הכנסותיה של קבוצת שטראוס גדלו ב-4.5% בלבד - אך הרווח הנקי זינק פי 4 (3.96 ליתר דיוק) - כך עולה מתוצאותיו הכספיות של קונצרן המזון הישראלי, אשר פרסם את דו"חותיו הכספיים לרבעון השלישי של השנה לפני דקות אחדות. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-1.65 מיליארד שקל והרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הרוב ב-248.5 מיליון שקל.
שיעור הרווח התפעולי הכפיל את עצמו ל-18.2% ברבעון השלישי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. באשר לרווח התפעולי עצמו, 298.6 מיליון שקל, נציין כי מדובר בזינוק דומה (עלייה של 109%). הרווח התפעולי מהפעילות בישראל גדלה ב-6.4% ל-156.1 מיליון שקל, חרף פעילות השוק התעשייתי שהייתה קיימת ברבעון השלישי של 2007 ושתרמה אז 50.1 מיליון שקל למכירות, לפני שהופסקה ונמכרה. הפעילות בישראל, אם כן, תרמה 52.3% לשורת הרווח התפעולי.
"הנהלת שטראוס מאמינה, כי הקבוצה נכנסת לתקופה הזאת במצב של חוסן פיננסי ועסקי בזכות התהליכים אותם ביצעה בשנים האחרונות, כפי שהדברים מקבלים את ביטויים גם בתוצאות העסקיות שלה ובמצבה הפיננסי", נכתב בדו"חות החברה. "בשלב זה, קשה לאמוד את השלכותיהן של ההשפעות הללו (ירידה במחירי חומרי הגלם והאנרגיה ושינויים בשערי החליפין בין השקל למט"ח בממדינות בהן פועלת שטראוס, א"ו) וכן את ההשפעות האפשריות של מיתון במדינות השונות על צריכת המוצרים של הקבוצה".
שטראוס מסבירה, כי ערב פרוץ המשבר הפיננסי העולמי השלימה הקבוצה גיוס הון עצמי בסך 293 מיליון דולר באמצעות חברות הקפה, וביחד עם המזומנים שגייסה אשתקד תביא אותה לנזילות פיננסית גבוהה. מדובר בהנפקת 25.1% ממניות שטראוס קפה לקבוצת טקסס פאסיפיק, קרן השקעות פרטית בספטמבר האחרון. ההון העצמי של הקבוצה נכון לסוף הרבעון השלישי מסתכם ב-2.7 מיליון שקל.
הוצאות המימון נטו הצטמקו ב-76.5% ל-8.9 מיליון שקל. ההתחייבויות השוטפות של הקבוצה גדלו ברבעון השלישי ל-1.85 מיליארד שקל - עלייה של 21.9%. ההתחייבות לטווח ארוך דווקא פחתו - בשיעור 12.4%. הן מסתכמות ב-1.29 מיליארד שקל ומהוות 22.15 מהמאזן.
לשטראוס שתי סדרות סחירות של אגרות חוב בערך נקוב כולל של 1.08 מיליארד שקל, אשר שווין הבורסאי נמוך במקצת - 1.07 מיליארד שקל. שתי הסדרות צמודות למדד המחירים לצרכן, וכושר הפירעון שלהן זכה לדירוג "+AA" מחברת דירוג האשראי S&P מעלות ו-"Aa1" ממדרוג. הראשונה במח"מ נטו של 1.56 שנים לפידיון בדצמבר 2011 והשנייה במח"מ מקביל של 6.28 שנים לפידיון בפברואר 2018. סדרה א' נושאת ריבית קבועה בשיעור 0.7% לשנה ושערה בשוק מגלם תשואה שנתית נטו לפידיון של 3.84%. השנייה (ב' ) נושאת ריבית בשיעור 4.1% ושערה מגלם תשואה של 5.25%.
מניותיה של קבוצת שטראוס נסחרות בבורסה בתל-אביב לפי שווי שוק כולל של 3.43 מיליארד שקל. מניית החברה, אשר נמנית עם מדד המעו"ף, איבדה מתחילת השנה 45.3% מערכה. החברה דיווחה כי היא מעסיקה נכון לסוף ספטמבר 11.4 אלף עובדים.
אנקדוטה מעניינת היא כי סמוך לפרסום הדו"חות הודיעה אסים השקעות , חברת נדל"ן שבשליטת קבוצת IDO בבעלות עדי קייזרמן, בעלה של יו"ר שטראוס, כי חברות בנות של אסים ירכשו חזרה אגרות חוב מסדרה א' . שווי השוק של סדרה זו הצטמק ל-35.7 מיליון שקל על אף שערכה הנקוב מסתכם ב-110 מיליון שקל, ומגלם תשואה שנתית נטו של75.69% לפידיון.
שטראוס
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.