המסחר במט"ח בזירה המקומית שנפתח ביציבות יחסית, עבר להתחזקות של הדולר כנגד השקל, כאשר בעת קביעת השערים היציגים ע"י בנק ישראל רשם הצמד התחזקות של 0.386% ונקבע ב-3.903 שקלים. האירו שנחלש בתחילת היום, נקבע בסיומו בהתחזקות של 0.188% ונקבע ב-5.0536 שקלים.
הירדות החדות בבורסה, אותן מוביל ענף הבנקאות, אשר ספג הורדה בדירוג האשראי ל"שלילי" ע"י מודי'ס, האיצה במשקיעים להעביר את השקעותיהם מהמטבע המקומי למטבעות הזרים. גם סקר החברות שפירסם היום בנק ישראל לא מעודד - מאחר והוא מצביע על האטה משמעותית בפעילות העסקית בכלל ובפעילות היצוא בפרט ברבעון האחרון של 2008.
המלחמה בעזה, היעדר היציבות השלטונית והבחירות הקרבות, היעדר תקציב מאושר, המיתון שחודר לתוך המשק הישראלי והגירעון התקציבי שצפוי לתפוח לרמות שיא, לא הצליחו להפחיד את כלכלני S&P, חברת הדירוג החשובה בעולם, שהודיעה אתמול (ב'), ובניגוד לציפיות, על אישור דירוג האשראי של מדינת ישראל, ברמה של "A", כמו כן על אישור תחזית הדירוג על רמה של "יציב".
בשנה שעברה העלתה S&P את דירוג האשראי של ישראל לרמת שיא. הדירוג אושר בכל שלושת הפרמטרים העיקריים: החוב בשקלים, החוב במטבע חוץ ויכולת המרה והעברה של החוב (Transfer & Convertibility assessment), שנותר "AA".
כלכלני S&P כותבים: "אישור הדירוג משקף את ההתחייבות של הממשלה הישראלית למשמעת פיסקלית ואת איתנות המשק הישראלי אחרי חמש שנים של צמיחה חזקה בשיעור של כ-5%, למרות האווירה הפוליטית והפיסקאלית המתוחה שסוררת עתה".
נזכיר כי ביום שני הקרוב צפוי בארץ ההחלטה על גובה הריבית במשק. בשוק צופים כי הנגיד פישר יפחית את הריבית בשיעור של 0.5% נוספים לרמה של 1.25%.
אתמול בארה"ב הושבע ברק אובמה לנשיא ה-44 של ארה"ב. אובמה ייאלץ להפשיל שרוולים מיד לאחר טקסי ההשבעה כשהמשימה הראשונה שלו היא הבראה של הכלכלה האמריקנית המקרטעת.
הדולר המשיך להתחזק מול מירב המטבעות העיקריים בשוק כשהאירו מתחזק הבוקר מעט ב-0.15% ל-1.292 דולר לאירו.
הדולר היציג התחזק ב-0.386% ל-3.903 שקלים. האירו היציג טיפס ב-0.188% ונקבע ב-5.0536 שקלים.
הדולר התחזק אתמול ב-1.25% ושערו היציג נקבע ב-3.888 שקלים. האירו נחלש ב-0.826% ושערו היציג נקבע ב-5.0441 שקלים.
Easy-Forex: רמת ההתנגדות הקרובה של הדולר עומדת ב-3.93 שקלים לדולר
רמת התמיכה הקרובה לדולר עומדת על 3.85 שקלים לדולר כשרמת ההתנגדות הקרובה עומדת על 3.93 שקלים. רמת ההתנגדות הבאה עומדת על 3.98 שקלים כשרמת התמיכה הבאה נמצאת ב-3.8 שקלים. רמות הקיצון עומדות על רמת התנגדות של 4.02 שקלים לדולר ורמת תמיכה של 3.77 שקלים.
אחוז האבטלה לחודש דצמבר לא עלה למרות ההאטה הכלכלית בישראל ואחוז האבטלה נשאר 5.9% בדומה לחודש קודם מה שסיפק מעט רוח גבית למטבע המקומי שלא נחלש באותה העוצמה מול הדולר אל מול המטבעות העיקריים בעולם.
כלל פורקס: המשך היחלשותו של האירו עשויה לחזק את הדולר מעל ל-4 שקלים
הזינוק של הדולר ביומיים האחרונים מרמה של 3.8 שקלים מתיישב עם התחזקותו בעולם. במידה ותימשך התחזקות הדולר בעולם, הרמה של 3.93 שקלים, תשמש כהתנגדות ראשונה לדולר מול השקל. ירידה של האירו לרמות הנמוכות שלו מחודש נובמבר במחיר של פחות מ-1.25 דולר לאירו עשוייה להוביל את השקל להתנגדות הבאה באזור 4 שקלים לדולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.