הדולר היציג התחזק ב-0.88% ונקבע ב-3.895 שקלים

האירו נחלש כנגד המטבע המקומי ב-0.79% ושערו היציג נקבע ב-5.231 שקלים ; בשוק גוברות הערכות כי הצמיחה בישראל תיהיה אפסית ועל רקע זה ימשיך בנק ישראל לבצע הפחתות ריבית

במסחר במט"ח בשוק המקומי ננעלו היום השערים היציגים של הדולר והאירו בכיוונים הפוכים. הדולר התחזק היום כמעט ב-1% כשהוא מאיים לשבור את רמת ההתנגדות הנמצאת ברמה של 3.9 שקלים לדולר כשהתחזקותו של הדולר בישראל תואמת את התחזקותו מול המטבעות המובילים בעולם.

מנגד, האירו נחלש כנגד השקל ושערו היציג נקבע בכ-5.23 שקלים. המסחר במט"ח מושפע גם מהמשך הלחימה בעזה. גם היום נפלו טילים בערי הדרום, אך ניראה כי עוצמת האש הפלסטינית פחתה בימים האחרונים במידה רבה.

מנכ"ל דן & ברדסטריט, ראובן קובנט אמר היום ל"גלובס" כי "אמרתי שבנק עלול לקרוס מתוך מחשבה שעלינו להציב תמרור אזהרה. אין בידינו כל מידע קונקרטי לגבי קריסתו של בנק כזה או אחר". הבוקר בכנס דנס 100 של דן אנד ברדסטריט אמר קובנט: "יש חשש לקריסת בנק או בית השקעות גדול בישראל" ועורר סערה במערכת הבנקאית. גורם בבנק ישראל בתגובה: "האמירות חסרות אחריות. המערכת הבנקאית יציבה ואין חשש לאיתנות הבנקים".

בשוק צופים כי פישר יוריד את הריבית

בשוק גוברות הערכות כי הצמיחה בישראל תיהיה אפסית ועל רקע זה ימשיך בנק ישראל לבצע הפחתות ריבית. במריל לינץ' העריכו כי הריבית בישראל ברבעון הראשון של 2009 תגיע לרמה של 1% ואילו ב-UBS העריכו כי בסוף החודש יוריד נגיד בנק ישראל את הריבית ב-0.5%.

אתמול, במסגרת שיעור שהעביר הנגיד פישר לתלמידי הדרום במסגרת הפרוייקט "לומדים ביחד" בקשת אמר: "ברור שנצטרך להנמיך שוב בקרוב את תחזית הצמיחה של בנק ישראל - מצב המשק העולמי 'על הפנים', ארה"ב תראה סימני התאוששות כבר השנה". להערכתו "השפעת המבצע בעזה על הכלכלה הישראלית תהיה בעיקר פונקציה של אורך הלחימה", "אנחנו לא יכולים להפוך את המשק הישראלי לאי של צמיחה בתוך המשק העולמי", והוסיף: "מה שאנחנו והאוצר עושים משפיע בכיוון הנכון".

גם הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות פסגות, ורד דר אמרה אתמול כי לדעתה, הריבית במרבית מדינות העולם, וישראל ביניהן, עדיין בדרך למטה, שנאת הסיכון העולמית עדיין ברמה גבוהה ועקומי התשואות, בארץ וגם בעולם, מאוד תלולים. "מחירי האג"ח בישראל גבוהים משהיו לפני חודשים מספר, אך בניגוד לקיים בארה"ב, למשל, הם אינם הגבוהים ביותר אי פעם".

באשר לעתיד לבוא, ציינה דר כי "גם בישראל וגם בארה"ב ולמעשה בכל מדינה בעולם הולך גירעון הענק של 2009 להעיב על מחירי האג"ח הממשלתיות". דר העריכה את הגרעון בכ-6% מהתוצר, גבוה משיעור הגרעון ב-2003 "אחרי שלוש שנות אינתיפדה, שלוש שנות מיתון ישראלי ושלוש שנים של האטה כלכלית עולמית".

היום פרסם בנק ישראל את הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה בה המליץ הרוב על הפחתת ריבית של 1% - אך פישר לא השתכנע בגלל המצב בעזה. רק 2 חברי הנהלה מתוך 5 המליצו להוריד את הריבית ב-0.75% בלבד - והדגישו כי יש חשיבות להדרגתיות בהורדת הריביתף. אחד מהם ציין כי הורדה חדה יותר עלולה להביא לשינויים מהירים בשער החליפין ולפגוע באמינות המדיניות המוניטרית.

הדולר התחזק ב-0.881% ושערו היציג נקבע ב-3.895 שקלים. האירו נחלש ב-0.793% ושערו היציג נקבע ב-5.2316 שקלים.

Easy Forex: רבים מעריכים שהצמיחה בישראל ברבעון הקרוב תשאף ל 0

הצמד דולר/שקל התחזק במהלך השבוע, זאת על רקע כניסת צה"ל לרצועת עזה וירי הקטיושות לעבר הגליל המערבי. המאורעות הללו מעלים את רף אי הוודאות הביטחוני באזור, דבר שמחליש את המטבע המקומי. ניתן לראות כי מתחילת השנה התחזק הדולר מול השקל במעל-3%.

ישנן הערכות הצופות המשך הפחתת הריבית השקלית מצד בנק ישראל. המהלך צפוי להתבצע במטרה לצמצמם את פערי הריביות בין הדולר לשקל . כמו כן הבנק המרכזי בארה"ב השתמש בכלי הפחתת הריבית במשק עד תום.כל הנאמר צפוי לספק רוח גבית למטבע האמריקאי בתקופה הקרובה.

הדולר נסחר סביב רמות של 3.9 שקלים, גבוה בכמעט 4 אגורות משערו היציג שנקבע ביום שישי. רבים מעריכים שהצמיחה בישראל ברבעון הקרוב תשאף ל 0 מה שמעלה את הסיכוי להמשך הירידה בריבית השקלית.

הדולר נמצא במגמת התחזקות מול השקל. תמיכה לטווח הקצר שוכנת ב 3.8000 ולטווח הבינוני ב 3.6500. התנגדות לטווח הקצר נמצאת ב 3.9300 ולטווח הבינוני ב 4.0200.

פריקו: יש לבחון בזהירות את התנועה סביב רמות 3.98 3.92

בסוף השבוע התחזק הדולר משמעותית אל מול המטבעות המובילים בעולם , כאשר במסחר באופציות הבורסאיות נרשמה התחזקות אף אל מול השקל ושערו נסחר סביב רמת 3.90 שקל לדולר. השבוע צפוי להתפרסם מדד המחירים לחודש דצמבר, ההערכות בשוק הן למדד שלילי בשיעור של 0.3% 0.5%. הציפיות למדד שלילי בחודש דצמבר והציפיות להמשך מדדים שליליים בחודשים הקרובים, כמו גם העלייה בשיעור האבטלה ודיווחים מצד חברות תעשייתיות על האטה משמעותית בהזמנות לייצוא תומכים בהמשך מהלך מרחיב של הפחתת ריבית מצד בנק ישראל לצד הרחבת היקף מעורבותו הישירה בשוק ההון המקומי.

אי הוודאות בזירה הביטחונית לצד החשש כי משקיעים זרים עשויים להקטין אחזקתם בזירה המקומית, כמו גם המשך רכישות המט"ח של בנק ישראל עשויים לתמוך בהתחזקות השקל אולם יש לבחון בזהירות את התנועה סביב רמות 3.98 3.92 בהם הדולר צפוי למצוא קווי התנגדות רבים. עם פריצת רמה זו עשוי הדולר לשוב ולהתחזק אל עבר רמת השיא הקודמת 4.02 ואף מעבר לכך.

פינוטק: חולשתו של הדולר נראית זמנית בלבד

את השבוע פותח הדולר בירידה מתונה אל מול השקל, הצמד נסחר סביב הרמות של 3.8850 שקלים. חולשתו של הדולר נראית זמנית בלבד, את כיוונו הצפוי נוכל לשער ע"י בחינה של מעמדו בזירה הגלובלית, שם שומר השטר הירוק על יציבות ואף פתח את השבוע בהתחזקות מסוימת. החלטת הריבית האחרונה התקבלה בסוף דצמבר, בה הוחלט על הורדת הריבית ב 0.75 נקודות לרמה של 1.75%, הנמוכה אי פעם בישראל. גם בארה"ב פעל הפדרל ריזרב באופן נמרץ וחתך את שיעור הריבית לרמה כמעט אפסית.

בחינה של הזווית הטכנית במסחר בדולר/שקל מלמדת על רמת תמיכה משמעותית סביב 3.8400 ואילו התנגדות ראשונה סביב 3.93 ושנייה סביב 3.99, ניתוח האוסילטורים מצביע על עדיפות לפוזיציות קניה לטווח הבינוני ארוך.

[לאתר המט"ח]