יום חמישי ברציפות של נפילות חדות הביא את מחירו של החוזה העתידי למסירה בינואר על הנפט הגולמי לסיים את המסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק ברמת שפל חדשה בה לא ביקר כבר כמעט 4 שנים. בסיום צנח הנפט ב-6.7% ואיבד 3.12 דולר ומחירו נקבע ב-43.67 דולר לחבית, מאז ינואר 2005 נלא נסחר הנפט במחיר זה. מוקדם יותר היום צנח מחירו של הנפט ב-7% והגיע לשפל תוך יומי של 43.51 דולר לחבית. כל זאת על רקע החששות המתעצמים כי הנפילה בפעילות הכלכלית תביא גם להמשך הירידות בביקושים לנפט.
היום פרסם אסטרטג הסחורות של מריל לינץ הערכה לפיה מחיר הנפט הגולמי עשוי לרדת בשנה הבאה מתחת לרמה של 25 דולר לחבית, לראשונה מאז נובמבר 2002 . זאת במקרה שהמיתון העולמי יתרחב גם לסין. לדעתו: "נפילה זמנית מתחת לרמה של 25 דולר לחבית אפשרית במקרה שהמיתון הגלובלי יתרחב לסין ויחייב קיצוצים משמעותיים בתפוקה של יצרניות נפט שאינן בארגון אופ"ק", "בטווח הקצר, תתמתן הצמיחה בביקוש העולמי לנפט על רקע המשך צמצום אשראי הבנקים לצרכנים ולחברות", הוסיף.
מריל לינץ' שב ואישר היום את תחזיתו כי מחיר הנפט הגולמי יהיה בממוצע בשנה הבאה ברמה של 50 דולר לחבית.
בנוסף על כך ניראה כי הצרות הקשות של תעשיית המכוניות בארה"ב אשר הביאה היום את סוכנויות הדירוג להוריד את דירוג האשראי של ג'נרל מוטורס לדרגה הנמוכה ביותר המוכרת של "אג"ח זבל" "CC"לא תורמת לאמון המשקיעים כי הביקושים יעלו. נציין כי גם הערב מתחננים מנכ"לי החברות בפני הקונגרס לחבילת חילוץ בהיקף של 34 מיליארד דולר, אך עד כה ועל פי כל הסימנים בשטח הסיכוי כי הממשל ייחלץ לעזרת היצרניות הולך ופוחת וקיימת סכנה ממשית ליכולתן להמשיך ולפעול. ירידה במכירות כלי הרכב משפיעה באופן ישיר על הביקוש לנפט ומוצריו.
לכך נוסיף גם את הצניחה הכפולה מהצפי שנרשמה היום בהזמנות המפעלים המעידה על ירידה בפעילות הכלכלית. כמו כן ניראה כי הצרכנים האמריקנים מצמצמים באופן ממשי את פעילותם כפי שבא הדבר לידי ביטוי בנתוני המכירות ברשתות השיווק הקמעונאיות שפורסמו היום לסיכום חודש נובמבר.
[לאתר חוזים עתידיים]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.