קבוצת "מאיר", בבעלות משפחת קז ושחר, נערכת לקראת ייבוא כלי רכב מסין ומזרח אסיה בתוך כשנה עד שנה וחצי. כחלק מההערכות העתידית השיקה החברה השבוע מרכז שירות חדש בראשון לציון על שטח של כ-15 דונם בעלות כוללת של כ-70 מיליון שקל. המרכז תוכנן מראש עם קיבולת פוטנציאלית של עד 200 מכוניות ביום, כמות גדולה משמעותית מהממוצע הנוכחי, ומצויד בעמדות עבודה גמישות, שניתן להתאימן בעתיד לדגמים של מותגים שונים.

מאיר נחשבת לאחת מיבואניות הרכב הפעילות ביותר במגעים עם תעשיית הרכב הסינית ומפעילה כיום משרד אינטרסים קבוע בסין. על פי הערכות בענף "מאיר" נמצאת כיום במו"מ עם חברות רכב סיניות ואחת המובילות שבהן היא חברת "JAC" הסינית. החברה נחשבת לאחת משלוש יצרניות המשאיות הגדולות בסין ומייצאת את תוצרתה למדינות רבות כולל במזרח התיכון. בשנה שעברה נכנסה החברה לראשונה גם לתחום הפיתוח והייצור של כלי רכב פרטיים והיא מפעילה כיום תוכנית מואצת במטרה להפוך ליצרנית ויצואנית של כלי פרטיים. בחודש שעבר השיקה החברה בסין שתי מכוניות משפחתיות עם מנועי 1.5 ליטר, שעוצבו על ידי סדנת "פינינפארינה" באיטליה ושלדתם תוכננה בסיוע ידע אירופאי (בתמונה). בענף מעריכים כי מאיר נמצאת במו"מ מתקדם לשיווק בשלב הראשון של המשאיות הקלות והבינוניות של JAC בישראל ובמדינות שבהן פועלת מאיר במרכז אירופה וכי היא עשויה לייבא את כלי הרכב הראשונים של החברה באופן סדיר בתוך 12 עד 18 חודשים. משלחת של JAC ביקרה לאחרונה בארץ כאורחת של חברת מאיר.

בענף מעריכים כי חברת מאיר מחפשת במקביל אתר אחסון והכנה למסירה לכלי רכב, עם קיבולת שתוכל להכיל בעתיד את הכמות המוגדלת של כלי הרכב והמשאיות, שבכוונת החברה לייבא בטווח של שלוש שנים קדימה. בענף מעריכים כי המו"מ לשיתוף פעולה עם סמל"ת של מיכאל לוי, שהתפוצץ לאחרונה, אמור היה להעניק ל"מאיר" שימוש למטרה הזאת באתר המסירות החדש של סמל"ת במשולש שורק. מלבד הייבוא מסין מעריכים בענף כי "מאיר" גם בוחנת לייבא כלי רכב מהודו ובהם כלי רכב של טאטא, בשיתוף עם חברת "אלדן" שככל הנראה מחזיקה בזכות הראשונה לייבוא כלי הרכב של טאטא או עצמאית אם "אלדן" תוותר בעתיד על הזיכיון.

לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.