הדולר התחזק ב-0.54% ל-3.92 שקלים - אך בסיכום שבועי איבד 2.5%

שער הדולר ירד ב-10 אגורות, אחרי שלפני שבוע נקבע מעל 4 שקלים ; שערו היציג של האירו עלה ב-0.24% ל-5.043 שקלים ; בנק הפועלים: בראש ובראשונה יושפע השקל בתקופה הקרובה מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם

השקל נחלש היום במסחר הבין בנקאי במט"ח ביחס לשני מטבעות החוץ העיקריים, הדולר והאירו, בשיעורים מתונים. בעולם נרשם דשדוש יחסי במסחר בדולר ביחס למטבעות העיקריים.

שבוע המסחר במט"ח שמסתיים היום כלל התפתחויות לא מעטות בכל הקשור להשפעות על השקל. ביום שני הוריד נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, את הריבית ב-0.5% לשיעור הנמוך ביותר אי פעם - 2.5%. אלא שיום למחרת פירסם משרד האוצר את תוכניתו להתערבות בשוק ההון, והדולר המשיך במסע ההיחלשות הניכרת שלו, שהחלה כבר ביום שני.

במקביל ירד הביקוש לדולר בעולם על רקע תוכניות כלכליות שהציג הפדרל ריזרב לעידוד הצריכה הפרטית ועל רקע פרסום נתונים (לא סופיים) על התמ"ג ברבעון השלישי, שהראו כי כלכלת ארה"ב התכווצה ברבעון השלישי ב-0.5% - השיעור הגבוה מאז 2001, אחרי אסון התאומים. נזכיר כי אתמול לא התקיים מסחר בארה"ב לרגל חג ההודיה ולא פורסמו נתוני מאקרו.

למעשה, אחרי ששערו היציג נקבע מעל 4 שקלים בדיוק לפני שבוע לראשונה מאז דצמבר 2007, לא הצליח הדולר לשחזר את ההישג.

שערו היציג של הדולר עלה ב-0.54% ל-3.92 שקלים. האירו התחזק ב-0.24%, ושערו היציג נקבע ב-5.043 שקלים. מתחילת השבוע איבד הדולר 2.5%, שהם 10 אגורות, והאירו נותר כמעט ללא שינוי עם התחזקות מזערית של 0.03% - או שתי עשיריות האגורה.

[לאתר המט"ח]

בנק הפועלים: בראש ובראשונה יושפע השקל בתקופה הקרובה מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם

הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים, על רקע תוכניות חדשות של ממשלת ארה"ב לעודד את הצריכה, שמיתנו במקצת את החששות של המשקיעים והקטינו את הביקוש לדולר כמטבע מקלט. הדולר סבל השבוע בנוסף גם מפרסום על התכווצות כלכלית בארה"ב. בעקבות הדברים ההערכות הן, כי נגיד ה'פד' ימשיך להפחית את הריבית לרמה של 0.5% בחודש דצמבר והפחתה נוספת של 0.25% בחודש ינואר, עד לרמה כמעט אפסית. השבוע פורסם כי מחירי הבתים בארה"ב צנחו בחודש ספטמבר בשיעור של 17.4%, לעומת תקופה מקבילה אשתקד. היקף המכירות של בתים חדשים שוב ירד מתחת ל- 5 מיליון.

בבנק הפועלים מעריכים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, החשש מהאטה כלכלית בישראל ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל, שכנראה יימשכו, למרות שיעד היתרות הושג.

Easy Forex: השקל נחלש על רקע התגברות ההערכות כי לפישר מרווח נוסף להפחתת ריבית

המטבע האמריקני נסחר אמש במגמה מעורבת מול מרבית המטבעות העיקריים על רקע אי פעילותה של הבורסה המקומית בעקבות חג ההודיה המקומי. גם נתונים כלכליים על המשק האמריקני לא פורסמו אמש. היום שוב לא אמורים להתפרסם נתונים משמעותיים על הכלכלה המקומית. מחירי חביות הנפט ירדו אמש ב-0.5% מתחת לרף של 54 דולר לחבית. תחזיות בנוגע לירידה בביקושים לא נותנות סיבה למרבית הסוחרים לקנות את הזהב השחור. ארגון אופ"ק אמור להתכנס בקרוב על מנת לדון בצמצום קצב שאיבת הנפט בתיאום עם קרטל אופ"ק.

אחרי קביעת השערים היציגים, השקל איבד אמש כ-1.2% מערכו ביחס לדולר. בתחילת יום המסחר אמש עוד התחזק השקל מול המטבע האמריקני על רקע אי הבהירות של התכנית הכלכלית המתגבשת של האוצר, אולם לקראת סוף יום המסחר נחלש השקל על רקע התגברות הערכות כי עדיין קיים מספיק מרווח לנגיד להפחית את הריבית על השקל.