השקל התחזק כנגד כל המטבעות בהם קובע בנק ישראל שער יציג; הדולר נפל ב-1.418% ונקבע ב-3.824 שקלים

גלובס tv שער היציג של האירו ירד ב-1.878% ל-4.7655 שקלים ; השער היציג ין/שקל צנח ב-3.336% ל-4.1065 שקלים ; הזדמנות אחרונה בדולר - ניתוח / משה שלום

השקל הצליח להתחזק היום כנגד כל המטבעות המרכזיים, ועם קביעת השערים היציגים נפלו כנגדו הדולר, האירו, הליש"ט והין - שהם המטבעות המרכזיים ברשימה של 14 מטבעות. התחזקותו של השקל מרשימה עוד יותר על רקע הציפייה להורדה של הריבית במשק הערב ב-18:30, כאשר בשוק נעות ההערכות כי השינוי בריבית צנוע בין 0% ל-0.5%.

ההתחזקות של המטבע המקומי כנגד הדולר בולטת בעיקר על רקע המשך המשך התחזקותו של הדולר בעיקר כנגד המטבעות האירופיים והמשך ירידת מחיר הנפט בכ-4% לשפל חדש כשהוא נסחר קרוב לרמות של 60 דולר לחבית.

נציין כי המטבע החריג במסחר הבין עולמי הוא הין שממשיך להתחזק כנגד הדולר על רקע מנוסת שחקני הקארי טרייד מהלוואותיהם במטבע היפני בעל הריבית הנמוכה, וזאת על רקע הירידות בריביות ברחבי העולם שמורידות מהאטרקטיביות של עסקאות אלו.

מחר, עם קביעת השערים היציגים ע"י בנק ישראל, יפקעו האופציות על הדולר-שקל לפי השער היציג. העובדה הזו היא שאחראית במידה רבה על התנודתיות הרבה שניכרת בימים האחרונים במסחר המקומי במט"ח, שכוללת מהפכים של הרגע האחרון ומחיקה של ירידה או עלייה בשיעור של יותר מ-1.5% - וזאת במקביל לדרמה הגדולה שהתרחשה במסחר העולמי במטבעות ביום שישי האחרון.

במסחר העולמי במטבעות הבוקר ממשיכים המטבעות האירופיים - האירו והליש"ט - להיחלש בשיעור ניכר ביחס לדולר. הין, לעומתם, ממשיך להתחזק, בעוד שהדולר הניו-זילנדי והדולר האוסטרלי ממשיכים אף הם במגמת ההיחלשות שלהם מיום שישי.

הדולר היציג נחלש ב-1.418% ונקבע ב-3.824 שקלים. שערו היציג של האירו נפל ב1.878% ונקבע ב-4.7655 שקלים. הין היציג בלט בצניחה של 3.336% כנגד השקל ושערו נקבע ב-4.1065 שקלים.

ביום שישי נקבע שערו היציג של הדולר בעלייה של 0.99% ל-3.879 שקלים. האירו נחלש ב-2%, ושערו היציג נקבע ב-4.8588 שקלים.

[לאתר המט"ח]

eTrader: כל פעולה של שחקן בשוק מזיזה את השוק ב"אלימות"

אנו רואים המשך דולר חזק. אין משמעות לנקוב ברמות ספציפיות, אבל מדובר בהמשך מגמה של שקל נחלש. בשבועות החולפים היינו עדים לנפחי מסחר לא גדולים, וכל פעולה של שחקן בשוק מזיזה את המטבע בעצבנות שלא נאמר ב"אלימות".

הסיבות שגרמו למטבע המקומי להתחזק בשנתיים האחרונות נעלמו. דווקא הסיבות להתחזקות הדולר הן המצויות כיום. תנועות הון זר למדינה נעצרו כמעט לגמרי, אולם החוצה הן עדיין ממשיכות. כמעט אין כניסת הון זר לנדל"ן, להון סיכון ולהשקעות בנכסים מקומיים הן מוחשיים והן פיננסים כפי שהיה בעבר. כבר איננו עדים למימושי רווחי חברות היי-טק בחו"ל רכישות ומימוש אופציות עובדים. הייצוא נמוך מהייבוא. בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים וכך ימשיך ויעשה עד סוף השנה לפחות. אלה הן סיבות רבות שישמרו על דולר חזק.

אם גורמים אלה ייעלמו, נשוב לראות שקל חזק. כרגע האופק אינו מבשר שינוי מגמה. חשוב לציין כי שחקנים רבים בשוק -לקוחות "אמיתיים", בנקים מקומיים וזרים, גופים מוסדיים וספקולנטים הצטיידו בדולרים רבים לאחר הודעת בנק ישראל כי ירכוש כל יום בממוצע כ-100 מיליון דולר. שחקנים אלו ינצלו את הרמות הגבוהות למימוש רווחים, וימכרו את המטבע האמריקני, תופעה שאנו עדים לה בשבועות האחרונים. פעולות אלה יביאו מפעם לפעם להיחלשות הדולר, אולם, כאמור, המגמה כיום ברורה ואנו נראה את הדולר ממשיך ומתחזק.

Easy Forex: התחזקות הדולר בעולם - המהלך החד ביותר ביחס לסל המטבעות ב-16 השנים האחרונות

המסחר בדולר-שקל ממשיך להידמות לנסיעה ברכבת הרים. המטבע האמריקני כבר נסחר מתחת ל-3.8000 לפני שהחל להתחזק מול השקל במהלך מהיר לעבר רמות של 3.8800 ושוב צנח לעבר רמות של 3.8000. אין ספק שהטלטלה העולמית לא פוסחת גם על המסחר במטבע המקומי. היום יפרסם בנק ישראל את גובה הריבית לחודש אוקטובר. כזכור, הנגיד הוריד את הריבית במשק בערב יום כיפור ב-0.5% בהפתעה, והצפי הוא שהנגיד יוריד את הריבית שוב ב-0.25% כדי לעזור למשק המקומי לעמוד בפני הצונאמי הכלכלי העולמי.

התחזקות הדולר בעולם נמשכת, וכבר מדובר במהלך החד ביותר של הדולר מול סל המטבעות העולמי ב-16 השנים האחרונות. החששות ההולכים ומתממשים מפני מיתון כלל עולמי דוחפים את הסוחרים לחפש השקעות הגנתיות, והדולר בעל הריבית הנמוכה נחשב להשקעה מסוג זה.

בנוסף ישנו חשש הולך וגובר לגבי קריסה של כלכלות המדינות המתפתחות כדוגמת ארגנטינה, בלארוס, הונגריה ואוקראינה שבהן קרסו קרנות הפנסיה, ואיסלנד ופקיסטן שביקשו מקרן המטבע העולמית לספק להן במהירות 20 מיליארד דולר כדי למנוע קריסה כלכלית.

אין ספק שכנראה מדובר באחד מהמשברים הגדולים שידעה הכלכלה העולמית, וקשה לדעת היכן היא נקודת השפל. השבוע ביום רביעי אמור יו"ר ה'פד' להכריז על גובה הריבית בארה"ב, שצפויה לרדת בעוד 0.5% לשפל של 1%.

פינוטק - המטבע היפני אשר מחזיק בריבית של 0.5%, הנמוכה בעולם מאבד את האטרקטיביות של משקיעי הקארי טרייד

הפאניקה בשווקים הפיננסים אשר החלה עם קריסת הבנק האמריקאי להמן ברודרס, הזרמת מזומנים למערכת הפיננסית, חילוץ הבנקים ע"י ערבויות מהממשל וקיצוץ מתואם בריבית הבנקים המרכזים בעולם עקב משבר האשראי - הביא למימושים רבים של השקעות זרות בעולם וביקושים למזומן בארה"ב. לכן אנו רואים המשך מסע ההתחזקות של השטר הירוק בזירה העולמית, כאשר נכון להיום הפדרל רזרב בפגישתו הקרובה ב 29 לחודש צפוי להפחית בחצי אחוז בריבית לטווח קצר לרמה של 1.0% וזאת בכדי לרסן את מחנק האשראי.

כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.2515 אל מול האירו, סביב הרמות של 1.5650 אל מול הסטרלינג וסביב הרמות של 1.2825 אל מול הדולר הקנדי. המטבע היפני אשר מחזיק בריבית של 0.5%, הנמוכה בעולם מאבד את האטרקטיביות של משקיעי הקארי טרייד אשר היו לווים את השטר היפני בכדי לרכוש נכסים או מטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר, אי הוודאות בשווקים הפיננסים תורמת ליין. כמו כן, המשקיעים היפנים מוכרים את המניות המקומיות עקב איבוד הביטחון בשוק בניירות הערך בשווקים הפיננסים. כעת נסחר היין סביב הרמות של 92.80 אל מול הדולר וסביב הרמות של 144.20 אל מול הסטרלינג

הבוקר השקל נסחר בעליות קלות אל מול הדולר, לאחר הירידות של יום שישי האחרון. הבנק המרכזי הישראלי צפוי להפחית היום בריבית לטווח קצר מהרמה הנוכחית של 3.75%, זו הפעם השנייה החודש לאחר הקיצוץ המפתיע ב 7 לחודש אשר היה מתואם עם בנקים מובילים בעולם עקב המשבר בשוק האשראי בזירה הגלובלית. הערכות האנליסטים כי היום בשעה 18:30 שעון ישראל נגיד הבנק המרכזי סטנלי פישר יפחית בריבית ברבע אחוז ויעמידה על רמה של 3.5% כאשר צפויות הורדות נוספות בהמשך אשר תלויות לא מעט במדיניות המוניטארית של ארה"ב.

האינפלציה במשק המקומי הינה הרבה מעבר ליעד הבנק של 1%-3% ומסתכמת על 5.5% אך הבנק המרכזי ציין שהלחצים האינפלציוניים יתמתנו עם המשך הירידות במחירי הסחורות והנפט בפרט. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 3.8440 אל מול הדולר.

כלל פורקס -למרות שרמת 4 השקלים נראית כבר כאן היזהרו מתיקון עולמי שעשוי להפוך התמונה על פיה

למרות הירידה המהירה משער של 3.90 , דולר/שקל עדיין צמוד למגמת התחזקות הדולר העולמית. התנודתיות חזקה מאוד והפרש של 10 אגורות בין מחיר גבוה לנמוך יומי הופך לדבר שבשגרה. למרות שרמת 4.00 נראית כבר כאן היזהרו מתיקון עולמי שעשוי להפוך התמונה על פיה.

בנק ירושלים - הורדה נוספת במידה ותתממש תתרום את שלה להמשך היחלשותו של השקל

שבוע נוסף של פחד, ירידות בשוק ההון והתחזקות המטבע האמריקאי בשוק המקומי. התחזקותו המהירה והחדה של המטבע האמריקאי, נבלמה השבוע ברמת ההתנגדות של 3.8980 אותה לא הצליח לפרוץ לאורך זמן. עיקר ההתחזקות נובעת מהחשש הכלל עולמי ממיתון והתחזקותו בעולם.

מעבר לכך, הערב צפוי להודיע נגיד בנק ישראל על רמת הריבית לחודש הקרוב, שעל פי ההערכות יוריד הנגיד את הריבית ב 0.25% ע"מ לשמור על התאמה בין רמת הריבית המקומית מול זו בארה"ב וגם כדי לשמן את גלגלי המשק בכסף זול עם החששות ממיתון (למרות האמור, לא נתפלא אם יותיר את רמת הריבית על כנה לאחר ההורדה המפתיעה בשיעור 0.5%). הורדה נוספת במידה ותתממש תתרום את שלה להמשך היחלשותו של השקל. טווח מסחר צפוי: 3.9050-3.7760 .

ישיר בית השקעות - "השקל צפוי להיות מטבע עדיף על פני מטבעות רבים בעיקר בשווקים מתעוררים ובחלק ניכר מהמדינות המפותחות

מיכה כלפון, סמנכ"ל ישיר קרנות נאמנות מעריך כי "השקל צפוי להיות מטבע עדיף על פני מטבעות רבים בעיקר בשווקים מתעוררים ובחלק ניכר מהמדינות המפותחות". "תמיד תיתכן אפשרות ש 2-3 מטבעות עיקריים יפגינו ביצועים עדיפים אך ככלל, לשקל יש סיבות טובות להיות יציב בתקופה סוערת זו.

זאת בשל הפרמטרים הבאים: רמת הצמיחה הצפויה בישראל סבירה בהשוואה למדינות אחרות בעולם. קיימת שמירה על מסגרת תקציבית ולכל היותר צפויה פריצה מתונה. הסיכון לאינפלציה ארוכת טווח קטן, מאחר ואין צורך בהזרמת היצע כסף מסיבי לשוק. צפי לאינפלציה נמוכה בישראל גורם לריבית ריאלית שלילית להפוך לחיובית. צפויה התמתנות בהתערבות בנק ישראל בשוק המט"ח. צפויה הורדת ריבית נמוכה באוקטובר ביחס למטבעות אחרים. "לסיכום, שער מטבע מושפע כיום מ- 2 פרמטרים עיקריים והם נתוני צמיחה (נתוני צמיחה נמוכים פוגעים חזק במטבע, ראה בריטניה ושווקים מתעוררים) והגברת נזילות שמחזקת מטבע בטווח קצר (מסייעת בהורדת חששות מפשיטות רגל של בנקים מקומיים) אך מחלישה אותו בטווח ארוך . ב- 2 הפרמטרים מצבנו טוב יחסית.

גם צפי לירידת ריבית נמוכה בישראל מהווה "בונוס" למרות שלאחרונה זה פחות מורגש כי השוק יוצא מסיכונים ולא משנה מה הריבית.

אי. בי. אי. - הנהנות העיקריות מעליית שער הדולר כנגד השקל יהיו היצואניות

לשינויים בשערי המטבע יש השלכות הן על החברות והן על המניות. השער יציג האחרון של השקל כנגד הדולר - 3.879 שקלים כבר גבוה ב-20% מרמת השפל שלו לפני פחות מארבעה חודשים. השער אמנם מנוך עדיין מזה שהיה לפני שנה אך ברבעון השלישי וגם ברבעון הרביעי צפויים הדו"חות לכלול את השפעות השינויים במטבע.

הנהנות העיקריות מעליית שער הדולר כנגד השקל יהיו היצואניות. המשבר הכלכלי העולמי אמנם צפוי לפגוע ביצוא הישראלי, אך לפחותנקודת אור אחת ניתן לסמן כרגע עבור היצואנים. בין החברות שיהנו מאפקט זה: אורמת, איתוראן, אל על, אלביט מערכות, אלווריון, גילת, נייס וריטליקס.