בזירת המט"ח הגלובלית נסחר הדולר במגמה מעורבת מול מרבית המטבעות המובילים, זאת כאשר האירו נחלש מולו ב-0.16% ל-1.2737 דולר, והליש"ט מתחזקת ב-0.21% ל-1.536 דולר לליש"ט. על רקע ירידות השערים באסיה נחלש הדולר מול הין ב-0.15% ל-97.89 ין לדולר.
ברקע סקר מדד אמון משקיעים הגרמני, שמתפרסם היום בשעה 12 שעון ישראל. סקר זה המתייחס להסנטימנט הכלכלי, צפוי להישאר ללא שינוי ברמה של 63.0-. תוצאות מאכזבות צפויות לגרום למטבע לרדת עם פרסומן ואילו נתון חזק בצורה מפתיעה עשוי לתת למטבע דחיפה קצרה.
בנוסף, מדד המחירים לצרכן בסין עלה בקצב שנתי של 4% בחודש אוקטובר, האטה משמעותית מקצב האינפלציה של 4.6% בספטמבר. תחזיות האנליסטים עמדו על קצב עליית מחירים של 4.2%.
האירו (EUR/USD) נחלש ב-0.16% ל-1.2737 דולר * הליש"ט (GBP/USD) מתחזקת ב-0.21% ל-1.5636 דולר * הדולר נחלש מול הין (USD/JPY) ב-0.17% ל-97.89 ין לדולר * הדולר נחלש מול מקבילו הקנדי (USD/CAD) ב-0.15% ל-1.1963 דולר קנדי * המטבע הניו-זילנדי (NZD/USD) מתחזק מול הדולר ב-0.97% ל-0.5852 דולר אמריקני * הדולר האוסטרלי (AUD/USD) יורד ב-0.9% ונסחר סביב רמת ה-0.6689 דולר אמריקני
[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח]
הדולר - מקלט בטוח
במחלקת המחקר של TRIFX מציינים כי הדולר נותר הנכס המועדף לאחר שהאירו נחלש בעקבות חזרה על עמדותיו היוניות של נשיא הבנק המרכזי של אירופה. זאת על אף הזינוק של האירו בתחילת השבוע. בנוסף, הליש"ט נתונה תחת לחץ, שכן נתוני האינפלציה מאותתים על המשך הפחתות ריבית אגרסיביות.
ההשפעה של תכנית התמריצים בסך 586 מיליארד דולר של סין על השווקים הפיננסיים היתה קצרת מועד שכן הזינוק הלילי בבורסות הזרות לא הצליח לחזק את המניות האמריקניות.
חששות לגבי השפעת המשבר הפיננסי על חברות אמריקניות והעובדה כי מדד הדאו ג'ונס ו-S&P 500 סיימו את יום המסחר אתמול בירידות ואילו זרימת הכספים לנכסי מקלט בטוח גרמה להתחזקות הדולר.
בסופו של דבר מגמת הדולר נותרה שורית, אך המטבע עשוי לסגת בחדות בזמנים בהם נכסים נושאי סיכון כמו מניות וסחורות מתחזקים.
בטריפקס מאמינים שסחורות כמו זהב ונפט התחילו את השבוע בעליות אחרי ההכרזה של סין על תוכנית התמריצים, שכן סין היתה אחראית ל-27% מהצמיחה הגלובלית בשנה שעברה, והיא צרכנית הנפט השנייה בגודלה.
תוכנית כזו אמורה לחזק את מטבעות הסחורות כדוגמת האוסטרלי, שכן אוסטרליה שולחת 15% מהייצוא שלה לסין. באופן דומה, הדולר הקנדי נוטה להתחזק אחרי חדשות כאלה בשל הסטטוס של קנדה כספקית הנפט העיקרית לארה"ב.
אך מכיוון שהביקושים לסיכון עדיין נמוכים יחסית, מטבעות הסחורות נפגעו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.