אישורים לשיווק תרופות באירופה לשלוש חברות ישראליות

החברות Biocontrol, Karmelsonix ו-allium קיבלו אישורים למכור מוצרים נוספים שלהן באירופה

במהלך השבוע קיבלו שלוש טכנולוגיות ישראליות אישור CE, המאפשר לשווק את המוצרים באירופה: מוצר ניטור האסטמה של חברת Karmelsonix, סטנט אורולוגי של חברת Allium ומוצר לניהול אי ספיקת לב של חברת ביוקונטרול.

Karmelsonix, הנסחרת בבורסה של אוסטרליה ומפתחת ומשווקת מכשירים לאבחון וניטור אסטמה, קיבלה אישור למוצר ניטור האסטמה הביתי שפיתחה.

החברה מסרה כי האישור הקדים את לוח הזמנים שפרסמה בעבר.

כרמלסוניקס היא מיזוג של חברה לאבחון אסטמה שהקים ב-1996 פרופ' נועם גבריאלי (שיזם גם את חברת ETView), עם חברת Pulmosonix האוסטרלית.

החברה הישראלית פיתחה שיטה לניתוח מתמטי של הקולות העולים מן הגוף בעת התקף אסטמה, כדי לתת הערכה מדויקת של העוצמה ושל סוג ההתקף.

באמצע 2007 קיבלה החברה אישור FDA (רשות המזון והתרופות האמריקנית), והחלה במכירות של מוצר האבחון הראשון לקליניקות של רופאים. זהו המוצר הראשון שלה המאושר לשימוש ביתי.

החברה נסחרת בשוק האוסטרלי לפי שווי של 6.5 מיליון דולר אוסטרלי (כ-4.4 מיליון דולר אמריקני), והיא הודיעה כי בעקבות קבלת האישור תפעל לגיוס מימון נוסף לשם שיווק המוצר באירופה.

החברה קיבלה באוגוסט מסגרת השקעה מקרן Trafalgar Capital Specialized Investment, לפיה היא תוכל לגייס עד 7.2 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליון דולר, במנות קבועות.

חברת Allium Medical מפתחת סטנטים המותאמים לצורה ולהתנהגות של האיברים השונים. המוצר שקיבל אישור הוא סטנט לצינור השופכה בפרוסטטה, אשר מותיר את השופכה פתוחה תוך התנגדות ללחצים שונים, ובעיקר כאלה הנובעים מערמונית מוגדלת. המוצר ייחודי בגודלו, בצורתו ובכך שפשוט יחסית לסלקו עם סיום הטיפול.

אליום היא חברה פרטית שהוקמה על ידי פרופ' דניאל יחיא, מיזמי חברת אינסטנט. לימור דומניץ גישרי, מנכ"לית החברה, מסרה כי אליום כבר משווקת בהצלחה באירופה סטנט אחר המותאם לשופכה וסטנט המותאם לצינור המרה.

חברת ביוקונטרול, שמכרה בעבר את המוצר שלה לתחום האורולוגי לחברת AMS תמורת 50 מיליון דולר, הודיעה כי ה-CardioFit, המוצר שלה לטיפול באי ספיקת לב, קיבל אף הוא אישור CE לשיווק באירופה.

החברה מטפלת בחולי אי ספיקת לב שאינם משתפרים בשיטות הניהול הקלאסיות של המחלה, על ידי גירוי עצב הווגוס.

זאת, כאשר חיישן המותקן בחדר הימני של הלב מעיד על מצוקה. המוצר אושר לאחר ביצוע ניסוי פיילוט.

ביוקונטרול נוסדה על בסיס המצאה של פרופ' יוסי גרוס.

משקיעיה, וביניהם פיטנגו, ויטהלייף, ביומדיקל, גלנרוק, אקליפטוס (תמיר פישמן), HMB, בועז ואייל ליפשיץ, הימרו על המוצר הנוכחי, כאשר החליטו להשקיע את רוב המשאבים שקיבלה ממכירת המוצר לגירוי שלפוחית השתן, בפיתוחו וקידומו.