לאט לאט אובדת התקווה שמודל הבלאנק צ'ק בישראל יוכיח את עצמו כראוי ולגיטימי. שבע חברות בלאנק צ'ק תוצרת הארץ הונפקו בשנתיים האחרונות בשוק ההון האמריקני, ורק אחת מהן - Israel Technology שמוזגה עם IXI מובייל - הגשימה את חלומה. ארבע מתוך שש הנותרות ויתרו על החלום, התפרקו והחזירו את ההון שגייסו, כולל ריבית, לציבור המשקיעים, אחת נוספת (Vector Intersect Security Acquisition) תנסה להשיג בימים הקרובים את אישור בעלי המניות למיזוג עם חברה שמצאה, ואילו לאחרונה חביבה, ATAC, נותרו שלושה שבועות בודדים להודיע על חתימת מזכר הבנות למיזוג עם אחרת.
תזכורת קצרצרה. ביוני אשתקד גייסה ATAC (או בשמה המלא Advanced technology acquisition corporation) 172.5 מיליון דולר מתוך כוונה למזג לתוכה פעילות של חברת טכנולוגיה ישראלית, או זרה בעלת פעילות/נציגות בארץ או שמתכננת להקים פעילות בישראל. את הקמת ATAC יזמו שניים מהשותפים בקרן Ascend טכנולוג'י פרטנרס - משה בר-ניב וליאורה לב - יחד עם שוקי גלייטמן, כיום שותף-מנהל בקרן ההון סיכון פלטינום. כל אחד מהשלושה נותר אחרי ההנפקה עם אחזקה של 5.2%, בעוד שקבוצת שרפ"ק, שבבעלות איציק שרם ויאיר פודים, נותרה עם אחזקה של 3.7%.
לחברת בלאנק צ'ק, נזכיר, יש חלון זמן בן 18 חודשים במהלכו היא יכולה לאתר פעילות לשם מיזוג, או 24 חודשים אם במהלך חצי השנה הנוספת היא חתמה על מזכר הבנות למיזוג. ATAC הונפקה בתאריך 22 ביוני 2007, ולכן חלון הזמן שלה יסתיים בעוד שלושה שבועות. במילים אחרות, שעון החול של גלייטמן ושותפיו אוזל, והזמן לא משחק לטובתם.
בתגובה לשאלת "גלובס" בנושא בחר היום גלייטמן להישאר אופטימי. "יש עדיין סיכוי שנצליח. גם אצל חברות אחרות הצהרת כוונות פורסמה לקראת סוף אותם 18 החודשים. ניהלנו מו"מ על מספר עסקאות שלבסוף לא הבשילו כי הגענו למסקנה שהן לא היו מספיק טובות. בימים שכאלו, כדי שעסקה תעבור בהצבעה של בעלי מניות, היא צריכה להיות מאוד טובה, כי עסקאות פחות ממאוד טובות פשוט לא מקבלות את אישור בעלי המניות. הסיכוי למצוא יעד למיזוג הוא יותר טוב מהסיכוי להנפיק חברה בלי בלאנק צ'ק, אך גם הצלחה של בלאנק צ'ק היא לא טריוויאלית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.