חבילת החילוץ מתרחבת: הממשל האמריקני שוקל לצרף גם חברות ביטוח לתוכנית הסיוע למערכת הפיננסית

שוקל להוסיף ל"סל הרכישות" במסגרת חבילת החילוץ שהיקפה 700 מיליארד דולר, נכסים ומניות של חברות ביטוח ; הצעד בא בהמשך להשקעה של 7.7 מיליארד דולר בקבוצת הבנקאות האיזורית PNC ; שלושה בנקים כבר קיבלו אישור למענקים מהממשל

הממשל האמריקני שוקל להרחיב את חבילת הסיוע למערכת הפיננסית בארה"ב, בכדי לסייע לה לצאת ממשבר האשראי שמטלטל את הכלכלה האמריקנית והעולמית. הממשל הודיע כי הוא שוקל להוסיף ל"סל הרכישות" שלו, נכסים ומניות של חברות ביטוח, כפי שדיווח מקור המקורב לעניין שהעדיף להישאר אנונימי.

החלטה סופית טרם התקבלה, אם לכלול את חברות הביטוח בחבילת הסיוע של הממשל האמריקני, שהיקפה כזכור, הוא 700 מיליארד דולר, לרכישת נכסים שמעיבים על מוסדות פיננסיים במערכת האמריקנית.

איגוד של 100 בנקים גדולים וחברות ביטוח אמריקניות, לוחץ על האוצר האמריקני להכליל בחבילת הסיוע גם חברות ביטוח, חברות ממגזר הרכב ומוסדות פיננסיים אחרים. נציין כי מניות חרות הביטוח צנחו ב-45% בחודש האחרון, וחלקן חוששות שפעילותן תמשיך ותיפגע ממשבר האשראי הנוכחי.

הצעד החדש ששוקל הממשל האמריקני, בא בהמשך למהלך שעליו נודע אתמול, בו הסכים האוצר להשקיע 7.7 מיליארד דולר בקבוצת הבנקאות האיזורית PNC, שבסיסה בפיטסבורג בתמורה להלאמה חלקית שלה על ידי האוצר. בכך התאמתו הספקולציות בשוק כי כספי האוצר ישמשו את הבנקים לצורך רכישות ולא לצורך הזרמה ישירה של נזילות לשוק ההלוואות הלחוץ. זוהי הפעם הראשונה שהאוצר מזרים כספים ישירות למערכת הבנקים האיזוריים.

ל-PNC הצטרפו גם בנק פירסט הורייזן - הבנק הגדול בטנסי, שהשיג אישור ראשוני למענק של 866 מיליון דולר מהממשל האמריקני. בנק סאן טראסט - הבנק הגדול בג'ורג'יה הודיע כי ימכור מניות לממשל בהיקף 1.6-4.9 מיליארד דולר.

"נקלענו לבעיה שהפכה לפאניקה כללית, וכעת הממשל נוקט בפעולות נקודתיות בכדי 'לכבות שריפות' ". אמר ג'אמאל אנג'ל, פרופסור בתחום הפיננסים באוניברסיטת ג'ורג'אטון בוושינגטון.