בשעה שבכירים בתעשיית האינטרנט העולמית מצהירים כי בעידן הווב 2.0, סטארט-אפ שעובד ללא מודל עסקי לא יצליח לגייס כסף, טוויטר מוכיח אחרת. שירות המיקרו-בלוגינג, אשר מאפשר למשתמשים לשלוח פוסטים קצרים באורך של 140 תווים בלבד, גייס בסוף השבוע סכום של 35 מיליון דולר, מקרנות ההון סיכון IVP ובנצ'מרק, לצד המשקיעים הקיימים יוניון סקוור ונצ'רס וספארק קפיטל.
על-פי ההערכות, הגיוס הנוכחי מעניק לטוויטר שווי שוק של 230 מיליון דולר, כאשר בסך הכל הושקעו עד כה בטוויטר 55 מיליון דולר. בבלוג של החברה נכתב כי מספר המשתמשים הפעילים זינק בשנה האחרונה ב-900%. "צוות העובדים הקטן שלנו, אשר עומד על 29 איש, הצליח לעשות די הרבה לאחרונה, אבל זה ברור שהעולם עוד לפנינו". בהתאם לכך, חלק מכספי הגיוס הנוכחי יופנו לגיוס עובדים חדשים.
ביז סטון, אחד ממייסדי החברה, לצד ג'ק דארסיי ואוון ויליאמס, הוסיף בפוסט כי "לא חיפשנו באופן אקטיבי אחר מימון, שכן עדיין נשארו לנו מזומנים בבנק מסבב הגיוס הקודם. אולם, הצמיחה החזקה שלנו עוררה עניין והחלטנו להיענות להזדמנות היוצאת דופן להפוך את טוויטר לחזקה יותר, עם ההצעה האטרקטיבית שקיבלנו". הגיוס הנוכחי, יש להזכיר, מגיע לאחר שיזמי החברה סירבו להצעת הרכש שהגיעה מצדה של פייסבוק, ואשר נאמדה בכ-500 מיליון דולר.
מלבד העובדה שקרנות הון סיכון נמנעות בחודשים האחרונים מלהשקיע בחברות אינטרנט, בצל מצוקת האשראי שפוקדת את העולם ואת השוק האמריקני בפרט, הרי שטוויטר עדיין לא הצליחה לפצח את שאלת המיליון דולר שמטרידה חברות אינטרנט מצליחות אחרות - כיצד הופכים מיליוני גולשים נאמנים לתזרים מזומנים קבוע.
בינתיים, למרות מיליוני משתמשים שמבקרים באתר או משתמשים בשירות טוויטר ממקומות אחרים ברשת, החברה טרם הכניסה לקופה דולר אחד. זאת בשל העובדה שבאתר של טוויטר לא משולבות פרסומות, ואילו השירות ניתן למשתמשים בחינם. בין משתמשי השירות ניתן למצוא את נשיא ארה"ב, ברק אובמה, עם מעל ל-275 אלף משתמשים שבחרו לעקוב אחריו, ולקבל ממנו עדכונים מהשטח באמצעות טוויטר.
על פי סטון, טוויטר כעת מתמקדת במציאת הדרכים שיאפשרו לה לפתח את המודל העסקי. לדבריו, "אנחנו ממוצבים כעת במקום טוב שמאפשר לנו לתמוך בצמיחה המתמשכת של השירות שלנו, ולהתחיל בבניית מוצרים שמייצרים הכנסות". סטון לא פירט מהו המודל העסקי אולם ההערכות הן כי זה יכלול גביית תשלום מעסקים, בתמורה לפיצ'ר שיאפשר להם לתקשר עם הלקוחות שלהם באמצעות טוויטר. מודל זה, יש לומר, מזכיר את הכיוון אליו מתפתחת פייסבוק, ונדמה כי האתרים החברתיים מתחילים לפנים כי מאגר מידע אמין על מספר משתמשים עצום הוא מתכון ליצירת הכנסות, ולא רק ליצירת אינטראקציה חברתית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.