"ככל שחברות מפטרות, מקפיאות משכורות ומעכבות קידומים, גובר חוסר הודאות של העובדים, שעלולים פשוט לנקום במעסיקיהם

כך אמר שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק ; כדי לשמור על נאמנות עובדים ועל מורל פנים-ארגוני, ראוי לבדוק ערוצי חיסכון לפני קיצוצים בכ"א

המשבר בתעשייה העולמית שמורגש גם בקרב עובדי חברות ההיי-טק, משפיע גם על מצבם הכלכלי והנפשי של העובדים. השאלה היא אם תהיה לכך גם השפעה על האתיקה והנאמנות של העובדים הממשיכים לעבודה בארגון.

שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק, סבור שכן, וכי מנהלי האבטחה צריכים לשים לב לכך. "האיום הפנימי הולך לעלות באופן משמעותי ככל שהלחצים בכלכלה גוברים וחברות מפטרות עובדים, מקפיאות משכורות ומעכבות קידומים. משמעותו של לחץ זה היא חוסר ודאות של העובדים, שעלולים להתחיל לקבל החלטות גרועות ולנסות לגנוב נתונים חשאיים ולסחור בסודות, לעתים קרובות דרך מיילים, עבור רווח פיננסי או פשוט כדי לנקום במעסיקיהם", הוא אומר.

לדברי אסנת בוסקילה-ים, העוסקת בייעוץ ארגוני ופסיכולוגיה חיובית, ארגונים לא חייבים לפטר עובדים כתגובה ראשונית למשבר. "כיום מקובל לחשוב שבעתות משבר, מפטרים כדי להתייעל. זו הפרדיגמה והתפיסה שמנחה את כלל הארגונים והחברות בארץ ומחוצה לה. הרי ברור לכולנו שבסוף הירידה תהיה עלייה ואז ירוצו הארגונים לגייס את אותם כישרונות שפוטרו לא מזמן. אנו חיים בעידן האקורדיון, שנע בכל פעם לכיוון אחר. ארגונים גדלים שלא לצורך בשעות שפע ומצטמצמים שלא לצורך בשעות משבר. לכן, עלינו להיות מודעים לכך שאנחנו חושבים בתבניות חברתיות ואולי לנסות לפרוץ גבולות באמצעות העלאת רעיונות נוספים להישרדות הארגון".

בוסקילה-ים טוענת שיש דרכים להתייעלות שעשויות למנוע מהארגון לפטר עובדים. למשל, הטמעת תרבות "ניהול רזה", המוטמעת בארגונים בארץ ובעולם ומתמקדת רק בפעולות שיוצרות ערך עבור הלקוח. התהליך דורש ליווי מקצועי ומחויבות ניהולית רחבה.

דרך אחרת, היא עצירת הגיוסים. לדברי בוסקילה-ים, "פעמים רבות, בעיקר בארגונים גדולים, קורה שמפטרים עובדים במחלקות מסוימות, כאשר במחלקות אחרות בו זמנית מגייסים. זו לא תופעה נפוצה, אבל זה קורה, והמסר הוא לא טוב אם הוא לא מוסבר בקפידה לעובדים".

דרך נוספת היא חיסכון בטיסות, "בחברות היי-טק, נסיעות לחו"ל הם דבר שבשגרה והן מהוות חלק נכבד בתקציב הארגוני. חיסכון בכמות הנסיעות ובעלות הנסיעות עשויה לחסוך כסף רב לארגון. כמו-כן, קיום אירועי חברה חסכוניים". הכוונה כאן היא לא לבטל את אירועי החברה, אבל לחסוך ולקיים אירועים צנועים יותר, אומרת בוסקילה-ים.

דרך אחרת ומוכרת מאוד מהתקופה האחרונה היא טיפול בשכר. "בארגונים מקצצים גם בשכר באופן מדורג, כך שאלו שרמת שכרם נמוכה לא יפגעו מהמהלך. יש ארגונים שמקצצים את שכר ההנהלה כדי להוות דוגמה אישית להתמודדות עם המצב", היא מייעצת. הנקודה החשובה היא כיצד התהליך מנוהל בתוך הארגון. ההמלצה היא לערב ולשתף את העובדים והמנהלים ככל הניתן, בלי שיתוף כזה גם צעדים חיוביים עלולים להיתקל בהתנגדות מצד העובדים, מסכמת בוסקילה-ים.