בחודשים האחרונים ניהלה אפריקה ישראל מספר משאים ומתנים במטרה להקטין את המינוף של החברה ולשפר את יחסיה הפיננסיים. בין המגעים ניתן לציין את המו"מ למכירת הקניונים בישראל לדוד עזריאלי, והמו"מ למכירת מגדל הקריה ומגדל אפריקה ישראל לחברות הביטוח. כעת מצרף לבייב עוד שם לרשימת הנכסים שהוא מעמיד למכירה.
ל"גלובס" נודע, כי החברה שבשליטת לב לבייב, בוחנת את מכירת החברה הבת אפריקה ישראל תעשיות כחלק מהאסטרטגיה להתמקד בעסקי הליבה שלה.
מהחברה נמסר כי "אפריקה ישראל, בהיותה חברה ציבורית, תדווח על מהלכיה העסקיים כנדרש, כשיהיה על מה לדווח".
אפריקה ישראל תעשיות (לשעבר פקר פלדה) שולטת בשתי חברות בישראל - ידפז ונגב קרמיקה, ושתיים ברוסיה, כאשר מרבית הכנסותיה מגיעות מתחום הפלדה. מניית החברה נסחרת במדד היתר לפי שווי של 123 מיליון שקל בלבד, לאחר שאיבדה כ-81% מערכה בשנה האחרונה. על פי הערכות, במידה והעסקה תצא לפועל היא תבוצע בפרמיה משמעותית על רקע ביצועי החברה.
אפריקה ישראל תעשיות עדיין לא פרסמה את הדוחות לרבעון השלישי, אך מתחילת 2007 היא נהנית ממחירי הפלדה הגבוהים ומתהליכי ההתייעלות והצמיחה בחברה הבת, נגב קרמיקה. את המחצית הראשונה של השנה סיימה עם צמיחה של 46% בהכנסות שהגיעו ל-976.7 מיליון שקל, ושיפור של 69% ברווח הנקי שהסתכם ב-55.6 מיליון שקל.
נגב קרמיקה עצמה דיווחה השבוע על תוצאות שיא לרבעון השלישי של השנה: ההכנסות צמחו ב-15% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והגיעו ל-123.6 מיליון שקל. הרווח הנקי זינק ב-136% והסתכם בכ-6.4 מיליון שקל.
בסוף 2006 נחתמה העסקה לרכישת השליטה בפקר פלדה מידי משפחת פקר, תמורת 75 מיליון שקל. המחיר שיקף לחברה שווי של 320 מיליון שקל, הגבוה בכ-26% משווי השוק באותם ימים. במקביל לכך, הסתיים הסכם למתן שירותי ניהול לבעלי השליטה הקודמים, שכיהנו עד לאחרונה בתפקידי ניהול בכירים, כך שלאפריקה ישראל אין כל מגבלה למכירת פקר פלדה.
בשנה האחרונה הרחיבה אפריקה ישראל תעשיות את פעילותה ברוסיה, ועל-פי דוח מידרוג האחרון מאוקטובר מדובר ב-26% מהפורטפוליו של החברה. חברת הדירוג ציינה כי "יחס כיסוי החוב במאזן סולו המורחב נותר יציב ומעיד על רמת איתנות טובה. יחסי המינוף והאיתנות במאוחד משקפים את מאזני חברות הבת".
בניגוד לחברות רבות ש"זכו" להפחתת דירוג בחודשים האחרונים, אפריקה ישראל תעשיות נהנית מדירוג גבוה של A2, עם אופק יציב המשקף סיכון אשראי נמוך. למרות הדירוג הגבוה, מחיר האג"ח של החברה ירד בעשרות אחוזים בחודשים האחרונים, והיא נסחרת בתשואה של 23.5%.
אפריקה ישראל תעשיות מעסיקה בישראל 550 עובדים בתחום הפלדה ו-515 עובדים בתחום הקרמיקה. בנוסף לכך, החברה מעסיקה בחו"ל 133 עובדים בתחום הפלדה ועוד 200 עובדים במסגרת חברת הבת, אפוגיי.
כזכור, בחודש שעבר הודיע מנכ"ל אפריקה ישראל תעשיות, נדב שחר, על התפטרותו לאחר שהוצע לו תפקיד המנכ"ל הבא של חיפה כימיקלים. יו"ר החברה הוא איזי כהן, המשמש גם כמנכ"ל חברת האם, אפריקה ישראל.
המרוץ אחר המזומנים של אפריקה ישראל מגיע על רקע הסנטימנט השלילי בשווקים ובמיוחד בסקטורי הנדל"ן והפיננסים. מניית אפריקה ישראל צנחה בשנה האחרונה ב-88%, למחיר המשקף לחברה שווי שוק של 2.7 מיליארד שקל. זאת לעומת שווי שוק של 28.5 מיליארד שקל, בתחילת מאי 2007.
גם איגרות החוב בסדרות השונות של אפריקה ישראל ספגו ירידות שערים חדות, בגלל החשש ליכולת החזר החוב. התשואות על האג"ח זינקו לרמות של עשרות אחוזים, המאפיינות אג"ח זבל. כך למשל, התשואה על אג"ח 12 היא 45%, למרות שמדובר במח"מ קצר-בינוני של 2.6 שנים.
מרבית המגעים לא הבשילו לעסקאות עד כה, בגלל המשבר החמור בעולם. ככל שהזמן חולף מספר ההזדמנויות הולך וגדל, אך בשורה התחתונה מדובר בשוק של מוכרים ולא של קונים ומה שניתן לקנות היום בזול - יכול להיות יותר זול מחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.