מגזין "פורצ'ן": גוגל היא כבר לא החברה האמריקנית הטובה ביותר לעבוד בה

גוגל הודחה מהמקום הראשון לטובת NetApp, שמציעה לעובדיה סיוע באימוץ וטיפול בילדים אוטיסטים ; ובשורה למובטלים: רוב החברות הטובות ביותר עדיין שוכרות כוח-אדם

אחרי שנתיים במקום הראשון ברשימת 100 החברות האמריקניות הטובות ביותר עבור העובדים, שמפרסם המגזין "פורצ'ן" בתחילת כל שנה, הודחה גוגל השנה למקום הרביעי, כנראה בעקבות פיטוריהם של העובדים הזמניים שעליהם היא הודיעה לא מכבר. במקומה טיפסה לצמרת NetApp מעמק הסיליקון בקליפורניה, המספקת מערכות ניהול נתונים ואחסון לעסקים.

הבשורה הטובה למובטלים האמריקנים, שמספרם הולך וגדל במהירות מחודש לחודש - השיעור הארצי עמד בדצמבר על 7.2%, ולפי התחזיות הוא יעלה ל-9%-10% בסוף השנה - היא שרבות מאותן חברות אידיאליות לעבודה עדיין שוכרות עובדים. כך מדווח "פורצ'ן" במהדורת האינטרנט שלו ובגיליונו החדש, שמגיע היום (ב') לדוכני העיתונים בארה"ב.

"שכל ישר"

NetApp אינה חדשה בנוף החברות שטוב לעבוד בהן. 5,014 עובדיה בארה"ב (ועוד 2,839 עובדים בעולם) הכניסו אותה לטבלה של "פורצ'ן" כבר 6 פעמים. האתוס של ההנהלה הוא פשטות, אך לא עד כדי אבסורד. "אנחנו חברה חסכנית, אך זה לא אומר שכדאי לכם להופיע לעבודה תשושים מרוב הליכה ברגל או רכיבה על אופניים רק כדי לחסוך כמה דולרים" נכתב בתקנון החברה. "השתמשו בשכל ישר".

הנה רשימה חלקית של הטבות שמקבלים העובדים ב- NetApp: תשלום של חמישה ימי עבודה על התנדבות קהילתית או אחרת, סיוע של 11,390 דולר לעובד המאמץ ילד, כיסוי של טיפולים באוטיזם של ילדים (43 עובדים נעזרים בו משנת 2006, בעלות כוללת של 242,542 דולר). החברה הגדילה את נתח השוק שלה במהלך המיתון הנוכחי, לא פיטרה עובדים ויש לה יותר מ-2 מיליארד דולר במזומן כדי לעמוד במשבר העולמי.

אגף חדש במטה

החברה השנייה ברשימת החברות הטובות לעובדים, המתפרסמת זו השנה ה-12 ברציפות, היא אדוארד ג'ונס, חברת ברוקרים ותיקה מסנט לואיס. חלוקת הרווחים לשותפיה והבונוסים לעובדים אמנם נפגעו באופן טבעי כתוצאה מהמשבר, אך מנכ"ל החברה, ג'ים וודל, הבהיר שאין לחברה שום חשיפה למשכנתאות בסיכון גבוה או לנגזרים, והיא לא מתכננת שום פיטורים.

להיפך, החברה שכרה 698 יועצים פיננסיים בינואר-אוקטובר 2008, והיא מקימה כעת אגף חדש במטה שלה בסנט לואיס שבו ייקלטו בעתיד עוד 500 עובדים חדשים. שלישית ברשימה היא קבוצת שירותי הייעוץ הידועה בוסטון קונסלטינג גרופ, שאחראית למודל ידוע הקרוי על שמה לבדיקת מצב עסקים.

81 אלף עובדים

15 חברות נכנסו לרשימה בפעם הראשונה, כולל Zappos.com, אולפני ההנפשה דרימוורקס (של סטיבן ספילברג ושותפיו), השלוחה האמריקנית של רשת הסלולר הגרמנית טי-מוביל ו-Accenture.

אחרי גוגל מופיעות ברשימה, במקומות 5-10, ווגמנס פוד מרקטס, סיסקו סיסטמס, ג'ננטק, מערכת בתי החולים המתודיסטית, גולדמן זאקס ונאגט מרקט.

לצורך הדירוג סקר "פורצ'ן" יותר מ-81 אלף עובדים שנבחרו באקראי מתוך 353 חברות. השאלון שהעובדים התבקשו למלא הכיל 57 שאלות. שני שלישים מהציון הכולל התבסס על תשובות העובדים, ושליש על נתונים אובייקטיביים של החברות, כולל שכר והטבות, תקשורת עם עובדים ועוד.