מחקר לא חברותי למשתמש: גלישה ברשתות החברתיות מזיקה לבריאות

כך לפחות טוען ד"ר אריק זיגמן, מדען בריטי, במאמר שהתפרסם בביטאון המכון הבריטי לביולוגיה ; המחסור בתקשורת מסוג פנים אל פנים, טוען זיגמן, גוררת השלכות פיזיולוגיות - ובהן גם פגיעה במערכת החיסונית

הגלישה באתרי רשתות חברתיות עלולה לפגוע בבריאות, עקב השלכות עקיפות של ירידה ברמת התקשורת פנים אל פנים. כך לפחות טוען ד"ר אריק זיגמן, מדען בריטי, במאמר שהתפרסם בבטאון המכון הבריטי לביולוגיה.

המחסור בתקשורת מסוג פנים אל פנים, טוען זיגמן, גוררת השלכות פיזיולוגיות ביניהן פגיעה במערכת החיסונית, ברמות ההורמונים בגוף ובתפקוד העורקים. כל זאת מוביל לעלייה בסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב, שבץ מוחי ומחלות שיכחה.

"הרשתות החברתיות נועדו לסייע לנו לשפר את חיינו החברתיים אך נדמה שהגולם קם על יוצרו והן גורמות לנו להיות יותר מבודדים אחד מהשני", אומר זיגמן, שמסתמך בדבריו על מחקר שהראה כי רמת אינטראקציית פנים אל פנים בבריטניה ירדה פלאים מאז 1987, בד בבד עם העלייה בהיקף השימוש במכשירים אלקטרוניים.

"כשאנו נפגשים עם אנשים במציאות, ההתרחשות שונה מאוד ממפגש מקוון", הוא אומר. "זהו מנגנון פרימיטיבי הגורם לנו להרגיש יותר טוב כאשר אנו באינטראקציה ישירה עם אנשים".

זיגמן טוען שפופולריות הרשתות החברתיות פוגעת ביכולת האנושית לקריאת שפת הגוף ולכן גם פוגעת בכישורים החברתיים של האנושות. הוא מביע דאגה מההשלכות העתידיות של ממצאיו. "אני לא טכנופוב", הוא מדגיש, "אבל עלינו לזכור שמהותה של הטכנולוגיה היא לשפר את איכות חיינו ולא להיפך".