מוטב מאוחר: לאחר שלוש שנים שטלעד כבר לא משדרת, הושגה הסכמה בימים אלה בין טלעד לבין קשת ורשת, בדבר חילוקי דעות בנוגע לגרעון ולשווי של חברת החדשות. עם החתימה על ההסכם הסופי בין הזכייניות, תשיב הרשות השנייה לטלעד את הערבויות המצויות בידיה, בסך של כ-10-12 מיליון שקל, כך נודע ל"גלובס".
כזכור, חברת החדשות של ערוץ 2 נושאת מזה שנים גרעון תקציבי, שבחלקו נובע מהשנים שטלעד הייתה שותפה בחברה, מתוקף היותה זכיינית בערוץ 2. בנוסף, בעת מכרז ערוץ 2, הוערך שוויה של חברת החדשות בסכום שלא היה מקובל על הצדדים. עתה, לאחר שלוש שנים הושגו הבנות בין הצדדים, ומחר צפויה מועצת הרשות השנייה לאשר את ההסכם שהושג.
ל"גלובס" נודע כי הסדר נוסף הושג בין הרשות השנייה לבין טלעד בגין חוסרים שהיו לטלעד בעבור ההשקעה בקולנוע בשנים 2003-2004. על פי הערכות, מדובר בחוסרים בסך מיליון שקל אותם תשקיע טלעד בקולנוע, זאת בניכוי החלק אותו אמורה הרשות השנייה להשיב לה. כזכור, הרשות השנייה עומדת להגיע להסדר חובות מול ערוץ 10 שבחלקו הערוץ ישיב דמי זיכיון על שנים עברו, כספים אלה יוחזרו לזכייני הערוצים המסחריים כמו גם לתחנות הרדיו האזוריות.
זה כבר כמעט שלוש שנים שקיים ויכוח בין טלעד לבין קשת ורשת בדבר חברת החדשות והאחריות של כל אחד מהצדדים לגרעון שצברה כמו גם לשווייה. על פי הערכות, השווי שהושג במסגרת ההסדר בין הצדדים לחברת החדשות עומד על כ-8.5 מיליון שקל, כפי שנקבע עוד לפני המכרז וכפי שהזכייניות חתמו עליו.
יורם בן חיים, סמנכ"ל הכספים בגאון החזקות, בעלת המניות בטלעד ודירקטור בטלעד אמר בתגובה: "במשך כל הזמן רצינו לסיים את הפרשה בהבנה ותוך שיתוף פעולה ואני מקווה שכך יקרה. מבחינתנו עשינו כל מאמץ שזה יקרה". *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.