ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג', חשף היום (א') תוכנית סיוע חסרת תקדים במימדיה, לכלכלת הודו בהיקף של 60 מיליארד דולר, יותר מפי 4 מהתוכנית עליה דיברו מוקדם יותר, בה סכום הסיוע היה 15 מיליארד דולר בלבד. הממשלה מתכננת להקצות את הסכום המדובר, השקול ל-5% מהתמ"ג של הודו, בחודשים הקרובים, עד מארס השנה.
בהודו, הצריכה הפרטית מהווה כ-60% מהתמ"ג, והשפעת המשבר העולמי נותנת אותותיה בה, במיוחד בשל הקורלציה של כלכלת הודו לכלכלות העולם, וחולשתו של המסחר הגלובלי, בעקבות זאת. "זהו משהו עצום, ומעיד על הרצינות של ממשלת הודו במלחמה נגד המשבר הפיננסי העולמי", אמר סונאל ורמה, כלכלן בבית ההשקעות נומורה אינטרנשיונל, ממומביי. "המושג 'כפר גלובלי', חוזר ונהיה רלוונטי במקרה הזה", הוסיף.
התוכנית באה יום אחרי ההודעה על הפחתת הריבית בהודו ב-1% לרמתה הנמוכה מזה שנתיים וחצי - 6.5%. ההפחתה מאתמול מצטרפת להפחתה של 2.5% שהבנק המרכזי של הודו ביצע מאז 20 באוקטובר. ההחלטה שהבנק קיבל באוקטובר היתה ההפחתה הראשונה של הריבית הבסיסית בהודו זה יותר מארבע שנים.
גם הורדת הריבית וגם תוכנית הסיוע לכלכלה, באים כשבוע לאחר מתקפת הטרור העקובה מדם, שנטלה כ-163 הרוגים, אחריה, כלכלת הודו זקוקה לעידוד האשראי הנזיל ולחיזוק האמון של המשקיעים בה, על רקע ההאטה בצמיחה והמיתון הגלובלי.
"השילוב של טרור על יעדיים תיירותיים ועסקיים בולטים ותנאים של האטה עולמית חייבו את קובעי המדיניות המוניטרית של הודו לצעדים נוספים לעידוד ההלוואות והנזילות", אמרו אנליסטים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.