שנאת הסיכון דוחפת מעלה את הדולר; האירו מאבד רווחיו מהחודש האחרון ונסחר בירידה של 0.67% ל-1.3275 ד'

[לאתר המט"ח] הליש"ט נופלת ב-1.66% ונסחרת תמורת 1.457 דולר ; ברננקי: "חבילת התמריצים הפיסקאליים אינה מספקת; על הממשל לרכוש או לערוב לנכסי הבנקים הבעייתיים"

הדולר ממשיך להתחזק ביחס למטבעות המובילים, האירו חוזר חודש אחורנית ונסחר בירידה של 0.67% לרמת ה-1.3275 דולר, הליש"ט גם כן מאבדת גובה ונסחרת בהיחלשות של 1.66% ל-1.457 דולר. למעשה יוצא הדולר נשכר מירידות השערים החדות בשוקי העולם, המלוות בשנאת סיכון של המשקיעים המפנים את כספם לעבר נכסי מקלט בטוח, עליהם נמנה הדולר.

בנוסף, מקבל הדולר רוח גבית גם מנאומו של יו"ר הפד', בן ברננקי, אשר נאם היום לראשונה מאז הפחית את הריבית ל-0.25%. ברננקי הזהיר כי הזרמות הכספים שנעשו עד כה אינן מספיקות בכדי לדרבן את התאוששות הכלכלית בארה"ב, וכי ייתכן והממשלה תצטרך לקנות או להבטיח את נכסי הבנקים על מנת להחיות את הצמיחה.

בגזרת אסיה פסיפיק, רשם היום הדולר הניו-זילנדי שפל של כשלושה שבועות ביחס לדולר, וזאת על רקע הודעתה של סוכנות הדירוג S&P על הפחתת דירוג לגבי המטבע הלאומי, מדירוג יציב לשלילי. בתגובה צולל הדולר הניו-זילנדי ב-3.36% ל-0.5528 דולר אמריקני.

נציין כי האירו והליש"ט נמצאים תחת לחץ מכירות מאסיבי ביחס לדולר, וזאת על רקע נתוני המאקרו אשר התפרסמו היום באירופה: באנגליה הצביעו נתוני המאזן המסחרי על התרחבות בגירעון המסחרי של המדינה וזאת למרות הפיחות בערך במטבע. הגירעון המסחרי התרחב מ-7.6 מיליארד ליש"ט ל-8.3 מיליארד ליש"ט, ובמרחב האירו אישרה היום ממשלת גרמניה, הכלכלה הגדולה בקרב מדינות האיחוד, חבילת חילוץ נוספת בהיקף של 50 מיליארד אירו.

היום יתפרסמו בארה"ב נתוני המאזן המסחרי לחודש נובמבר. התחזיות המוקדמות צופות כי הגירעון המסחרי יצטמצם הודות לירידה במחירי הנפט שהביא להוזלה בעלויות הייבוא.

במקביל מתגברות ההערכות בקרב הכלכלנים כי הפד' בארה"ב לא יוכל לפתוח בצעד של העלאת ריבית עד ל-2010. כך דיווחה היום סוכנות הידיעות בלומברג.

הערכות פסימיות אלו סבורות כי הכלכלה הגדולה בעולם תתכווץ בשיעור של 1.5% במהלך השנה הנוכחית. החשש הכבד הוא כי הדבר יעמיק את האינפלציה השוררת בארה"ב. "יהיה קשה מאוד להניע את הכלכלה האמריקנית במחצית הראשונה של 2009, מהמסלול בו היא נמצאת כרגע". ציין היום לבלומברג ברוס קסמאן, הכלכלן הראשי בג'י פי מורגן, ניו-יורק.

"הגלישה המהירה של ארה"ב לעבר מיתון עמוק תלויה בחבילת החילוץ הממשלתית שהציע אובמה העומדת על 775 מיליארד דולר". הוסיף קסמאן.

[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח]