפויים), ומספר העובדים המפוטרים מסתכם בכ-3,700 איש. בין החברות ענקית האינטרנט יאהו שתפטר 1,500 מעובדיה; Wikia, שפיטרה 10%; אתר המוזיקה פנדורה, שפיטר 20 איש, והרשת החברתית hi5, שפיטרה 15 איש. במציאות שבה אף חברת אינטרנט לא חסינה, גם לא הגדולות, קשה לדמיין מצב שבו החברות הישראליות יוצאות ללא פגע.