שופט ביהמ"ש השלום בת"א: "במצב כמו שהוא היום - משתלם לעבור עבירות מס"

השופט חנן אפרתי השמיע את הביקורת הנוקבת כלפי גורמי האכיפה בתחום המסים ביום עיון של ועד מחוז ת"א בלשכת עוה"ד ; "תיקי מסים נסחבים אצל פקידי השומה, בפרקליטות ובבתי המשפט. עד שקורה משהו, זה כבר לא אפקטיבי והענישה היא חלבית"

"במצב כמו שהוא היום, משתלם לעבור עבירות מס". ביקורת נוקבת זו כלפי גורמי האכיפה בתחום המסים, השמיע שופט בית משפט השלו בתל-אביב, חנן אפרתי. אפרתי השמיע את הדברים ביום עיון של ועד מחוז ת"א בלשכת עוה"ד, בהנחיית עו"ד שוש שחם, סגן יו"ר ועדת המסים בלשכה.

לדברי אפרתי, תיקי מסים, "נסחבים אצל פקידי השומה, אח"כ בפרקליטות ואח"כ בבתי המשפט. עד שקורה משהו, זה כבר לא אפקטיבי והענישה היא חלבית".

אפרתי יצא נגד בתי המשפט המחוזיים, המקלים בעונשם של עברייני מס, לאחר שבית משפט השלום הטיל ענישה חמורה, ואפילו לא מחייב אותם להסיר את המחדל. אפרתי:"הענישה בעבירות מס צריכה להיות יותר מחמירה. יש ציבור גדול מאוד של שומרי חוק שמשלמים מס אמת, שאלה השכירים ומי שמתכמן מס, צריך להעניש אותו ושישלם הרבה מס ושלא שיוותרו לו, כי מה שקורה שאם אין הרתעה, אוצר המדינה מתרוקן ואז מעמיקים את הגבייה אצל שומרי החוק. היום כמעט משתלם לעבור עבירות מס"

בהתייחס למסלול הכופר, אמר אפרתי, כי יש לאפשר את מסלול הכופר רק למי שמשיב את מלוא הסכום שגזל מקופת המדינה.

מנהל פשמ"ג (פקיד שומה מפעלים גדולים), משה אשר, התייחס לנושא מימוש הפסדים, ואמר כי הרשות תראה במכירת ני"ע וקנייתם מיד לאחר מכן עיסקה מלאכותית. הוא הוסיף, כי לגבי ניירות ערך דומים מסוגם, לא בטוח שהרשות תראה בכך עיסקה מלאכותית.
הוא ציין כי בארה"ב צריך להתקיים הפרש של חודש בין מכירה לקניית ני"ע דומים, בכדי שהדבר לא ייחשב פעולה מלאכותית.