הרשות השנייה דחתה את החלטתה בדבר עתיד זיכיון ישראל 10 עד ל-1 במארס 2009

"המועצה מקווה כי דחיית ההחלטה תאפשר לישראל 10 פרק-זמן מתאים להיערך להצגת מתווה שיענה על דרישות החוק ויאפשר הארכת זיכיון" ; ערוץ 10 בתגובה: "בנסיבות הקיימות החלטת הרשות היא מחויבת המציאות"

מועצת הרשות השנייה דחתה החלטתה בדבר עתיד זיכיון ישראל 10 עד ל-1 במארס 2009, זאת לאחר שהיתה אמורה להעביר את החלטתה בדבר הארכת זיכיונו בשנתיים נוספות עד יום שני הקרוב, ה-1 בדצמבר.

"המועצה ערה למשבר הכלכלי העולמי, שאותותיו כבר ניכרים בתעשיית הטלוויזיה בישראל. כמו כן המועצה רואה כנר לרגליה את ההגנה על תעשיית היצירה המקורית בישראל העוברת טלטלה בימים אלה. המועצה סבורה כי יש הכרח להבטיח את המשך היצירה המקורית שמהווה נדבך מרכזי וחיוני בעיצוב התרבות והשיח הציבורי בישראל והמפרנסת מאות משפחות", נכתב בהודעת המועצה.

עוד מציינת המועצה כי בנסיבות אלה החליטה לפנות לשר התקשורת בבקשה לפעול בהתאם לסמכותו על פי חוק ולהורות כי החלטת המועצה בעניין הארכת הזיכיון תתקבל עד ליום 1.3.2009. זאת, ברוח המתווה הראשוני שגיבש השר לפיו החלטת המועצה אמורה הייתה להתקבל בשלב מאוחר יותר.

המועצה מקווה כי דחיית ההחלטה תאפשר ל"ישראל 10" פרק זמן מתאים להיערך להצגת מתווה למועצה אשר יענה על דרישות החוק ויאפשר הארכת זיכיונה". מערוץ 10 נמסר בתגובה כי, "בנסיבות הקיימות החלטת הרשות היא החלטה מחויבת המציאות".