[רוצה לדעת איך תוכל לנצל את המשבר בסין לטובתך? הרשם לניוזלטר עסקים מתעוררים]
בסין, היצוא נפל במהלך חודש ינואר בשיעור החד ביותר מזה 13 שנה, בשל ירידה חדה בביקושים בארה"ב ואירופה, וכשהוא פוגע באפשרות להתאוששות מהירה של הכלכלה השלישית בגודלה בעולם. לסקירה יומית של המסחר באסיה.
היצוא מסין נפל ב-17.5% בינואר לאחר נסיגה של 2.8% בדצמבר. מדובר בתוצאה גרועה מהתחזית לירידה של 14%, ובירידה החדה ביותר מאז 1996.
היבוא לסין ירד ב-43.1% בינואר, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד - הירידה החדה ביותר מאז 1995. העודף המסחרי (הפער החיובי בין היצוא ליבוא. א.ה) הסתכם ב-39.11 מיליארד דולר.
נזכיר כי אתמול (ג'), פורסם מדד המחירים לצרכן של סין (CPI) שירד בינואר לקצב שנתי של 1%, וכשהוא עלול ליפול בהמשך הדרך לצמיחה שלילית - דפלציה.
עד כה, הנסיגה הכלכלית של סין גרמה ל-20 מיליון אזרחים מהאיזורים הכפריים של סין לאבד את מקום עבודתם, והגבירה את הלחץ על קובעי המדיניות של סין, בראשותו של וון ג'יבאו, להגדיל את הפיצויים ולהרחיב את חבילת החילוץ של 4 טריליון ין (586 מיליארד דולר) עליה הכריזו בנובמבר.
שר האוצר של ארה"ב, טימותי גייתנר, אמר אתמול (ג') כי על הממשל החדש להחליט האם סין עושה מניפולציות בשערו של היואן. גייתנר אמר גם שסין היא גורם משמעותי וחשוב בכלכלה הגלובלית וכי האינטרס של ארה"ב הוא להדק את הקשרים עימה ולעבוד איתה מקרוב. הדולר עולה כעת ב-0.03% ל-6.8346 יואן לדולר.
מדד שנחאי המשולב
מדד FTSE/Xinhua China 25
מדדהנג-סנג .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.