על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.
● בלעדי | 1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן
● כותרות העיתונים בעולם | דיווח: עימות אווירי ראשון בין ישראל לטורקיה בסוריה
● המומחים מעריכים: ישראל תהיה חייבת להגיב על נפילת הטיל בנתב"ג
1איראן טוענת: ברשותנו טיל שיעקוף את ההגנה האמריקאית
לפי דיווח בעיתון האיראני "איראן אינטרנשיונל", השבוע הציגה המדינה טיל בליסטי חדש בעל טווח של 1,200 ק"מ, בשם "קאסם בסיר", ואף הזהירה כי בסיסים אמריקאים במזרח התיכון נמצאים בטווח הפגיעה שלו.
על פי הדיווח, שר ההגנה האיראני אזיז נסירזאדה הצהיר כי הטיל המתקדם, המצויד בדלק מוצק, תוכנן כדי לחמוק ממערכות הגנה אווירית מתקדמות, עם דגש מיוחד על היכולת לעקוף את מערכת THAAD האמריקאית המתקדמת- מערכת שהוצבה לאחרונה בישראל.
נסירזאדה טען בטלוויזיה הממלכתית האיראנית כי בעקבות שדרוגים טכנולוגיים, הטיל החדש מסוגל לחדור למערכי הגנה אווירית מתקדמים, והוסיף הערכה מטרידה כי "עם השדרוג החדש, ישראל לא תוכל ליירט יותר מחמישה טילים מתוך 200״.
במסר ברור למדינות ערב המארחות כוחות אמריקאים, הדגיש נסירזאדה כי "אין לנו עוינות כלפי מדינות שכנות - הן אחיותינו - אבל בסיסים אמריקאים הם היעדים שלנו״.
עוד לפי הדיווח האיראני, טילי "קאסם בסיר" כבר הוצבו בכל בסיסי הטילים התת-קרקעיים של איראן, במה שנראה כהצהרת מוכנות למקרה של הסלמה נוספת באזור.
מתוך איראן אינטרנשיונל, לקריאת הכתבה המלאה
2 הפגנות במרוקו נגד החברה הדנית שמשנעת חלקי מטוסים לישראל
כבר יותר משנתיים שהציבור במרוקו מוחה נגד הממשלה, וכעת המתח הגיע לנקודת רתיחה. במרכז המחאות עומד החלטת הממשל לקדם נורמליזציה מול ישראל. על פי דיווח של סוכנות הידיעות AP, גל המחאה העממי, שהחל בהפגנות מינוריות, הפך למאבק אקטיבי בנמלי טנג'יר וקזבלנקה - שערי הכניסה לכלכלה המרוקאית והצמתים החיוניים בשרשרת האספקה הגלובלית.
"נהר אנושי עטוף דגלי פלסטין" - כך מתארים עדי ראייה את המראות בנמלים, כשהמפגינים נושאים שלטי ענק עם הקריאה "עצרו את האונייה!". קריאות המפגינים הופנו נגד חברת הספנות הדנית מארסק, שספינותיה מובילות רכיבים למטוסי הקרב F-35 בישראל.
בסוכנות הידיעות דיברו עם פרופ' אבובכר ג'מאי, מומחה ליחסים בינלאומיים, שהסביר כי נכון לעכשיו, "הפער בין השלטון לבין העם מעולם לא היה כל-כך גדול. העמדה הרשמית של בעלי הכוח מנותקת לחלוטין מרצון העם".
עוד לפי הדיווח - הדואליות בשיח המרוקאי ניכרת גם בתפניות הפוליטיות. מפלגת הצדק והפיתוח האסלאמית, שבעת שלטונה תמכה בנורמליזציה, ביקשה לאחרונה להזמין בכירי חמאס לכנס בראבט - מהלך שנחסם על ידי רשויות ההגירה.
מאת סם מאץ ואקרם אובכיר, מתוך AP. לקריאת הכתבה המלאה
3 במשך שנתיים: האקרים איראנים פרצו למערכות חיוניות במזרח התיכון
במשך יותר משנתיים, הצליחה קבוצת האקרים איראנית לשהות באין מפריע בתוך מערכות המחשוב של תשתיות חיוניות ברחבי המזרח התיכון. הם צפו, אספו מידע, והתבססו עמוק בתוך הרשתות הדיגיטליות, נעים בחופשיות בין שכבות האבטחה. כך נחשף לאחרונה בתחקיר מקיף על דה האקר ניוז.
המטרה שלהם, כך לפי התחקיר, הייתה להגיע למערכות הבקרה של תשתיות פיזיות - אותן מערכות שמפעילות תחנות כוח ומתקני מים.
"מדובר במבצע סייבר שיכול להיחשב כאחד המתוחכמים ביותר שנחשפו באזור״, העידו במסגרת התחקיר מומחי אבטחה בחברת פורטינט, שפירסמה את ממצאי החקירה המלאים.
על פי הדיווח, "קבוצת ההאקרים- תחת השם Lemon Sandstorm - לא רק חדרה למערכות - היא גם התפתחה והשתכללה בזמן אמת, שדרגה את הכלים, ולמדה להתחמק מכל ניסיון להדוף אותה. בדומה לצוות פריצה מיומן, ההאקרים האיראנים בנו לעצמם "דלתות אחוריות" מרובות. כשדלת אחת נסגרה- הם פשוט פתחו אחרת".
מאת ראבי לקשמאנן, מתוך The Hacker News. לקריאת הכתבה המלאה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.