הפחד המניע את גלגלי התנודתיות בשוקי העולם, שמר גם בשבוע החולף על המומנטום החיובי של הדולר, כאשר הוא מניע שוב, את המשקיעים ברחבי הגלובוס להוציא השקעתם מנכסים מסוכנים ולהפנותם להשקעה בדולר.
אך עם זאת נציין כי בשבוע החולף לא רשם הדולר פריצות ביחס למטבעות המובילים, האירו נסחר תוך כדי התכנסות בין רמות 1.2450-1.2600 דולר לאירו, והלישט נסחר בטווח 1.4700-1.5050 דולר לליש"ט.
המסחר במט"ח במהלך השבוע הקרוב יתקיים במתכונת מצומצמת בשל חופשת חג ההודיה בארה"ב, דבר אשר צפוי להקטין את נפח המסחר. אך עם זאת נציין כי אין בכך ערובה למסחר רגוע יותר במט"ח. נזכיר כי כבר ראינו בשבועות האחרונים כיצד שורה ארוכה של נתונים כלכליים חלשים הממשיכה לזרום ממדינות רבות ברחבי העולם, ומעידה על הידרדרות גלובלית חדה, מתחזקת למעשה את העצבנות והתנודתיות הגבוהה במסחר בבורסות, ומביאה את המשקיעים להעדיף את הדולר.
"הדולר האמריקני ניצב השבוע על צומת דרכים. מצד אחד, מרבית המטבעות אכן רשמו התכנסות משמעותית. מצד שני, הנתונים הפונדמנטליים והתנודתיות הגבוהה מאותתים על דעיכתה של היציבות". ציינו ב-TRIFX, הזרוע הישראלית של FXCM.
"השילוב של מבול אירועי סיכון, עלייה באיומים הקיומיים על השווקים הפיננסיים ושוקי האשראי ואווירת המסחר המשונה שצפויה להירשם בחג, עולים הסיכויים לפריצה מכיוונו של הדולר האמריקני". הוסיפו האנליסטים וציינו כי שוק הפורקס עשוי להגיב באחת משתי הדרכים הבאות: שמירה על מגמות ההתכנסות או שהתנודתיות הגבוהה ששוררת בשווקים תגרום לפריצות משמעותיות.
אך עם זאת נציין כי להתחזקותו של הדולר אשר הביא את מרבית המטבעות המובילים לשיאי שפל חדשים, השלכות קריטיות לסוחר המט"ח, כאשר ברקע כבר התערב הבנק המרכזי של אוסטרליה במסחר במט"ח והוציא 3.15 מילארד דולר במטרה לתמוך במטבע האוסטרלי, ההתערבות הגדולה ביותר שביצע מאז 1995. ההערכות הן כי התערבויות שכאלה תתרחבנה למדינות נוספות.
שני אירועים מרכזיים צפויים לצמד אירו/דולר במהלך השבוע הקרוב, הראשון שבהם הוא נתוני מכירות מוצרים בני-קיימא לחודש אוקטובר בארה"ב, ביום ד' 15:30 שעון ישראל. הנתונים צפויים לחזק שוב את התמונה לגבי מצבה החמור של ארה"ב. ההערכות המוקדמות צופות ירידה של 2.5% וזאת על רקע המשבר החמור בו נמצאת תעשיית הרכב האמריקנית.
האירוע השני אשר יחתום למעשה את שבוע המסחר, צפוי להגיע עם פרסום הערכת מדד המחירים לצרכן בגוש האירו, ביום שישי 12:00 שעון ישראל. על פי התחזיות המוקדמות, האומדן צפוי להצביע על ירידה בקצב האינפלציה השנתי מ-3.2% ל-2.7%, וזאת על רקע המשך הירידה במחירי הסחורות.
בברקליס ציינו כי למרות ההתבטאויות הצוננות שנשמעו לאחרונה מבכירי בבנק, לגבי הציפיות לקיזוזי ריבית נרחבים, עשוי טרישה להחליט בפגישתו הקרובה של הבנק המרכזיח האירופי, על קיזוז אגרסיבי של הריבית ב-0.75% ל-2.5%, מהלך אשר עשוי להכביד על האירו בשוקי המט"ח.
[לפורטל הפיננסי]
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.