למרות שגם בחודש נובמבר האווירה השלילית דבקה בשווקים, נראה כי בענף קרנות הנאמנות קיימת האטה בקצב הפדיונות. יחד עם זאת, קרוב לוודאי שהאטה זו נובעת מכך שלא נותר עוד הרבה כסף "חם" בענף, והכספים שעוד נותרו בו שייכים למשקיעים בעלי אורך נשימה. יתרה מכך, רוב נכסי הענף נמצאים בקרנות כספיות, קרנות אג"ח מדינה ואג"ח קונצרניות, אפיקים שלא סבלו מירידות שערים במהלך נובמבר.
נראה כי הענף חזר לשגרה ואיבד "רק" כ-2.6 מיליארד שקל מנכסיו לסך של 97.4 מיליארד שקל. מתוך כך, כ-2 מיליארד שקל בשל פדיונות והיתר נובע מירידות שערים, בעיקר באפיק המניות. כמו בחודשים קודמים, גם החודש נציין את המספרים ללא הקרנות הכספיות, שרובן אינן גובות דמי ניהול. בנטרול הקרנות הכספיות, קטנו נכסי הענף בכ-6.1 מיליארד שקל (מתוכם כ-5.3 מיליארד שקל בשל פדיונות) לסך של 66 מיליארד שקל.
צמיחה נרשמה באפיק הקרנות הכספיות שניהל בסוף נובמבר סך של 31.5 מיליארד שקל, כלומר כ-32% מנכסי הענף. צמיחה, אם כי קטנה יותר, נרשמה גם באפיק הקרנות השקליות, שצמח ב-116 מיליון שקל לסך של 24.8 מיליארד שקל. כל שאר האפיקים קטנו בהיקף נכסיהם, ובראשם אפיק קרנות האג"ח הקונצרניות ואג"ח המדינה.
חודש נובמבר היה גורלי עבור מנהלי הקרנות הגדולים, שכן מפת הענף השתנתה. נציין את קרנות כלל פיננסים, שהיו בסוף אוקטובר השחקן הרביעי בגודלו בענף, ועלו למקום השני כשבדרך עקפו את הראל פיננסים ופריזמה. בדומה לחודש הקודם גם בנובמבר בלטו קרנות דש ואי.בי.אי בצמיחתן, ואל מרכנתיל ויובנק הצומחות הצטרפו גם קרנות איפקס.
בנוסף, קרנות דש ואיפקס יחדיו עקפו את קרנות אי.בי.אי בנתח השוק שלהן.
אז איך עבר נובמבר על מנהלי הקרנות? מי ממשיך להתכווץ בנכסיו ומי שומר על צמיחה? המספרים העיקריים של חודש נובמבר לפניכם:
717 מיליון שקל. זהו היקף הצמיחה בנכסי קרנות דש, בניהולו של אסף אלדר. קרנות דש גייסו בחודש החולף 738 מיליון שקל בקרנות הכספיות, אך בשל פדיונות משאר הקרנות, הן סיימו את נובמבר עם גיוסים של 693 מיליון שקל. סך נכסי קרנות דש כבר עומד על 5.3 מיליארד שקל, והן בולטות בצמיחתן המרשימה (כמעט פי שלושה) מתחילת השנה.
בחברה האחות, קרנות איפקס שצפויות להתאחד עם קרנות דש, הציגו צמיחה של 44 מיליון שקל, בין היתר בזכות גיוסים של 86 מיליון שקל לקרנות הכספיות.
גם קרנות אי.בי.אי בניהול עודד גל, ממשיכות לגייס, והן בולטות במיוחד לאור העובדה כי הגיוסים אליהן לא נעשים לקרנות הכספיות. נכסיהן צמחו ב-159 מיליון שקל לסך של 6.12 מיליארד שקל, בעקבות גיוסים של 207 מיליון שקל, בעיקר לקרנות המק"מ.
10.84% זהו נתח השוק של קרנות כלל פיננסים, בניהול גיא חכמי. קרנות החברה עקפו בחודש החולף את קרנות הראל פיננסים ופריזמה, והתברגו במקום השני והמכובד, עם נכסים בהיקף של 10.6 מיליארד שקל.
בחודש החולף גייסו קרנות כלל פיננסים 575 מיליון שקל לקרנות הכספיות, כאשר גם הפדיונות מהקרנות האחרות לא העבירו את השורה התחתונה לשלילית, והן סיימו את החודש עם גיוסים של 93 מיליון שקל.
קרנות פסגות, בניהול רועי ורמוס, שעדיין נמצאות בראש הטבלה עם נתח שוק של 25.75%, קטנו בחודש החולף ב-651 מיליון שקל. קרנות פסגות אמנם גייסו 1.1 מיליארד שקל, בעיקר לקרנות הכספיות, אך פדיונות מקרנות אחרות הביאו אותן לפדיונות של 693 מיליון שקל בשורה התחתונה.
10.2 מיליארד שקל. זהו היקף נכסי קרנות פריזמה שצללו בחודש החולף אל המקום הרביעי, עם נתח שוק של 10.48%. קרנות החברה איבדו בנובמבר 596 מיליון שקל, ומתחילת השנה קטנו נכסיהן בכ-35%.
קרנות הראל פיננסים, בניהול סמי בבקוב, הכוללות גם את קרנות פיא וגם את קרנות רקאנטי, איבדו בחודש החולף 250 מיליון שקל, והן שומרות על מקומן השלישי בטבלה, עם נתח שוק של 10.61% ונכסים בהיקף של 10.34 מיליארד שקל.
קיטון של 402 מיליון שקל נרשם בקרנות מגדל שוקי הון, שהיקף נכסיהן עומד על 7.34 מיליארד שקל. קרנות החברה אמנם גייסו כ-60 מיליון שקל לקרנות הכספיות, אך יציאת כספים מקרנות אחרות הביאו אותן לפדיונות של 315 מיליון שקל. גם בקרנות מנורה מבטחים, בניהול רונן אביגדור, גיוסים של 211 מיליון שקל לקרנות הכספיות לא איזנו את הפדיונות, וקרנות החברה קטנו ב-111 מיליון שקל לסך של 4.2 מיליארד שקל.
42.18% זהו שיעור הקיטון בנכסי קרנות אקסלנס, בניהול גלעד שמעוני. קרנות החברה איבדו בחודש החולף 122 מיליון שקל ו-1.7 מיליארד שקל מתחילת השנה. בניגוד למגזרי פעילות אחרים של אקסלנס, בקרנות היא אינה מצליחה לצמוח.
קיטון משמעותי בנכסים נרשם גם בקרנות אלטשולר שחם, בניהול גילעד אלטשולר. בחודש החולף איבדו קרנות החברה 127 מיליון שקל, ו-1.6 מיליארד שקל מתחילת השנה.
גם קרנות מיטב, בניהולו של רונן זכריה, וקרנות אנליסט בניהול אלון אגושביץ, הן בין הקרנות שספגו קיטון חד בנכסיהן. בחודש החולף קרנות מיטב איבדו 195 מיליון שקל, ומתחילת השנה הן איבדו 2.6 מיליארד שקל.
קרנות אנליסט איבדו 267 מיליון שקל, וקטנו ב-64.3% מתחילת השנה. קרנות גאון קטנו ב-176 מיליון שקל לסך של 1.54 מיליארד שקל.
בשל הקיטון בקרנות אנליסט, עקפו אותן החודש קרנות אפסילון, בניהול עידן אזולאי. קרנות אפסילון קטנו ב-79 מיליון שקל, לסך של 1.42 מיליארד שקל.
קרנות ישיר בניהול רפי ניב, קטנו בנובמבר ב-53 מיליון שקל, וקרנות ילין לפידות קטנו ב-138 מיליון שקל.
216% זהו שיעור הצמיחה של קרנות מרכנתיל, בניהול עופר מריאש. קרנות החברה צמחו בנובמבר ב-62 מיליון שקל ועקפו את קרנות ילין לפידות. צמיחה, אם כי קטנה יותר, נרשמה בקרנות יובנק, לסך של 682 מיליון שקל.
בקרנות אפריקה, רוטשילד ו-תמיר פישמן קטנו הנכסים ב-27 מיליון שקל, 18 מיליון שקל ו-28 מיליון שקל, בהתאמה. קרנות אלומות, שקיבלו לניהולן בהוסטינג את קרנות ספרינט, צמחו ב-130 מליון שקל עקב כך.
[לפורטל הפיננסי]
[לאתר קרנות]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.