בזירת המט"ח הגלבולית רושם הדולר התחזקות ביחס לאירו ולין היפני, וזאת על רקע העדפת המשקיעים לקנות נכסים אמריקנים מתוך החשש כי הכלכלה הגלובלית ממשיכה להתדרדר לעבר מיתון עולמי, הערכות אשר קיבלו חיזוק אתמול עם כניסתה הרשמית של יפן למיתון.
"החששות והפחד השורר בשווקים ממשיכים לחזק את הדולר האמריקני כנכס אטרקטיבי". ציין היום אדם קאר, אנליסט מטבעות בכיר בבית ההשקעות האוסטרלי ICAP. "הערכתי לגבי הדולר נותרה שורית". הוסיף קאר.
נזכיר כי אמש רשם הדולר היחלשות ביחס למרבית המטבעות המובילים, הליש"ט לדוגמא הצליחה להתאושש ביחס למטבע האמריקני לאחר המהלומות שספגה בשבוע החולף, ועלתה מעבר לרמה הפסיכולוגית של 1.5 דולר. הבוקר נסחרת הליש"ט סביב רמת ה-1.4998 דולר.
האירו (EUR/USD) נחלש ב-0.41% ל-1.2596 דולר * הליש"ט (GBP/USD) נסחרת סביב רמת ה-1.4998 דולר * הדולר מתחזק מול הין (USD/JPY) ב-0.06% ל-96.54 ין * הדולר מתחזק מול מקבילו הדולר קנדי (USD/CAD) ב-0.38% ל-1.2312 דולר קנדי * הדולר ניו-זילנדי (NZD/USD) מאבד 0.34% ל-0.5494 דולר אמריקני * הדולר אוסטרלי (AUD/USD) נופל ב-1.08% ל-0.6430 דולר אמריקני
[לפורטל הפיננסי]
[לאתר המט"ח]
TRIFX: הדולר עדיין בקורלציה הפוכה למניות, אך קורלציות לא נמשכות לנצח
אל תתנו לתנודתיות שנרשמה ביום שני להטעות אתכם: הדולר נותר במצב של התכנסות. לנתונים הפונדמנטליים של ארה"ב לא היתה השפעה גדולה על תנועת המחירים של הדולר בשל הקורלציה המוצקה בין האירו/דולר ומדד הדאו ג'ונס.
בשבועות האחרונים היה זה שימושי יותר להביט בפרסומים כלכליים, לבדוק את השפעתם על הבורסות ולסחור את הדולר בהתאם. שנאת הסיכונים נותרה בשליטה בשווקים שכן אמון המשקיעים נמוך והבנקים חוששים מסיכונים של צד שני. אמנם הריבית ירדה משמעותית בשבועות האחרונים אך התנאים נותרו מסוכנים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.