זירת המט"ח: הדולר עלה בכ-0.7% ושערו היציג נקבע ב-3.778 שקלים

האירו היציג ירד ב-0.1% ל-4.822 שקלים ; היום מתקיימות הבחירות לנשיאות בארה"ב ; איזי פורקס: חוסר הוודאות הכלכלית בארה"ב והבחירות לנשיאות ממשיכים לספק רוח גבית לדולר כאחת מהאלטרנטיבות להשקעה הגנתית ; פינוטק: הירידה בשוק המניות האמריקני דחפה משקיעים רבים לממש נכסים ולהגדיל את הביקושים לדולר

המסחר הבין-בנקאי במט"ח היום (ג') התנהל במגמה מעורבת, כשהדולר התחזק מול המטבע המקומי, והמטבע האירופי נחלש מול השקל. זמן קצר לפני קביעת השערים היציגים, האירו שינה כיוון ועבר להתחזק מול השקל, ובכיוון זה גם נקבע שערו היציג.

הסבר אפשרי לשינוי, ניתן לראות בפעולותיו של בנק ישראל שמפורטות מטה.

המשבר הפיננסי העולמי וקריסת בנקי השקעות בוול סטריט מתחילים להשתקף בנתוני פעילות המט''ח של בנק ישראל. הנתונים מראים כי צנח היקף עסקות ההחלף העתידיות (SWAP) ב-37% ועמד על 27 מיליארד דולר בלבד. בולטת הירידה בשיעור 44% לעומת ספטמבר בעסקות ההחלף של המוסדות הפיננסיים הזרים באוקטובר, שהסתכמה ב-44%.

עוד עולה מהנתונים, כי נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש אוקטובר צנח ב-25% לעומת נתוני חודש ספטמבר, והסתכם בכ-76.5 מיליארד דולר - מתוכם, כ-40 מיליארד דולר בעסקות המרה רגילה, כ-27 מיליארד דולר בעסקות החלף כאמור, וכ-9 מיליארד דולר בעסקות אופציות מעבר לדלפק (OTC). חלקם של תושבי חוץ בנפח המסחר בכלל ירד לכ-44% באוקטובר מכ-51% בחודש ספטמבר.

בנק ישראל אף החל לחשב בחודשים האחרונים אינדיקטור חלופי ל"סל המטבעות" שבוטל לפני שנה וחצי, המכונה "מדד שער חליפין אפקטיבי משוקלל", כך נודע ל"גלובס". מדובר במדד ולא בשער חליפין, המבוסס על שערי החליפין היציגים המחושבים כממוצע משוקלל של 24 מטבעות המייצגות 33 מדינות שותפות הסחר של ישראל. בנק ישראל מפרסם באופן שוטף את השערים היציגים של 14 מטבעות. עוד נודע ל"גלובס", כי הבנק החל לחשב את המדד על בסיס יומי ולא פוסל את האפשרות שבקרוב הוא יוצג לקהל הרחב כפי שהוצג בעבר סל המטבעות.

אתמול פירסם בנק ישראל את מצב יתרות המט"ח אשר ברשותו. מהדיווח עלה כי במהלך אוקטובר פעלו על יתרות המט"ח של הבנק כוחות מנוגדים. מחד, היתרות גדלו כתוצאה מרכישות מטבע חוץ על ידי הבנק, במסגרת התכנית להגדלת יתרות מטבע חוץ. מאידך, היתרות קטנו כתוצאה מירידה בפיקדונות הבנקים בבנק ישראל במטבע חוץ, משערוך יתרות מטבע חוץ ומהעברות של הסקטור הציבורי לחו"ל. בשורה התחתונה נרשם קיטון של 957 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם.

זירת המט"ח: הדולר עלה ב-0.693% ושערו היציג נקבע ב-3.778 שקלים. האירו ירד ב-0.112% ושערו היציג נקבע ב-4.8222 שקלים.

Easy-Forex: חוסר הוודאות הכלכלית והבחירות בארה"ב - רוח גבית לדולר

המטבע האמריקני ממשיך להתחזק בזירה העולמית, במה שנראה כהמשך המגמה שהתחילה בסוף השבוע. למרות נתונים כלכליים מאכזבים שפורסמו בארה"ב הסוחרים בחרו להמשיך ולקנות את המטבע האמריקני. חוסר הוודאות המתמשך לגבי המצב הכלכלי בארה"ב והבחירות לנשיאות ממשיכים לספק רוח גבית לדולר כאחת מהאלטרנטיבות להשקעה הגנתית.

פינוטק: הירידה בשוק המניות האמריקני דחפה משקיעים לממש נכסים ולהגדיל הביקושים לדולר

לאחר מסחר תנודתי אשר הביא את הדולר לרמה של 3.707 במהלך המסחר, השקל רשם עלייה קלה מול הדולר סביב הרמות של 3.76 שקלים. הירידה בשוק המניות האמריקני דחפה משקיעים רבים לממש נכסים ולהגדיל את הביקושים לדולר במחצית השנייה של יום המסחר אמש, כאשר הירידה במדד מנהלי הרכש האמריקני היווה טריגר משמעותי. כמו כן, נגיד הבנק המרכזי ציין אמש כי ישראל תתמודד עם המשבר העולמי מבלי להיכנס למיתון אבל ההתמקדות העיקרית של הבנק המרכזי הינה שמירה על היציבות הפיננסית ותמיכה בצמיחה הכלכלית על ידי פיקוח על האינפלציה במשק המקומי.

כלל פורקס: הפרש של כ-10 אגורות משער גבוה לנמוך הופך בימים האחרונים לעניין שבשגרה

הדולר ממשיך להיטלטל בתנודתיות מול השקל. הפרש של כ-10 אגורות משער גבוה לנמוך הופך בימים האחרונים לעניין שבשגרה. אתמול בתחילת היום התקרב הצמד לשער של 3.7 שקלים, והבוקר הוא כבר נמצא קרוב ל-3.8. הדשדוש שנמשך כבר חמישה ימי מסחר בין רמות 3.7 ל-3.8 שקלים חזק לעת עתה. יציאה ממנו תכוון לרמות המשמעותיות הבאות: רמת 3.85 שקלים היא רמת התנגדות משמעותית ומאידך רמת 3.65 שקלים אמורה לשמש תמיכה ראשונה.

[לאתר המט"ח]