"האם אלו מחירי תחתית?", תוהה אלון גלזר, אנליסט הבנקים של בית ההשקעות לידר שוקי-הון בהתייחסו למכפילי ההון (שווי שוק חלקי הון עצמי) המגולמים בשערי מניות הבנקים המקומיים. "הבנקים נסחרים היום במחירים הנמוכים בהרבה משוויים הכלכלי", הוא קובע.
בסקירתו, גלזר משווה בין המשבר הנוכחי לבין המשבר שאיפיין את התפוצצות בועת ההיי-טק בתחילת העשור. בעיקרון, גלזר סבור כי הבנקים מגיעים למשבר הנוכחי במצב טוב בהרבה מהמצב בו הגיעו למשבר הקודם, לאחר בחינת שורה ארוכה של פרמטרים.
עם זאת, מציין גלזר, צפויה עלייה בהפרשות לחובות מסופקים, "אבל לדעתנו לא לרמה גבוהה בהרבה מהמשבר הקודם", נכתב בסקירה. תיק האשראי איכותי יותר אומנם מבעבר, תולדה של תמהיל טוב יותר מבחינת הענפים להם לוו הבנקים, והיקפי החוב של הלווים לשוק ההון - אולם הוא צופה עלייה חדה. בעוד שבמשבר הקודם ניכרה הפרשה שהדיעה לרמה של 1.7% מסך תיק האשראי, גלזר לא מאמין שההפרשות הפעם יהיו גבוהות משמעותית מרמה זו.
הרעה במצב המשק צופנת בחובה פגיעה בפעילות הבנקאית, כמו ובעמלות ניירות-ערך בשל שוק ההון המתכווץ ותיק הנוסטרו הקטן. יחד עם זאת, מה שיכול לקזז מהפגיעה עשוי להיות גידול בהפקדות של אזרחים וזרים כאחד, "שמוצאים את הבנקים הישראליים כחוף מבטחים בימים אלו". זאת, מבלי לציין את הגידול באשראי הבנקאי (החברות הציבוריות יתקשו למחזר את אגרות החוב שיגיעו לפידיון במצבו הנוכחי של שוק ההון), וגידול בריבית על האשראי.
ונסכם בנקודה מעניינת אליה מתייחס גלזר בסקירתו. האנליסט סבור כי צפויה ירידה בהוצאות השכר גם ללא מהלכי התייעלות. מעבר לכך שהוא אינו צופה פיטורים למעט בתרחיש של הפסדים גבוהים, בשנים האחרונות הבנקאים זוכים לתגמול תלוי תוצאות, ובמילים אחרות - גזור מהתשואה על ההון שמציג הבנק. כיוון שזו צפויה להדלדל, הרי שהוצאות השכר צפויות לקטון בהתאם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.