הפסימיות טובה לדולר; מתחזק ביחס למרבית המטבעות המובילים

האירו עולה ב-0.19% ל-1.2524 דולר ואילו הליש"ט נחלשת ב-0.1% ל-1.4943 דולר ; TRIFX: "החוזים העתידיים על ריבית הבסיס מאותתים על קיצוץ אגרסיבי בריבית מ-1% ל-0.5%"

הקורלציה בין שוקי ההון לדולר נשמרת, וגם הבוקר רושם הדולר התחזקות ביחס למרבית המטבעות המובילים, ואילו נחלש ביחס לין היפני. נזכיר כי מזה זמן מה שאנו מצביעים על הקורלציה ההפוכה של הדולר ביחס לשוקי ההון, כאשר הירידה בשוקי המניות מתרחשת במקביל להתחזקותו של המטבע האמריקני.

בהמשך לכך נציין כי חולשתו של הדולר והאירו ביחס לין היפני, במסגרת הקורלציה הנ"ל, נובעת ככל הנראה על רקע החששות כי שוקי המניות ימשיכו בצלילתם מטה, דבר המביא את המשקיעים למכור נכסים בעלי תשואה גבוהה ולשלם בחזרה את ההלוואות שלקחו במטבע היפני, בשל הריבית הנמוכה במשק המקומי ביפן (0.3%).

"האווירה הכללית מצביעה על כך ההשפעה של הירידות החריגות בשוקי ההון צפויות להשפיע באופן מהיר ונרחב". ציין היום טוני מוריס, אנליסט מטבעות בכיר בקבוצת בנק אוסטרליה-ניו זילנד. "על רקע זאת נראה כי הין ימשיך בטיפוסו". הוסיף מוריס.

מוקדם יותר היום פורסם כי היצוא מיפן הצטמצם ב-7.7% בחודש אוקטובר, ורשם למעשה את הירידה החדה ביותר מזה שבע שנים. הגרעון המסחרי נפל ל-667 מיליון דולר לאחר שהיבוא טיפס ב-7.4% באוקטובר. על רקע נתונים אלו מתנהל המסחר בקרב בורסות בירידות חדות.

נזכיר כי אמש התפרסמו סיכומי ישיבת ועדת השוק הפתוח, אשר הצביעו על כך כי חלק מחברי ועדת השוק הפתוח אמרו סבורים כי ייתכנו הפחתות ריבית נוספות, כאשר הם חלה בינהם ההכסמה כי יש לנקוט בצעדים הדרושים במטרה להביא להתאוששות המשק האמריקני.

האירו (EUR/USD) מוסיף 0.19% ל-1.2524 דולר * הליש"ט (GBP/USD) נחלשת ב-0.1% ל-1.4943 דולר * הדולר נחלש ביחס לין (USD/JPY) ב-0.56% ל-95.3 ין * הדולר עולה קלות ביחס למקבילו הקנדי (USD/CAD ) ב-0.03% ל-1.2548 דולר קנדי * הדולר הניו-זילנדי (NZD/USD) נחלש ב-0.44% ל-0.5394 דולר אמריקני * הדולר האוסטרלי (AUD/USD) מאבד 0.33% ל-0.635 דולר אמריקני

[לפורטל הפיננסי] ; [לאתר המט"ח]

TRIFX: החוזים העתידיים על ריבית הבסיס מאותתים על קיצוץ אגרסיבי בריבית מ-1% ל-0.5%

החוזים העתידיים על ריבית הבסיס מאותתים על הפחתות ריבית אגרסיביות יותר בישיבה של הבנק הפדרלי שתיערך בדצמבר שכן הם מתמחרים במלואה הפחתה מ-1% ל-0.5% וסיכוי של 20% להפחתה ל-0.25%.

הנתונים הכלכליים שמתפרסמים היום (ה') עשויים להגביר סנטימנט זה שכן מספר דורשי העבודה הראשוניים צפוי להישאר ברמה של 505,000 הסמוכה לשיאים של שבע שנים ואילו מספר דורשי העבודה המתמשכים צפוי לעלות לשיא חדש של 26 שנה ברמה של 3,900,000.

בהמשך צפוי להתפרסם מדד הפעילות העסקית של הבנק הפדראלי של פילדלפיה צפוי לעלות מעט ל-35- לעומת שפל של 18 שנה של 37.5- שנרשם באוקטובר. אף על פי כן, קריאה מתחת לאפס עדיין מצביעה על כך שמגזר הייצור נחלש ולאור הירידה במדד הייצור אמפייר סטייט של הבנק הפדראלי של ניו יורק לשפל שיא באותה תקופה, אין כמעט סיכוי שהדוח של פילדלפיה יהיה חזק בצורה מפתיעה. נתונים אלה צפויים לחזק את הדולר שכן דוחות מאכזבים נוטים לגרום לבריחה לנכסי מקלט בטוח.